Tσίπουρο Ηδωνικό: Η κατάλληλη συντροφιά για τις γεύσεις της Σαρακοστής

To Ηδωνικό, το τσίπουρο από τα Estates Costa Lazaridi, έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από την πρώτη του κυκλοφορία, κερδίζοντας τα μεγάλα τραπέζια και συντροφεύοντας ιστορίες γεύσης για σωστούς μερακλήδες.

Τσίπουρο Ηδωνικό

Καθώς η Σαρακοστή ετοιμάζεται για την είσοδο της, τα αγαπημένα σε όλους αποστάγματα δεν πρόκειται να λείψουν από κάθε τραπέζι και παρέα. Το τσίπουρο είναι το προϊόν που κρατά τα ηνία ανάμεσά τους, όπως το Ηδωνικό για το οποίο δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, μιας και από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του μέχρι και σήμερα έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό, κερδίζοντας τα μεγάλα παρεΐστικα τραπέζια.

Με καταγωγή από την Δράμα και από τα Estates Costa Lazaridi, το Ηδωνικό έχει μια πληθωρική προσωπικότητα, την οποία οι φίλοι των αποσταγμάτων ανακαλύπτουν σε κάθε γουλιά. Στην ευρύτερη περιοχή, τα Estates Costa Lazaridi ήταν ένα από τα πρώτα που πίστεψε στο εμφιαλωμένο τσίπουρο, μετατρέποντας την απόσταξη σε μία πραγματική τέχνη και θέτοντας ουσιαστικά τις βάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση και εξωστρέφεια αυτού του ιδιαίτερου προιόντος. 

Η κατάλληλη παρέα για τη Σαρακοστή

Τσίπουρο Ηδωνικό Σαρακοστή
© e_karageorgiou

Τα Estates Costa Lazaridi επενδύουν στην παράδοση, τη φύση και τις ποιοτικές πρώτες ύλες, αξίες και συστατικά τα οποία δίνουν στο Ηδωνικό την υψηλή ποιότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Η τεχνική της κλασματικής απόσταξης που πραγματοποιείται στους σύγχρονους αποστακτήρες είναι μία επιπλέον διαβεβαίωση για την καθαρότητα του τελικού προιόντος, το οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε σε φιάλες τριών διαφορετικών μεγεθών (50, 200 και 700 ml). Ο πίνακας του ζωγράφου Γιάννη Νάνου που φιλοξενείται πάνω στη φιάλη, δίνει στο Ηδωνικό μίνιμαλ αισθητική με folk νότες αλλά και κυρίαρχα στοιχεία ελληνικότητας.

Τι γίνεται, όμως, στη φάση της γευστικής δοκιμής; To τσίπουρο Ηδωνικό κυκλοφορεί με δύο πρόσωπα: Με και Χωρίς γλυκάνισο. Στη πρώτη περίπτωση το Ηδωνικό χωρίς γλυκάνισο (40% Vol.) είναι κρυστάλλινα καθαρό και διάφανο, πληθωρικό και με χαρακτηριστική διάρκεια. Με μύτη φίνα και ντελικάτη ενώ στο στόμα, οι ποικιλίες ελευθερώνουν αρώματα  καλοκαιρινών φρούτων αλλά και ανθών πορτοκαλιάς. *Το απολαμβάνεις παγωμένο, ιδανικά χωρίς παγάκια.

Από την άλλη, το Ηδωνικό με γλυκάνισο (43% Vol.) κάνει αίσθηση με την ευγενή του προσωπικότητα που προσφέρει ένα spicy τελείωμα. Ο φημισμένος μακεδονικός γλυκάνισος, χαρίζει φίνο άρωμα σε ένα φόντο απόλυτα φρουτώδες. *Το απολαμβάνεις ιδανικά με κρύο νερό και πάγο.

Σε ωραία τραπέζια δίπλα στο κύμα ή στο βουνό, σε μία εκδρομή ή σε ένα μεσημεριανό τραπέζι, το Ηδωνικό έχει την δική του παλέτα φαγητών για παρέα. Είτε με κρεατομεζέδες είτε με θαλασσινές λιχουδιές τις οποίες θα προτιμήσουμε κατά την περίοδο της Σαρακοστής, θα αναδειχθεί μεγαλοπρεπώς. Must ειδικά για το Ηδωνικό χωρίς Γυκάνισο είναι η χωριάτικη σαλάτα, τυριά όπως καρίκι Τήνου ή κεφαλογραβιέρα, η ταραμοσαλάτα, οι ελιές και η φάβα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φρέσκο ελαιόλαδο αλλά και τα παραδοσιακά ντολμαδάκια. Στα θαλασσινά, το χταπόδι, το ψητό καλαμάρι με dressing εσπεριδοειδών αλλά και οι γαρίδες θα κάνουν θραύση πλάι του, ενώ από τα ψαρικά το σαφρίδι, το λαβράκι στο φούρνο με βασιλικό και τοματίνια όπως επίσης και ο σολωμός του πάνε γάντι. 

Αν επιλέξεις την εκδοχή με γλυκάνισο, τα πιάτα με πικάντικα στοιχεία και μπαχαρικά έχουν τον πρώτο λόγο. Το σαγανάκι και τα κεφτεδάκια αλλά και οι μεζέδες μανιταριών συνθέτουν ένα δυνατό γευστικό πάντρεμα με το τσίπουρο. 

Βρες το Ηδωνικό στο facebook και στο instagram

Ακολούθησε το Αθηνόραμα σε facebook & instagram

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!