Σε μία παμπ του Ψυρρή φτιάχνουν φίνο σουβλάκι με συκώτι

Το Ringo εμπνέεται από τον ντράμερ των Beatles και φέρνει σχαρίσια νοστιμιά και πρωτότυπα ήθη στην Πρωτογένους.

Σε μία παμπ του Ψυρρή φτιάχνουν φίνο σουβλάκι με συκώτι

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί ποτέ πώς μία παμπ μπορεί να συναντήσει το κλασικό ελληνικό σουβλάκι (στην εκδοχή του καλαμακίου), τότε πολλές από τις απορίες σου θα λύσει το Ringo, που έκανε πρεμιέρα στις αρχές Νοεμβρίου στου Ψυρρή. O ντράμερ των Beatles είναι εκείνος που 'βαπτίζει' την kalamaki pub της Πρωτογένους, η οποία θα υπηρετεί πολύ σύντομα το δεύτερο συνθετικό του προαναφερθέντος τίτλου της με ωραίες μουσικές και τηλεόραση για να παρακολουθήσει κανείς τους αθλητικούς αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Σαν κανονική παμπ δηλαδή...

...αλλά με σουβλάκι

Ο σεφ Πέτρος Ρηγάκης είναι εκείνος που επιμελείται τα της γεύσης πεπραγμένα εδώ, βάζοντας στη σχάρα -πέρα από την πολύ σοβαρή πρώτη ύλη- μαγειρική αντίληψη που θα ξάφνιαζε πολλούς, κάτι που καθιστά τα εδέσματα ξεχωριστά και διαβολεμένα νόστιμα. 

Το σουβλάκι Ringo στην Πρωτογένους 3

Το σουβλάκι Ringo στην Πρωτογένους 7

Το μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος -φυσικά περασμένο σε ξυλάκι- είναι το αδιαμφισβήτητο highlight δίχως αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιπες προτάσεις δεν έχουν κάτι να πουν - αντιθέτως, εξόχως ζουμερό και σωστά μπαχαριασμένο είναι το καλαμάκι από μπούτι κοτόπουλο, καλοστεκούμενο εκείνο με χοιρινό, συν ρίγανη και ανθό αλατιού.

Το σουβλάκι Ringo στην Πρωτογένους 8

Έξτρα πόντοι για τη μερακλίδικη coleslaw με ψητό λάχανο, την τοπ ψητή χωριάτικη σαλάτα και τα ντιπάκια, με την κοπανιστή με γαλομυζήθρα και harissa να έχει όλα τα φώτα για να εξελιχθεί σε μία από τις πιο εθιστικές αλοιφές της πόλης.

Το σουβλάκι Ringo στην Πρωτογένους 1


Info

Πρωτογένους 8, Ψυρρή
Τηλ. 210 3250324
Ανοιχτά καθημερινά 13.00 - 00.00, Παρ., Σαβ. 13.00 - 02.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/04/2025

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.