Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ της Μαρίας Παπιδάκη

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ της Μαρίας Παπιδάκη

Ζητήσαμε από τη ραδιοφωνική παραγωγό του Best 92,6 Μαρία Παπιδάκη να μας πει ποια είναι τα αγαπημένα της μέρη στην Αθήνα. Εκείνα τα σημεία που συχνάζει, που τρώει και πίνει καλά. Ορίστε τι μας είπε.

Η Μαρία Παπιδάκη και τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα

> Μου αρέσει πολύ το Vecchio στην Πετρούπολη. Είναι ένα μαγαζί-εμπειρία, με έναν καταπληκτικό, μύστη ιδιοκτήτη, τον Τίμο. Είναι μαγαζί sui generis, με προσωπικότητα, αυθεντικότητα και μαγική κάβα, με πολύ ωραίο clientele και αυθεντική φιλοξενία. Ένα από τα πιο αυθεντικά vintage bars που γράφει τη δική του ιστορία.

Vecchio

> Ένα ακόμη αγαπημένο μου μπαρ είναι το Old Dog στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διαθέτει μαγική μπάρα - το θεωρώ από τα κορυφαία μπαρ εκτός κέντρου, με πολύ νόστιμα ποτά, διαρκή εξέλιξη, ωραίες μουσικές. Είναι φιλόξενο, με εξαιρετικό προσωπικό και ιδιοκτήτες που κάνουν τη διαφορά.

> Στο κέντρο λατρεύω το G cafe bar, στην Βουκουρεστίου. To στέκι του sui generis hair stylist Γιώργου Δουδέση είναι ένα κομψό, νεοϋορκέζικου στιλ all day cafe-bar με νόστιμα πιάτα -μου αρέσει πολύ το φαγητό του- και πολύ ενδιαφέροντα cocktails. Εκτιμώ το γεγονός πως είναι Κολωνάκι δίχως να είναι Κολωνάκι. Δεν είναι αποστειρωμένο μαγαζί, είναι ανοιχτό για όλους. Ο δε Γιώργος είναι αβίαστο ταλέντο, προσωπικότητα που σου μένει και με ειλικρίνεια που ξαφνιάζει. 

Διαβάστε Επίσης

> Μια από τις πιο... yolo προτιμήσεις μου είναι το YOLO espresso & cocktail bar. Μία off Broadway επιλογή, σε ένα ολοήμερο μαγαζί που έχει προκύψει από χειροποίητη δουλειά. Ένα μαγαζί με ψυχή και πολύ καλές μουσικές.

> Για φαγητό λατρεύω τη Λαγουδέρα στο Πέραμα. Είναι αυθεντικό μαγαζί, με πολύ καλό ψάρι και όστρακα πάντα φρέσκα. Η αχινοσαλάτα τους είναι από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα ever. Θα μπορούσα να ζω μόνο με την αχινοσαλάτα της Λαγουδέρας.

Λαγουδέρα/ Πέραμα- Βοτανικός/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

> Επίσης, μου αρέσει πολύ το Υπερωκεάνιο και πάλι στον Πειραιά. Αγαπώ την ατμόσφαιρά του και τα καλούδια που έρχονται καθημερινά εδώ από τα νησιά. Είναι πάντα φρέσκο και μου κάνει θετική εντύπωση και η τοποθεσία του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.