Ιπποκράτη Αναγνωστέλη, τι θα τρώμε στο "Anthes";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που αναλαμβάνει την επιμέλεια στις γευστικές πτυχές του επερχόμενου "Anthes", στην οδό Σκούφου.

Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης

'Ένα νέο εστιατόριο θα αποκτήσει σύντομα -ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο- η οδός Σκούφου, που θα εμπλουτίσει έτσι ακόμη περισσότερο τις προτάσεις της σε φαγητό. Οι Χάρης Δάρρας και Δημήτρης Καράκογλου (που ίσως γνωρίζεις από άλλα σημαντικά κόνσεπτ όπως η "Stilvi", στην Πάρο), μαζί με τον Πάνο Κωστόπουλο και τον Ευθύμη Καλλιμάνη ετοιμάζουν το "Anthes" ένα μοντέρνο σημείο ελληνόστροφης κουζίνας, ακριβώς απέναντι από το "Birdman".

Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης θα σερβίρει σύντομα στο Anthes

Τη γευστική επιμέλεια στο "Anthes" θα αναλάβει ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, που επιστρέφει στα της πόλης δρώμενα μετά από αρκετά χρόνια (και την ενασχόληση του με την κουζίνα του "Zurbaran", μαζί με τον Αθηναγόρα Κωστάκο). Μιλά σχετικά στο 'α'.

Ιπποκράτης Αναγνωστέλης x "Anthes"

> Το "Anthes" θα είναι ένα μέρος και για lunch και για dinner.

> Η βάση της κουζίνας θα είναι ελληνική, με παραδοσιακές συνταγές που θα προσεγγίζονται υπό μία διαφορετική ματιά. 

> Τα πιάτα θα βασίζονται στην ιδέα του μεζέ, με μικρές μερίδες και έντονες γεύσεις. Επίσης, η εποχικότητα θα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το μενού και κάποιες λεπτομέρειες στα πιάτα θα αλλάζουν τακτικά.

Το εστιατόριο που ετοιμάζουν Χάρης Δάρρας, Δημήτρης Καράκογλου και Πάνος Κωστόπουλος στη Σκούφου με σεφ τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη 2

> Θα δοθεί, επιπλέον, έμφαση σε μικρούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους. 

> Γενικότερα, μου αρέσει να πειραματίζομαι και να λαμβάνω επιρροές από ιαπωνικά προϊόντα και τεχνικές. Yuzu, σόγια, kabayaki κ.α.

> Η σύνδεση Ελλάδας-Ιαπωνίας στη γεύση είναι ενδιαφέρουσα και νομίζω σχεδόν πάντοτε πετυχαίνει. Ξέρεις, πολλές φορές αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η κουζίνα μας αν είχαμε πριν δεκαετίες πρόσβαση σε προϊόντα και την ευελιξία που διαθέτουμε τώρα. 

> Στόχος στο "Anthes" είναι να παρουσιάσουμε κάτι άμεσο και νόστιμο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.