5 νόστιμες στάσεις στα Πετράλωνα

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Πετράλωνα περιλαμβάνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο, από ζεστά μεζεδοστέκια και παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα street food και βραβευμένα εστιατόρια.

Hanky Panky

Από παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα street food και fine dining εστιατόρια, ακολουθούν μερικές ξεχωριστές επιλογές από τον οδηγό μας για τα Πετράλωνα.

Βόλτα

Βόλτα

Ο Ξενοφώντας, που θα τον δείτε στη σάλα κι η Ελισάβετ, που έχει αναλάβει την κουζίνα, έστησαν αυτό το ζεστό, φιλικό μεζεδο-στέκι στα Κάτω Πετράλωνα. Είναι βαμμένο με χαρούμενα χρώματα, με τα πουά και τα καρό του, και παλιά τυπογραφικά στοιχεία που παίζουν... σκραμπλ στα ράφια. Στα πιάτα, που έχουν σπιτική χροιά κι αντλούν υλικό από την ελληνική παράδοση, ιδίως στις εναλλασσόμενες επιλογές ημέρας, έχει βάλει το χεράκι της η Μαρία Διακάτου. Κάθε Κυρ. live με ρεμπέτικα και σμυρνέικα.

Hanky Panky

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 11

Ο βραβευμένος Γρηγόρης Κίκης ("Hervé") παρουσιάζει ένα διαφορετικό street food εστιατόριο. Cheeseburger με χειροποίητο μπριός, smoke gun με καραμελωμένο κρεμμύδι και μίσο, chicken burger και χοτ ντογκ με σάλτσα μπάρμπεκιου στα must taste.

Herve

Herve

Προσωποποιημένο high end σέρβις και υψηλή αισθητική στο πιάτο χαρακτηρίζουν το fine dining εστιατόριο του πολυβραβευμένου σεφ Ερβέ Προνζάτο και του συνεταίρου του Γρηγόρη Κίκη, με την ανοιχτή κουζίνα, αγκαλιασμένη από μια μεγάλη μπάρα, να αποτελεί το κέντρο της δράσης και μερικά τραπέζια περιμετρικά, αλλά και στην κομψή αυλή να συμπληρώνουν το τερέν. Η σοφιστικέ και απόλυτα προσωπική κουζίνα του Ερβέ ξεδιπλώνεται μέσα από μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα, που αναδεικνύουν τη γαλλική του κουλτούρα, μπολιασμένη με τις επιρροές από τα ταξίδια του στην Ασία. 

Ο Σαντορινιός

Κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού των Πετραλώνων, ο Σαντορινιός απλώνει τα τραπέζια του σε μία παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή και σερβίρει νοστιμιές με πρόσημο ελληνικό, καλομαγειρεμένα πιάτα και, κυρίως, την αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς.

Sole Giaguaro Athens

Ο Giovanni Scaraggi στο εστιατόριο Sole Giaguaro Athens, στα Άνω Πετράλωνα 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Giovanni Scaraggi έστησε ένα ιταλικό εστιατόριο που κοιτάζει με σύγχρονη ματιά την κουζίνα της "Μπότας". Must taste το χταπόδι με guanciale, οι χειροποίητες παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα και η πορκέτα με σταμναγκάθι και σάλτσα pico de gallo. Οινική λίστα με κυρίαρχο τον ιταλικό αμπελώνα και ποτά που επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στα Πετράλωνα στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Sole Giaguaro Athens

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Hanky Panky

Δεινοχάρους 1, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός

Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.