Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ της Μαρίας Παπιδάκη

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ της Μαρίας Παπιδάκη

Ζητήσαμε από τη ραδιοφωνική παραγωγό του Best 92,6 Μαρία Παπιδάκη να μας πει ποια είναι τα αγαπημένα της μέρη στην Αθήνα. Εκείνα τα σημεία που συχνάζει, που τρώει και πίνει καλά. Ορίστε τι μας είπε.

Η Μαρία Παπιδάκη και τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα

> Μου αρέσει πολύ το Vecchio στην Πετρούπολη. Είναι ένα μαγαζί-εμπειρία, με έναν καταπληκτικό, μύστη ιδιοκτήτη, τον Τίμο. Είναι μαγαζί sui generis, με προσωπικότητα, αυθεντικότητα και μαγική κάβα, με πολύ ωραίο clientele και αυθεντική φιλοξενία. Ένα από τα πιο αυθεντικά vintage bars που γράφει τη δική του ιστορία.

Vecchio

> Ένα ακόμη αγαπημένο μου μπαρ είναι το Old Dog στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διαθέτει μαγική μπάρα - το θεωρώ από τα κορυφαία μπαρ εκτός κέντρου, με πολύ νόστιμα ποτά, διαρκή εξέλιξη, ωραίες μουσικές. Είναι φιλόξενο, με εξαιρετικό προσωπικό και ιδιοκτήτες που κάνουν τη διαφορά.

> Στο κέντρο λατρεύω το G cafe bar, στην Βουκουρεστίου. To στέκι του sui generis hair stylist Γιώργου Δουδέση είναι ένα κομψό, νεοϋορκέζικου στιλ all day cafe-bar με νόστιμα πιάτα -μου αρέσει πολύ το φαγητό του- και πολύ ενδιαφέροντα cocktails. Εκτιμώ το γεγονός πως είναι Κολωνάκι δίχως να είναι Κολωνάκι. Δεν είναι αποστειρωμένο μαγαζί, είναι ανοιχτό για όλους. Ο δε Γιώργος είναι αβίαστο ταλέντο, προσωπικότητα που σου μένει και με ειλικρίνεια που ξαφνιάζει. 

Διαβάστε Επίσης

> Μια από τις πιο... yolo προτιμήσεις μου είναι το YOLO espresso & cocktail bar. Μία off Broadway επιλογή, σε ένα ολοήμερο μαγαζί που έχει προκύψει από χειροποίητη δουλειά. Ένα μαγαζί με ψυχή και πολύ καλές μουσικές.

> Για φαγητό λατρεύω τη Λαγουδέρα στο Πέραμα. Είναι αυθεντικό μαγαζί, με πολύ καλό ψάρι και όστρακα πάντα φρέσκα. Η αχινοσαλάτα τους είναι από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα ever. Θα μπορούσα να ζω μόνο με την αχινοσαλάτα της Λαγουδέρας.

Λαγουδέρα/ Πέραμα- Βοτανικός/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

> Επίσης, μου αρέσει πολύ το Υπερωκεάνιο και πάλι στον Πειραιά. Αγαπώ την ατμόσφαιρά του και τα καλούδια που έρχονται καθημερινά εδώ από τα νησιά. Είναι πάντα φρέσκο και μου κάνει θετική εντύπωση και η τοποθεσία του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.