Ιπποκράτη Αναγνωστέλη, τι θα τρώμε στο "Anthes";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που αναλαμβάνει την επιμέλεια στις γευστικές πτυχές του επερχόμενου "Anthes", στην οδό Σκούφου.

Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης

'Ένα νέο εστιατόριο θα αποκτήσει σύντομα -ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο- η οδός Σκούφου, που θα εμπλουτίσει έτσι ακόμη περισσότερο τις προτάσεις της σε φαγητό. Οι Χάρης Δάρρας και Δημήτρης Καράκογλου (που ίσως γνωρίζεις από άλλα σημαντικά κόνσεπτ όπως η "Stilvi", στην Πάρο), μαζί με τον Πάνο Κωστόπουλο και τον Ευθύμη Καλλιμάνη ετοιμάζουν το "Anthes" ένα μοντέρνο σημείο ελληνόστροφης κουζίνας, ακριβώς απέναντι από το "Birdman".

Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης θα σερβίρει σύντομα στο Anthes

Τη γευστική επιμέλεια στο "Anthes" θα αναλάβει ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, που επιστρέφει στα της πόλης δρώμενα μετά από αρκετά χρόνια (και την ενασχόληση του με την κουζίνα του "Zurbaran", μαζί με τον Αθηναγόρα Κωστάκο). Μιλά σχετικά στο 'α'.

Ιπποκράτης Αναγνωστέλης x "Anthes"

> Το "Anthes" θα είναι ένα μέρος και για lunch και για dinner.

> Η βάση της κουζίνας θα είναι ελληνική, με παραδοσιακές συνταγές που θα προσεγγίζονται υπό μία διαφορετική ματιά. 

> Τα πιάτα θα βασίζονται στην ιδέα του μεζέ, με μικρές μερίδες και έντονες γεύσεις. Επίσης, η εποχικότητα θα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το μενού και κάποιες λεπτομέρειες στα πιάτα θα αλλάζουν τακτικά.

Το εστιατόριο που ετοιμάζουν Χάρης Δάρρας, Δημήτρης Καράκογλου και Πάνος Κωστόπουλος στη Σκούφου με σεφ τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη 2

> Θα δοθεί, επιπλέον, έμφαση σε μικρούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους. 

> Γενικότερα, μου αρέσει να πειραματίζομαι και να λαμβάνω επιρροές από ιαπωνικά προϊόντα και τεχνικές. Yuzu, σόγια, kabayaki κ.α.

> Η σύνδεση Ελλάδας-Ιαπωνίας στη γεύση είναι ενδιαφέρουσα και νομίζω σχεδόν πάντοτε πετυχαίνει. Ξέρεις, πολλές φορές αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η κουζίνα μας αν είχαμε πριν δεκαετίες πρόσβαση σε προϊόντα και την ευελιξία που διαθέτουμε τώρα. 

> Στόχος στο "Anthes" είναι να παρουσιάσουμε κάτι άμεσο και νόστιμο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.