Ιπποκράτη Αναγνωστέλη, τι θα τρώμε στο "Anthes";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που αναλαμβάνει την επιμέλεια στις γευστικές πτυχές του επερχόμενου "Anthes", στην οδό Σκούφου.

Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης

'Ένα νέο εστιατόριο θα αποκτήσει σύντομα -ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο- η οδός Σκούφου, που θα εμπλουτίσει έτσι ακόμη περισσότερο τις προτάσεις της σε φαγητό. Οι Χάρης Δάρρας και Δημήτρης Καράκογλου (που ίσως γνωρίζεις από άλλα σημαντικά κόνσεπτ όπως η "Stilvi", στην Πάρο), μαζί με τον Πάνο Κωστόπουλο και τον Ευθύμη Καλλιμάνη ετοιμάζουν το "Anthes" ένα μοντέρνο σημείο ελληνόστροφης κουζίνας, ακριβώς απέναντι από το "Birdman".

Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης θα σερβίρει σύντομα στο Anthes

Τη γευστική επιμέλεια στο "Anthes" θα αναλάβει ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, που επιστρέφει στα της πόλης δρώμενα μετά από αρκετά χρόνια (και την ενασχόληση του με την κουζίνα του "Zurbaran", μαζί με τον Αθηναγόρα Κωστάκο). Μιλά σχετικά στο 'α'.

Ιπποκράτης Αναγνωστέλης x "Anthes"

> Το "Anthes" θα είναι ένα μέρος και για lunch και για dinner.

> Η βάση της κουζίνας θα είναι ελληνική, με παραδοσιακές συνταγές που θα προσεγγίζονται υπό μία διαφορετική ματιά. 

> Τα πιάτα θα βασίζονται στην ιδέα του μεζέ, με μικρές μερίδες και έντονες γεύσεις. Επίσης, η εποχικότητα θα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το μενού και κάποιες λεπτομέρειες στα πιάτα θα αλλάζουν τακτικά.

Το εστιατόριο που ετοιμάζουν Χάρης Δάρρας, Δημήτρης Καράκογλου και Πάνος Κωστόπουλος στη Σκούφου με σεφ τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη 2

> Θα δοθεί, επιπλέον, έμφαση σε μικρούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους. 

> Γενικότερα, μου αρέσει να πειραματίζομαι και να λαμβάνω επιρροές από ιαπωνικά προϊόντα και τεχνικές. Yuzu, σόγια, kabayaki κ.α.

> Η σύνδεση Ελλάδας-Ιαπωνίας στη γεύση είναι ενδιαφέρουσα και νομίζω σχεδόν πάντοτε πετυχαίνει. Ξέρεις, πολλές φορές αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η κουζίνα μας αν είχαμε πριν δεκαετίες πρόσβαση σε προϊόντα και την ευελιξία που διαθέτουμε τώρα. 

> Στόχος στο "Anthes" είναι να παρουσιάσουμε κάτι άμεσο και νόστιμο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.

Η ελληνική γαστρονομική παράδοση γιορτάζει στο "Ark"

Με μια γιορτινή joie de vivre αλλά πιστό στην κλασική του ταυτότητα, το "Ark" γίνεται το απόλυτα κοσμοπολίτικο σκηνικό των ημερών, σε αρμονία με τη μαγευτική θαλασσινή του τοποθεσία.

"Bungalow 7": Τα Αστέρια Γλυφάδας λάμπουν γιορτινά

Oι πιο λαμπερές μέρες του χρόνου ανοίγουν τη βαθιά νόστιμη αγκαλιά του "Bungalow 7" με 2 ειδικά σχεδιασμένα ρεβεγιόν menus γεμάτα fusion ανατροπές.