
Το "Ark" και το "αθηνόραμα" ενώνουν για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις τους και ανανεώνουν το ραντεβού με το γαστρονομικό κοινό στο "Symposio at Ark". Η ελληνική γεύση μπαίνει στο επίκεντρο και προσεγγίζεται υπό τη δημιουργική ματιά εννιά ξεχωριστών εστιατορίων, από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και ενός εκτός αυτής, με απώτερο στόχο εννιά ξεχωριστές, νόστιμες βραδιές.
Από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 12 Ιουνίου, κάποια από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της νέας ελληνικής μαγειρικής σκηνής θα παρελάσουν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, "Ark", στο μέσα από διαμορφωμένα μενού σε ειδικές τιμές, απολύτως αντιπροσωπευτικά της κουζίνας του και της φιλοσοφίας του κάθε φορά φιλοξενούμενου σεφ.
Σε αυτό το διάστημα θα λάβουν χώρα 9 διαφορετικά events με πρωταγωνιστές ισάριθμα εστιατόρια απ' όλή την Ελλάδα και όχι μόνο. Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις καινούριες τάσεις της ελληνικής κουζίνας, να ενημερωθούν για την κουζίνα του τόπου όπου βρίσκεται το guest εστιατόριο και να γνωρίσουν τον σεφ κάθε εστιατορίου μαζί με το γαστρονομικό ύφος του.
Πληροφορίες θα βρείτε αναλυτικά στο www.symposioatark.gr, όπου μπορείτε να κάνετε ήδη τις κρατήσεις σας.
Τα εστιατόρια που έρχονται στο "Ark"
"Alfredo's Grand Dining" (Θεσσαλονίκη) - 31 Ιανουαρίου 2025
Το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino με θέα σε ρουλέτες και τραπέζια Black Jack αποπνέει κλασική πολυτέλεια και το σέρβις ακολουθεί τελετουργικό ρυθμό fine dining. Ο έμπειρος σεφ Απόστολος Αλτάνης προτείνει μια κουζίνα σύγχρονη τη από την οποία δεν λείπουν δημοφιλείς κλασσικές σπεσιαλιτέ σαν το βιτέλο τονάτο και το φιλέτο Ροσσίνι. Ξεχωρίζουν: ντολμάς με σιγομαγειρεμένο μαύρο χοίρο, λαβράκι με κρούστα ψωμιού υφές κουνουπιδιού και λουκάνικο θαλασσινών, ραβιόλι θαλασσινών με μπερ μπλαν αστακού.
"Noble Gourmet" (Ρόδος) - 13 Φεβρουαρίου 2025

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, κομψή ατμόσφαιρα και όμορφα στρωμένα τραπέζια, με υφασμάτινα τραπεζομάντηλα, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην άνετη βεράντα. Ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Σπύρο Κουγιό, πειραματίζονται με βάση τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού και οδηγούν το εστιατόριο σταθερά σε νέα γευστικά ύψη. Το σύγχρονο ροδίτικο "ιδίωμα" που δημιουργούν, ξεδιπλώνεται μέσα από τέσσερα μενού γευσιγνωσίας τα οποία θυμίζουν σε αρκετές στιγμές τους θεατρική και καλλιτεχνική περφόρμανς.
"Ηλιοβασίλεμα" (Σύρος) - 20 Φεβρουαρίου 2025

