Παύλο Κυριάκη, τι θα τρώμε στα "Δώδεκα Πιάτα";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που ετοιμάζεται για ένα νέο project στο Κουκάκι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης της ταβέρνας Δώδεκα Πιάτα στο Κουκάκι, Παύλος Κυριάκης

Μία νέα ταβέρνα θα κάνει πρεμιέρα πολύ σύντομα -την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου- στο Κουκάκι και στο σημείο που κάποτε συναντούσες το "Morning Bar". Τα "Δώδεκα Πιάτα" είναι το νέο εγχείρημα του επιχειρηματία Γιάννη Σαλπέα και του πολυβραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη, στο ντεμπούτο του μάλιστα ως συν-ιδιοκτήτη. 

Ο τελευταίος μοιράζεται κάποιες από τις βασικές πληροφορίες για το νέο σποτ στο 'α'.

Παύλος Κυριάκης x "Δώδεκα Πιάτα"

> Τα "Δώδεκα Πιάτα" θα είναι μια ταβέρνα, με απλό φαγητό, ειλικρινές και σε value for money προσέγγιση. Δε θα συστηθεί ως κάτι που δεν είναι. Θα υπάρχει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, την πρώτη ύλη και το μαγείρεμα, ώστε κανείς να βρίσκει οικείες γεύσεις στην πιο ποιοτική εκδοχή που γίνεται. Το κρέας θα ψήνεται στη σχάρα, θα υπάρχει γύρος και κάποια από τα κλασικά ορεκτικά που συναντά κανείς στο συγκεκριμένο είδος μαγαζιού.

> Αρχικό μας πλάνο είναι τα "Δώδεκα Πιάτα" να είναι ανοιχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από 13.00 έως 23.00. Υπάρχει όμως πιθανότητα να διαφοροποιηθεί.

> Θα μπορεί να σερβίρει 40-45 άτομα ανά seating, τόσο στα τραπέζια του απλού και οικείου εσωτερικού χώρου όσο και σε εκείνα που θα βγάζουμε στο πεζοδρόμιο.

> Είναι εστιατόριο-όνομα και πράγμα, καθώς το μενού θα αποτελείται ακριβώς από 12 προτάσεις. Θα έχουμε μαζεμένο μενού και όχι τον μεγάλο κατάλογο που βρίσκει κανείς σε ταβέρνες. Γι' αυτό θα φροντίσουμε ώστε κάθε ένα από τα πιάτα εδώ να βγαίνει από την κουζίνα στην καλύτερη δυνατή συνθήκη. 

Παύλος Κυριάκης

> Θα βρίσκει κανείς τηγανητές πατάτες, τυροκαυτερή, χόρτα - όλα στην πιο ποιοτική εκδοχή τους. Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην πρώτη ύλη και θα κάνουμε μικροαλλαγές αναλόγως εποχικότητας. 'Έχουμε κάνει καλή δουλειά και με τους παραγωγούς και τους προμηθευτές, ώστε να εξασφαλίζουμε τα καλύτερα δυνατά κομμάτια, προϊόντα κλπ.

> 'Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον γύρο, που φιλοδοξώ να είναι όσο νόστιμος τον έχω φανταστεί. Θα είναι, ασφαλώς, χειροποίητος και σωστά διαμορφωμένος, ενώ θα σερβίρεται σε μερίδα. Θα υπάρχουν επίσης κοντοσούβλι, μπιφτέκι με ιδανικό mix μοσχαρίσιου και πρόβειου κρέατος, μοσχαρίσιο συκώτι και κάποια κοπή. Όσον αφορά τα πράγματα που δε βρίσκει κανείς εύκολα σε ταβέρνα, θα φτιάχνουμε τη δική μας, χειροποίητη ρώσικη σαλάτα

> Έχει γίνει μια επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα που θα είναι η βάση, δίχως να απουσιάζουν και διαφορετικές προτάσεις. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.