Μυρίζει... Ιώdio στο Κολωνάκι: Έρχεται το νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη

Το εστιατόριο θαλασσινών με δημιουργικό flair και έμφαση στην πρώτη ύλη, που ανοίγει τις πόρτες του στις 4 Νοεμβρίου, θα είναι το πρώτο γευστικό στίγμα της σύμπραξης της πολυβραβευμένης Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου, άλλως γνωστές και ως «Charlie’s Angels».

Charlie's Angels Γεωργιάννα Χιλιαδάκη Λεωνίδας Τούμπανος

Γνωρίστηκαν στις κουζίνες του "Funky Gourmet", μα διατήρησαν την εκλεκτική (μαγειρική και όχι μόνο) συγγένειά τους κι αφού το πολυβραβευμένο εστιατόριο κατέβασε ρολά, ώσπου ήρθε η ώρα να συνασπιστούν ξανά, για να σχηματίσουν τις "Charlie’s Angels": ο λόγος για τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου, που είχαν από την περασμένη άνοιξη αρχίσει να ξεδιπλώνουν το γαστρονομικό όραμά τους μέσα από μια σειρά εστιατορικών projects ανά την Αθήνα, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια.

Charlie's Angels Γεωργιάννα Χιλιαδάκη Ερασμία Μπαλάσκα Δανάη Βορίδου
Λεωνίδας Τούμπανος

Και να που ήρθε η ώρα για το πρώτο ολόδικό τους γευστικό στίγμα με το "Ιωdio", που θα απλώσει μυρωδιές θάλασσας στο Κολωνάκι από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου.

Με moto του το "catch of the day", θα σερβίρει ελληνοπρεπή θαλασσινή κουζίνα έχοντας για βάση την ψαριά της ημέρας και άξονα την εποχικότητα των πρώτων υλών, αλλά και των… ορέξεων και αναγκών της γειτονιάς και της πόλης, με κλασικές και πειραγμένες συνταγές, από αχνιστά, φρικασέ και ταβάδες στον χτιστό ξυλόφουρνο, μέχρι σεφταλιές μπακαλιάρου, γύρους σφυρίδας και… πίτσες θαλασσινών να σερβίρονται στη ριζικά ανακαινισμένη σάλα και τα τραπεζάκια – έξω της γωνίας Λουκιανού και Σπευσίππου - εκεί που παλιότερα βρίσκαμε το "Stinking Bishop".

Στο επιχειρηματικό σχήμα συμμετέχουν ο Χάρης Σπύρου (γνωστός στη γειτονιά από τα "Gorlomi", και "Zurbaran", αλλά και το μυκονιάτικο "Αlemagou") και οι Γιάννης Σαλπέας και Σπύρος Βαγενάς, ενώ αν δεν κρατιέστε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, σημειώστε ότι μια γεύση του δημιουργικού touch των Charlie’s Angels μπορείτε να πάρετε στο πειραιώτικο "Yaboo", που έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του σερβίροντας ελληνικές γεύσεις σε all day ρυθμούς.

Παράλληλα, το δημιουργικό βλέμμα της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη περιμένουμε να απολαύσουμε ξανά και στο "Geco Athens", το bar restaurant του ξενοδοχείου "Gatsby Athens" στο κέντρο της Αθήνας, που βρίσκεται σε διαδικασία ολικής ανακαίνισης και επέκτασης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Onuki': Το πρώτο εστιατόριο του 'The Ilisian' είναι εδώ

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/12/2025

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.