Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ της Μαρίας Παπιδάκη

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ της Μαρίας Παπιδάκη

Ζητήσαμε από τη ραδιοφωνική παραγωγό του Best 92,6 Μαρία Παπιδάκη να μας πει ποια είναι τα αγαπημένα της μέρη στην Αθήνα. Εκείνα τα σημεία που συχνάζει, που τρώει και πίνει καλά. Ορίστε τι μας είπε.

Η Μαρία Παπιδάκη και τα αγαπημένα της στέκια στην Αθήνα

> Μου αρέσει πολύ το Vecchio στην Πετρούπολη. Είναι ένα μαγαζί-εμπειρία, με έναν καταπληκτικό, μύστη ιδιοκτήτη, τον Τίμο. Είναι μαγαζί sui generis, με προσωπικότητα, αυθεντικότητα και μαγική κάβα, με πολύ ωραίο clientele και αυθεντική φιλοξενία. Ένα από τα πιο αυθεντικά vintage bars που γράφει τη δική του ιστορία.

Vecchio

> Ένα ακόμη αγαπημένο μου μπαρ είναι το Old Dog στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διαθέτει μαγική μπάρα - το θεωρώ από τα κορυφαία μπαρ εκτός κέντρου, με πολύ νόστιμα ποτά, διαρκή εξέλιξη, ωραίες μουσικές. Είναι φιλόξενο, με εξαιρετικό προσωπικό και ιδιοκτήτες που κάνουν τη διαφορά.

> Στο κέντρο λατρεύω το G cafe bar, στην Βουκουρεστίου. To στέκι του sui generis hair stylist Γιώργου Δουδέση είναι ένα κομψό, νεοϋορκέζικου στιλ all day cafe-bar με νόστιμα πιάτα -μου αρέσει πολύ το φαγητό του- και πολύ ενδιαφέροντα cocktails. Εκτιμώ το γεγονός πως είναι Κολωνάκι δίχως να είναι Κολωνάκι. Δεν είναι αποστειρωμένο μαγαζί, είναι ανοιχτό για όλους. Ο δε Γιώργος είναι αβίαστο ταλέντο, προσωπικότητα που σου μένει και με ειλικρίνεια που ξαφνιάζει. 

Διαβάστε Επίσης

> Μια από τις πιο... yolo προτιμήσεις μου είναι το YOLO espresso & cocktail bar. Μία off Broadway επιλογή, σε ένα ολοήμερο μαγαζί που έχει προκύψει από χειροποίητη δουλειά. Ένα μαγαζί με ψυχή και πολύ καλές μουσικές.

> Για φαγητό λατρεύω τη Λαγουδέρα στο Πέραμα. Είναι αυθεντικό μαγαζί, με πολύ καλό ψάρι και όστρακα πάντα φρέσκα. Η αχινοσαλάτα τους είναι από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα ever. Θα μπορούσα να ζω μόνο με την αχινοσαλάτα της Λαγουδέρας.

Λαγουδέρα/ Πέραμα- Βοτανικός/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

> Επίσης, μου αρέσει πολύ το Υπερωκεάνιο και πάλι στον Πειραιά. Αγαπώ την ατμόσφαιρά του και τα καλούδια που έρχονται καθημερινά εδώ από τα νησιά. Είναι πάντα φρέσκο και μου κάνει θετική εντύπωση και η τοποθεσία του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.