Παύλο Κυριάκη, τι θα τρώμε στα "Δώδεκα Πιάτα";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που ετοιμάζεται για ένα νέο project στο Κουκάκι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης της ταβέρνας Δώδεκα Πιάτα στο Κουκάκι, Παύλος Κυριάκης

Μία νέα ταβέρνα θα κάνει πρεμιέρα πολύ σύντομα -την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου- στο Κουκάκι και στο σημείο που κάποτε συναντούσες το "Morning Bar". Τα "Δώδεκα Πιάτα" είναι το νέο εγχείρημα του επιχειρηματία Γιάννη Σαλπέα και του πολυβραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη, στο ντεμπούτο του μάλιστα ως συν-ιδιοκτήτη. 

Ο τελευταίος μοιράζεται κάποιες από τις βασικές πληροφορίες για το νέο σποτ στο 'α'.

Παύλος Κυριάκης x "Δώδεκα Πιάτα"

> Τα "Δώδεκα Πιάτα" θα είναι μια ταβέρνα, με απλό φαγητό, ειλικρινές και σε value for money προσέγγιση. Δε θα συστηθεί ως κάτι που δεν είναι. Θα υπάρχει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, την πρώτη ύλη και το μαγείρεμα, ώστε κανείς να βρίσκει οικείες γεύσεις στην πιο ποιοτική εκδοχή που γίνεται. Το κρέας θα ψήνεται στη σχάρα, θα υπάρχει γύρος και κάποια από τα κλασικά ορεκτικά που συναντά κανείς στο συγκεκριμένο είδος μαγαζιού.

> Αρχικό μας πλάνο είναι τα "Δώδεκα Πιάτα" να είναι ανοιχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από 13.00 έως 23.00. Υπάρχει όμως πιθανότητα να διαφοροποιηθεί.

> Θα μπορεί να σερβίρει 40-45 άτομα ανά seating, τόσο στα τραπέζια του απλού και οικείου εσωτερικού χώρου όσο και σε εκείνα που θα βγάζουμε στο πεζοδρόμιο.

> Είναι εστιατόριο-όνομα και πράγμα, καθώς το μενού θα αποτελείται ακριβώς από 12 προτάσεις. Θα έχουμε μαζεμένο μενού και όχι τον μεγάλο κατάλογο που βρίσκει κανείς σε ταβέρνες. Γι' αυτό θα φροντίσουμε ώστε κάθε ένα από τα πιάτα εδώ να βγαίνει από την κουζίνα στην καλύτερη δυνατή συνθήκη. 

Παύλος Κυριάκης

> Θα βρίσκει κανείς τηγανητές πατάτες, τυροκαυτερή, χόρτα - όλα στην πιο ποιοτική εκδοχή τους. Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην πρώτη ύλη και θα κάνουμε μικροαλλαγές αναλόγως εποχικότητας. 'Έχουμε κάνει καλή δουλειά και με τους παραγωγούς και τους προμηθευτές, ώστε να εξασφαλίζουμε τα καλύτερα δυνατά κομμάτια, προϊόντα κλπ.

> 'Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον γύρο, που φιλοδοξώ να είναι όσο νόστιμος τον έχω φανταστεί. Θα είναι, ασφαλώς, χειροποίητος και σωστά διαμορφωμένος, ενώ θα σερβίρεται σε μερίδα. Θα υπάρχουν επίσης κοντοσούβλι, μπιφτέκι με ιδανικό mix μοσχαρίσιου και πρόβειου κρέατος, μοσχαρίσιο συκώτι και κάποια κοπή. Όσον αφορά τα πράγματα που δε βρίσκει κανείς εύκολα σε ταβέρνα, θα φτιάχνουμε τη δική μας, χειροποίητη ρώσικη σαλάτα

> Έχει γίνει μια επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα που θα είναι η βάση, δίχως να απουσιάζουν και διαφορετικές προτάσεις. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.