5 νόστιμες στάσεις στα Πετράλωνα

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Πετράλωνα περιλαμβάνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο, από ζεστά μεζεδοστέκια και παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα street food και βραβευμένα εστιατόρια.

Hanky Panky

Από παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα street food και fine dining εστιατόρια, ακολουθούν μερικές ξεχωριστές επιλογές από τον οδηγό μας για τα Πετράλωνα.

Βόλτα

Βόλτα

Ο Ξενοφώντας, που θα τον δείτε στη σάλα κι η Ελισάβετ, που έχει αναλάβει την κουζίνα, έστησαν αυτό το ζεστό, φιλικό μεζεδο-στέκι στα Κάτω Πετράλωνα. Είναι βαμμένο με χαρούμενα χρώματα, με τα πουά και τα καρό του, και παλιά τυπογραφικά στοιχεία που παίζουν... σκραμπλ στα ράφια. Στα πιάτα, που έχουν σπιτική χροιά κι αντλούν υλικό από την ελληνική παράδοση, ιδίως στις εναλλασσόμενες επιλογές ημέρας, έχει βάλει το χεράκι της η Μαρία Διακάτου. Κάθε Κυρ. live με ρεμπέτικα και σμυρνέικα.

Hanky Panky

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 11

Ο βραβευμένος Γρηγόρης Κίκης ("Hervé") παρουσιάζει ένα διαφορετικό street food εστιατόριο. Cheeseburger με χειροποίητο μπριός, smoke gun με καραμελωμένο κρεμμύδι και μίσο, chicken burger και χοτ ντογκ με σάλτσα μπάρμπεκιου στα must taste.

Herve

Herve

Προσωποποιημένο high end σέρβις και υψηλή αισθητική στο πιάτο χαρακτηρίζουν το fine dining εστιατόριο του πολυβραβευμένου σεφ Ερβέ Προνζάτο και του συνεταίρου του Γρηγόρη Κίκη, με την ανοιχτή κουζίνα, αγκαλιασμένη από μια μεγάλη μπάρα, να αποτελεί το κέντρο της δράσης και μερικά τραπέζια περιμετρικά, αλλά και στην κομψή αυλή να συμπληρώνουν το τερέν. Η σοφιστικέ και απόλυτα προσωπική κουζίνα του Ερβέ ξεδιπλώνεται μέσα από μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα, που αναδεικνύουν τη γαλλική του κουλτούρα, μπολιασμένη με τις επιρροές από τα ταξίδια του στην Ασία. 

Ο Σαντορινιός

Κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού των Πετραλώνων, ο Σαντορινιός απλώνει τα τραπέζια του σε μία παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή και σερβίρει νοστιμιές με πρόσημο ελληνικό, καλομαγειρεμένα πιάτα και, κυρίως, την αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς.

Sole Giaguaro Athens

Ο Giovanni Scaraggi στο εστιατόριο Sole Giaguaro Athens, στα Άνω Πετράλωνα 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Giovanni Scaraggi έστησε ένα ιταλικό εστιατόριο που κοιτάζει με σύγχρονη ματιά την κουζίνα της "Μπότας". Must taste το χταπόδι με guanciale, οι χειροποίητες παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα και η πορκέτα με σταμναγκάθι και σάλτσα pico de gallo. Οινική λίστα με κυρίαρχο τον ιταλικό αμπελώνα και ποτά που επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στα Πετράλωνα στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Sole Giaguaro Athens

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Hanky Panky

Δεινοχάρους 1, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός

Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/09/2025

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.