Στυλάτη σάλα στα λευκά και τραπέζια κάτω από πέργκολα, σε μικρή απόσταση από την παραλία του Γαλησσά. Εστιατόριο-προορισμός το Ηλιοβασίλεμα, με τον σεφ-ιδιοκτήτη Κώστα Μπουγιούρη να αναδεικνύει τις γεύσεις με άριστη πρώτη ύλη και ευρηματικούς συνδυασμούς, ισορροπώντας την παράδοση με μια σύγχρονη ματιά. Θαλασσινά ημέρας από το νησί, κρεατικά και λαχανικά από κυκλαδίτες παραγωγούς. Δοκιμάζεις κακαβιά από ψάρια ημέρας, χουνκιάρ μπεγιεντί ψαριού, λακερδα με ξινόμηλο – καρύδια – πορτοκάλι - σέλερι, αρνάκι φρικασέ με χόρτα, rib eye με βούτυρο παστουρμά, κριθαρότο με μοσχαρίσια μάγουλα. Τοπικά τυριά ωρίμανσης και επιμελημένη λίστα κρασιών, με έμφαση στον συριανό και τον κυκλαδίτικο αμπελώνα.
"Broadway" (Κως) - 13 Μαρτίου 2025

Ο σεφ Γιάννης Παπακωνσταντίνου εξελίσσει, μαζί με τον αδερφό του, Μάνο, που έχει αναλάβει το σέρβις, την ιστορία του οικογενειακού εστιατορίου που ξεκίνησαν οι γονείς τους πριν περίπου 40 χρόνια σε έναν ήρεμο δρόμο στο κέντρο της πόλης. Πλάι σε ορισμένες κλασικές σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που διατηρούνται στον κατάλογο, σειρά παίρνει μια πλούσια γκάμα από μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες που φανερώνουν φαντασία, δημιουργικότητα και ευχέρεια στις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές. Η έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες φαίνεται σε πιάτα όπως η κώτικη ντοματοσαλάτα με καραμελωμένο κρασοτύρι, φράουλα και νερό ντομάτας, ενώ τα γιουβαρλάκια με ένα εικονικό αυγολέμονο από κρέμα λάχανου, ξινόγαλα και καμμένο βούτυρο αποτυπώνουν τη διάθεση του σεφ να καρυκεύει τα πιάτα του με το στοιχείο της έκπληξης.
"Lost Sheep" (Θάσος) - 20 Μαρτίου 2025

Σε μια κομψή αυλή-κήπο διάσπαρτη με έργα τέχνης και φόντο την αρχοντική πρόσοψη του A for Art Hotel, το Lost Sheep προσφέρεται ιδανικά για ένα στιλάτο, αλλά χαλαρό fine dining. Ξύλινη πέργκολα, μια πανύψηλη κουκουναριά και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί ολοκληρώνουν το σκηνικό. Η μοντέρνα κουζίνα του σεφ Γιάννη Μαρινόπουλου εμπνέεται από ελληνικές συνταγές σε σύγχρονη απόδοση με προσωπικό στυλ και αναπάντεχες προσθήκες υλικών, όπως οι καψαλισμένες καραβίδες στα παραδοσιακά ντολμαδάκια του ή η σάλτσα σαμπάνιας και το χαβιάρι oscietra που πλαισιώνουν το "μακεδονικό καλκάνι”. Στα συν της κουζίνας, η χρήση υλικών και κυρίως φρέσκων ψαριών από τη Θάσο. Προσεγμένο σέρβις και επαρκής λίστα κρασιών.
"Cantina" (Σίφνος) - 10 Απριλίου 2025
Σκαρφαλωμένη στα βράχια της μικρής παραλίας Σεράλια, με μοναδική θέα στο Κάστρο της Σίφνου, η Cantina μοιάζει να υπήρχε πάντα εκεί, κομμάτι της άγριας ομορφιάς του τοπίου. Απόλυτα ταιριαστή με τον χώρο η προσωπική κουζίνα του chef-patron Γιώργου Σαμοΐλη, βασισμένη στην τοπική παραγωγή και τη βιωσιμότητα. Το μενού αλλάζει καθημερινά με έμφαση στη θάλασσα και τα εποχικά προϊόντα του νησιού σε απλές ή τις πιο σύνθετες παρασκευές που χαρακτηρίζουν τον σεφ, όπως η σουπιά μπιάνκο με δικό τους λουκάνικο και χόρτα ή το χειροποίητο ζυμαρικό ματσάτα με μπέικον μαγιάτικου. Wine pairing από sommelier, από μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. Μεριμνήστε για τα ουκ ολίγα, αλλά εύκολα σκαλιά για να φτάσεις, που αποτελούν σίγουρα μέρος της μοναδικής εμπειρίας.
"Ήταν ένα μικρό καράβι" (Τήνος) - 8 Μαΐου 2025

