"Αμπιμπάγιο": Σαν αθηναϊκή καρτ ποστάλ

Αμπιμπάγιο

Στη σκιά του ιερού βράχου και σε έναν από τους πλέον φωτογενείς πεζόδρομους της πόλης, αυτόν της Ηρακλειδών, το "Αμπιμπάγιο" συγκεντρώνει φανατικούς ντόπιους και επισκέπτες, και όχι μόνο για τη μοναδική τοποθεσία του. Φέρνοντας την αίσθηση καφενείου της παλιάς Αθήνας, το υπέροχο νεοκλασικό γίνεται το πεδίο δράσης του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, ο οποίος προτείνει γεύσεις πουσυνδυάζουν τη δυναμική της 
γαστρο-ταβέρνας με ευρηματικότητα συνδυασμών και υλικά εποχής.

Αμπιμπάγιο

Έτσι, το "Αμπιμπάγιο" λύνει επιτυχημένα μια δύσκολη εξίσωση, αυτήν του φαγητού που είναι ταυτόχρονα σύγχρονο και παραδοσιακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ταρτάρ "γεμιστά", μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση του αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου. Η ελληνική καρμπονάρα με σκιουφιχτά, κρητικό απάκι, θυμαρίσια γραβιέρα και παστό κρόκο αβγού, όπως και το κουσκούς σπανακόπιτα με σπανάκι, μυρωδικά και φέτα είναι μερικά ακόμα από τα πειραγμένα στιγμιότυπα του μενού.

Αμπιμπάγιο

Στα αδιαμφισβήτητα plus, η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, που τιμά ιδιαιτέρως τον τοπικό αμπελώνα. Τέλος, για να κλείσει γλυκά η έξοδός σας, επιλέξτε μια μηλόπιτα που… συνέπραξε με τον μπακλαβά, δημιουργώντας ένα δυνατό δίδυμο, συνοδεία χειροποίητου παγωτού με μήλο και κανέλα. 

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr, IG: @abibayio

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2024: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, για να γευτούμε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές, στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
07/09/2024

Τα νέα εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν το καλοκαίρι στην Αθήνα

... και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν τους επόμενους μήνες.

Τέλος εποχής για τον Σωτήρη Κοντιζά σε 'Nolan' και 'Proveleggios'

Χωρίς τον δημοφιλή παρουσιαστή, σεφ και ρεστορατέρ πια το Nolanverse.

To 'World x11' στήνει ένα επικό "περίπου" brunch μαζί με το 'Overoll'

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου τα burgers του πρώτου συναντούν τα κρουασάν του δεύτερου.

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας

Απ’ τη Θεσσαλονίκη ως τη Νάουσα, τη Βέροια και τα ακριτικά χωριά των Σερρών, κι απ’ το Ξινό Νερό της Φλώρινας ως τη Σάνη, τη Βουρβουρού και τη Νικήτη της κοσμοπολίτικης Χαλκδικής, η Κεντρική Μακεδονία συγκεντρώνει στο πολυπρόσωπο τοπίοτηςς μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Ελάτε να τα γνωρίσουμε!

To "Hunkar" και η οθωμανική κουζίνα του Feridun Ugumu

Μία παλαιότερη κουβέντα με τον θρυλικό Τούρκο σεφ-πατρόν, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.