Μυρίζει... Ιώdio στο Κολωνάκι: Έρχεται το νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη

Το εστιατόριο θαλασσινών με δημιουργικό flair και έμφαση στην πρώτη ύλη, που ανοίγει τις πόρτες του στις 4 Νοεμβρίου, θα είναι το πρώτο γευστικό στίγμα της σύμπραξης της πολυβραβευμένης Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου, άλλως γνωστές και ως «Charlie’s Angels».

Charlie's Angels Γεωργιάννα Χιλιαδάκη Λεωνίδας Τούμπανος

Γνωρίστηκαν στις κουζίνες του "Funky Gourmet", μα διατήρησαν την εκλεκτική (μαγειρική και όχι μόνο) συγγένειά τους κι αφού το πολυβραβευμένο εστιατόριο κατέβασε ρολά, ώσπου ήρθε η ώρα να συνασπιστούν ξανά, για να σχηματίσουν τις "Charlie’s Angels": ο λόγος για τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου, που είχαν από την περασμένη άνοιξη αρχίσει να ξεδιπλώνουν το γαστρονομικό όραμά τους μέσα από μια σειρά εστιατορικών projects ανά την Αθήνα, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια.

Charlie's Angels Γεωργιάννα Χιλιαδάκη Ερασμία Μπαλάσκα Δανάη Βορίδου
Λεωνίδας Τούμπανος

Και να που ήρθε η ώρα για το πρώτο ολόδικό τους γευστικό στίγμα με το "Ιωdio", που θα απλώσει μυρωδιές θάλασσας στο Κολωνάκι από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου.

Με moto του το "catch of the day", θα σερβίρει ελληνοπρεπή θαλασσινή κουζίνα έχοντας για βάση την ψαριά της ημέρας και άξονα την εποχικότητα των πρώτων υλών, αλλά και των… ορέξεων και αναγκών της γειτονιάς και της πόλης, με κλασικές και πειραγμένες συνταγές, από αχνιστά, φρικασέ και ταβάδες στον χτιστό ξυλόφουρνο, μέχρι σεφταλιές μπακαλιάρου, γύρους σφυρίδας και… πίτσες θαλασσινών να σερβίρονται στη ριζικά ανακαινισμένη σάλα και τα τραπεζάκια – έξω της γωνίας Λουκιανού και Σπευσίππου - εκεί που παλιότερα βρίσκαμε το "Stinking Bishop".

Στο επιχειρηματικό σχήμα συμμετέχουν ο Χάρης Σπύρου (γνωστός στη γειτονιά από τα "Gorlomi", και "Zurbaran", αλλά και το μυκονιάτικο "Αlemagou") και οι Γιάννης Σαλπέας και Σπύρος Βαγενάς, ενώ αν δεν κρατιέστε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, σημειώστε ότι μια γεύση του δημιουργικού touch των Charlie’s Angels μπορείτε να πάρετε στο πειραιώτικο "Yaboo", που έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του σερβίροντας ελληνικές γεύσεις σε all day ρυθμούς.

Παράλληλα, το δημιουργικό βλέμμα της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη περιμένουμε να απολαύσουμε ξανά και στο "Geco Athens", το bar restaurant του ξενοδοχείου "Gatsby Athens" στο κέντρο της Αθήνας, που βρίσκεται σε διαδικασία ολικής ανακαίνισης και επέκτασης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.