Η Μάγκυ Ταμπακάκη στην κουζίνα του "Mercato" στο "Four Seasons"

Η σεφ του φημισμένου «Napul’e» αλλάζει σελίδα και κατεβαίνει από τη Βάρη στη Βουλιαγμένη, για να αναλάβει το ιταλικό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μάγκυ Ταμπακάκη Napul'e Mercato

Ένα νέο δημιουργικό κεφάλαιο ξεκινά η Μάγκυ Ταμπακάκη, σεφ και συνδημιουργός του φημισμένου "Napul’e", που αφήνει πίσω της τη Βάρη για να κατέβει στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αναλαμβάνοντας την κουζίνα του ιταλικού εστιατορίου "Mercato", στο πολυτελές "Four Seasons Astir Palace". Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για την παρουσίαση του χειμερινού μενού (αλλά και την επανέναρξη του θεαματικού Κυριακάτικου Brunch), η σεφ θα παραλάβει σκυτάλη από τον επί χρόνια σεφ του εστιατορίου, Sergio Favata, παίρνοντας τη θέση του restaurant chef από τις 15 Οκτωβρίου.

Mercato Four Seasons

Η αγάπη της Μάγκυ για τη μαγειρική γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία, όπου και φινίρισε τις ικανότητές της στη Μαγειρική Σχολή της Ρώμης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνέβαλε στη δημιουργία "Napul’e", ενώ πέτυχε αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο χάρη στη συμμετοχή της στο MasterChef. Αργότερα την είδαμε στο ρόλο του κριτή στο Junior MasterChef, ενώ σήμερα, την απολαμβάνουμε στην εκπομπή "Καλώς τα Παιδιά" στην ΕΡΤ2, όπου εμπνέει με τις ικανότητές της νεαρούς μάγειρες. Παράλληλα, συνεργάζεται με την UNICEF για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα παιδιά.

Με την εμπειρία και το πάθος της, η chef Μάγκυ Ταμπακάκη φέρνει έναν φρέσκο αέρα στο Mercato, ενώ σε ό,τι αφορά το Napul’è, τα μαγειρικά σκήπτρα θα κρατά εξ ολοκλήρου πια ο Francesco Granata (υπεύθυνος μέχρι πρότινος για τις best seller πίτσες του εστιατορίου), με στόχο να το στρέψει προς μια πιο απλή Ναπολιτάνικη κατεύθυνση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.