Παύλο Κυριάκη, τι θα τρώμε στα "Δώδεκα Πιάτα";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που ετοιμάζεται για ένα νέο project στο Κουκάκι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης της ταβέρνας Δώδεκα Πιάτα στο Κουκάκι, Παύλος Κυριάκης

Μία νέα ταβέρνα θα κάνει πρεμιέρα πολύ σύντομα -την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου- στο Κουκάκι και στο σημείο που κάποτε συναντούσες το "Morning Bar". Τα "Δώδεκα Πιάτα" είναι το νέο εγχείρημα του επιχειρηματία Γιάννη Σαλπέα και του πολυβραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη, στο ντεμπούτο του μάλιστα ως συν-ιδιοκτήτη. 

Ο τελευταίος μοιράζεται κάποιες από τις βασικές πληροφορίες για το νέο σποτ στο 'α'.

Παύλος Κυριάκης x "Δώδεκα Πιάτα"

> Τα "Δώδεκα Πιάτα" θα είναι μια ταβέρνα, με απλό φαγητό, ειλικρινές και σε value for money προσέγγιση. Δε θα συστηθεί ως κάτι που δεν είναι. Θα υπάρχει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, την πρώτη ύλη και το μαγείρεμα, ώστε κανείς να βρίσκει οικείες γεύσεις στην πιο ποιοτική εκδοχή που γίνεται. Το κρέας θα ψήνεται στη σχάρα, θα υπάρχει γύρος και κάποια από τα κλασικά ορεκτικά που συναντά κανείς στο συγκεκριμένο είδος μαγαζιού.

> Αρχικό μας πλάνο είναι τα "Δώδεκα Πιάτα" να είναι ανοιχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από 13.00 έως 23.00. Υπάρχει όμως πιθανότητα να διαφοροποιηθεί.

> Θα μπορεί να σερβίρει 40-45 άτομα ανά seating, τόσο στα τραπέζια του απλού και οικείου εσωτερικού χώρου όσο και σε εκείνα που θα βγάζουμε στο πεζοδρόμιο.

> Είναι εστιατόριο-όνομα και πράγμα, καθώς το μενού θα αποτελείται ακριβώς από 12 προτάσεις. Θα έχουμε μαζεμένο μενού και όχι τον μεγάλο κατάλογο που βρίσκει κανείς σε ταβέρνες. Γι' αυτό θα φροντίσουμε ώστε κάθε ένα από τα πιάτα εδώ να βγαίνει από την κουζίνα στην καλύτερη δυνατή συνθήκη. 

Παύλος Κυριάκης

> Θα βρίσκει κανείς τηγανητές πατάτες, τυροκαυτερή, χόρτα - όλα στην πιο ποιοτική εκδοχή τους. Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην πρώτη ύλη και θα κάνουμε μικροαλλαγές αναλόγως εποχικότητας. 'Έχουμε κάνει καλή δουλειά και με τους παραγωγούς και τους προμηθευτές, ώστε να εξασφαλίζουμε τα καλύτερα δυνατά κομμάτια, προϊόντα κλπ.

> 'Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον γύρο, που φιλοδοξώ να είναι όσο νόστιμος τον έχω φανταστεί. Θα είναι, ασφαλώς, χειροποίητος και σωστά διαμορφωμένος, ενώ θα σερβίρεται σε μερίδα. Θα υπάρχουν επίσης κοντοσούβλι, μπιφτέκι με ιδανικό mix μοσχαρίσιου και πρόβειου κρέατος, μοσχαρίσιο συκώτι και κάποια κοπή. Όσον αφορά τα πράγματα που δε βρίσκει κανείς εύκολα σε ταβέρνα, θα φτιάχνουμε τη δική μας, χειροποίητη ρώσικη σαλάτα

> Έχει γίνει μια επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα που θα είναι η βάση, δίχως να απουσιάζουν και διαφορετικές προτάσεις. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.