Το παλιό θερινό σινεμά της Τήνου έχει μετατραπεί σε μια καταπράσινη, δροσερή εσωτερική αυλή, που αγκαλιάζεται από μια επιβλητική κληματαριά ∙ στην άκρη της το παληό χαμάμ έχει αναστηλωθεί υποδειγματικά και λειτουργεί ως κάβα για γευσιγνωσίες. Σε αυτό το κομψό θεατρικό σκηνικό, ο Αντώνης Ψάλτης εμπνέεται από την τηνιακή παράδοση και τα τοπικά υλικά και μαγειρεύει νόστιμα πιάτα της θάλασσας και της γης. Ξεχωρίζουν η δυναμική τάρτα με ντομάτα και κοπανιστή, ο εξαιρετικός μπακαλιάρος τηνιακά ρεβίθια φούρνου, ο ξινός τραχανάς σαν γεμιστά, το γευστικότατο μοσχαράκι γιουβέτσι και οπωσδήποτε ρυζόγαλο σας ριζότο και σοκολατένιο κέικ.
"Ναουμίδης" (Φλώρινα) - 29 Μαΐου 2025

Η αισθητική στη μεγάλη βεράντα και στην άνετη σάλα, αμφότερες με μαγική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα, ξεδιπλώνεται σα balkanique εκδοχή βορειο ιταλικού palazzo, η κουζίνα όμως κινείται με σαφήνεια στο φάσμα της τοπικής παράδοσης, υπό το πιο ξεκάθαρο από ποτέ βλέμμα του Άγγελου Ναουμίδη, μεγάλου αδερφού μιας οικογένειας με υπολογίσιμο αποτύπωμα στη διατήρηση κι εξέλιξη της γαστρονομικής δυναμικής της περιοχής. Τα καλούδια της επιδραστικής οικογενειακής βιοτεχνίας (παρασκευάσματα πιπεριάς Φλωρίνης) και του αγροκτήματος, τα λιμνίσια deli, οι θησαυροί του βουνού και το πλήθος των τοπικών συνταγών μπλεντάρονται σε ένα γοητευτικό σύνολο, που φέρνει στο πιάτο ατόφια τη γεύση της περιοχής μέσα από προτάσεις όπως η πέστροφα σοτέ σε βούτυρο με ξηρούς καρπούς, η γιουβετσάδα με χειροποίητο κριθαράκι και αστακοκαραβίδα, ή τα μοσχαρίσια μάγουλα με παραδοσιακά πέτουρα.
Myrtos by Asimakis (Λονδίνο) - 12 Ιουνίου 2025

Στα 28 του χρόνια, ο Ασημάκης Χανιώτης έγινε ο νεαρότερος σεφ που βρέθηκε ποτέ να ηγείται λονδρέζικης κουζίνας με 1* Michelin στην τροπαιοθήκη της, για την εξαιρετική δουλειά του στο φημισμένο εστιατόριο "Pied à Terre". Ο σεφ που κρατά ψηλά τη σημαία της ελληνικής γαστρονομικής εκπροσώπησης στη βρετανική μητρόπολη ετοιμάζει ολοταχώς το δικό του εστιατόριο "Myrtos by Asimakis" στο Chelsea που ανοίγει στις αρχές Απριλίου και θα σερβίρει ελληνική δημιουργική κουζίνα, με την αγαπημένη του γενέτειρα Κεφαλονιά να κάνει αισθητή την παρουσία της και στον τίτλο του.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.symposioatark.gr, όπου μπορείτε να κάνετε ήδη τις κρατήσεις σας.