9 γευστικές στάσεις στην οδό Βουλής

Μερικές πινέζες που δε γίνεται να παρακάμψεις καθώς διασχίζεις έναν από τους νοστιμότερους δρόμους του αθηναϊκού κέντρου.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ στην Οδό Βουλής, στο Σύνταγμα

Πολυσύχναστη, κάθετη στην Ερμού και κομμάτι του παζλ της πιθανότατα πιο ενδιαφέρουσας foodie γειτονιάς της Αθήνας, η οδός Βουλής έχει κάτι να πει. Στη διαδρομή από και προς το κτίριο της Παλαιάς Βουλής θα βρεις μερικές δυνατές προτάσεις για φαγητό και ποτό. Σαν τις παρακάτω.

'Neropistolo'

Το νέο bakery Neropistolo στην οδό Βουλής_1

Η πιο πρόσφατη από τις προτάσεις στην οδό Βουλής είναι ένα new age bakery. Eπενδύει σε κορυφαίας ποιότητας προϊόντα βιενουαζερί και ψωμί αργής ωρίμανσης, με την υπογραφή των Kamel Saci και Γεωργιάννας Φοντριέ. Must taste κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, εθιστικό bun με κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης και τόνκα και pain suisse με μαύρη μπύρα, παστράμι και κασέρι.

'Sushi Lunchi'

Το νέο εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, Sushi Lunchi 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

H δημοφιλής ghost kitchen του lockdown απέκτησε τον Μάιο του 2023 δική της στέγη, καθώς το project του Σταύρου Δρακουλαράκου έγινε τελικά μαγαζί. Σε μία άνετη μπάρα (συν τους πάγκους του εξωτερικού πλαισίου) και έναν ευχάριστο minimal χώρο με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες (maneki-neko, δεντράκι Μπονσάι), πρωταγωνιστεί το chirashi-don σε μπόλικες εκδοχές. Δε γίνεται να φύγεις από εδώ δίχως να δοκιμάσεις την παγωμένη γλυκιά λιχουδιά - το παγωτό μηχανής.

'Oinoscent' 

Oinoscent στο κέντρο

Πίσω στο Δεκέμβριο του 2008, το 'Oinoscent' αποτέλεσε ένα από τα μέρη -αν όχι το σημείο αφετηρίας- για την οινική έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας. Από κάβα έγινε wine bar, μετακόμισε και αργότερα επεκτάθηκε σε wine bistro, για να φτάσουμε στο ενθαρρυντικά νόστιμο και πάντοτε ποιοτικό σήμερα, στο οποίο κυριαρχούν αμέτρητες ετικέτες κρασιού και απολαυστικά πιάτα από τον Γιάννη Τσικουδάκη.

'The 7 Jokers'

Το μπαρ The 7 Jokers στην οδό Βουλής

Πάντοτε κεφάτο. Κλασικό αλλά χωρίς τη στιβαρή έννοια του όρου. Θα μπορούσες να το πεις ακόμη και εκκεντρικό. 'Η απροσδόκητο. Και κυρίως ένα μπαρ που όλοι αγαπούν, ανάμεσα σε αυτούς οι bartenders. Το '7 Jokers' έμοιαζε να κατοικεί από πάντα στον αριθμό 7 της οδού Βουλής, σαν ένα σημείο που καταλήγει κάθε επιτυχημένη αθηναϊκή νύχτα. Μουσική διαρκώς φροντισμένη, όπως και τα καλοφτιαγμένα του ποτά. 

'Dosirak'

Το εστιατόριο Dosirak στην οδό Βουλής

Το family-run κορεάτικο εστιατόριο αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια μία ιδιαίτερη πινέζα στην εθνικ πλευρά της γευστικής σκηνής της πόλης. Προσεγγίζει την κουζίνα της ασιατικής χώρας με μία λίγο πιο μοντέρνα ματιά και urban στυλ και φιλοξενεί -μεταξύ άλλων- στην κάρτα του σούπες και μπουλγκόγκι, σούσι και τεμπούρα, νούγιες και μπίμπιμπαπ, κίμτσι και γκιόζες. Έξτρα πόντοι για το κορεάτικο BBQ.

'Nolan'

Το εστιατόριο Nolan πάει Μύκονο για το καλοκαίρι
@nolanrestaurant

Έχοντας κλείσει πια αισίως τα 8 χρόνια της λειτουργίας του, το 'Nolan' εξακολουθεί να υπηρετεί το γευστικό όραμα του δημιουργού του, Σωτήρη Κοντιζά, όντας ένα σύγχρονο μητροπολιτικό μπιστρό με μοντέρνο φαγητό. Στα πιάτα του η Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία, με αρκετές ακόμη επιρροές - κυρίως από την Ασία. Nolan Fried Chicken, donburi με αρνί, θράψαλο με μαραθόριζα και κολοκυθάκια με miso και καπνιστή μελιτζάνα παραμένουν πάντοτε το ίδιο νόστιμα.

Διαβάστε Επίσης

'Ami gastrotheque'

To Ami gastrotheque στην οδό Βουλής

Τo 'Ami gastrotheque' τονώνει το ενδιαφέρον του επισκέπτη και επανασυστήνεται ως μεσογειακό all day deli bistro και bar. Ο χώρος του έχει αποκτήσει πια μεγαλύτερη άνεση, καθώς επεκτάθηκε. Η κουζίνα του προσαρμόζεται στην comfort φροντίδα της ιταλικής και μεσογειακής γευστικής κουλτούρας, με το κομμάτι του deli να μπαίνει δυναμικά στο επίκεντρο, μαζί με φρέσκιας κοπής αλλαντικά και τυριά, μεγάλη γκάμα ελληνικών προϊόντων και μπόλικα συνοδευτικά για την ολοένα και πιο αγαπητή διεργασία του aperitivo ή των after office drinks. Στα της μπάρας δρώμενα, ο bartender Γιάννης Ρούσσος φροντίζει για το οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι σου, με μια αλέγρα, σε παρεμφερές ύφος, λίστα ποτών.

'Λobby' 

To ​​Λobby στην οδό Βουλής

Το κλασικό του cheeseburger –ένα από τα καλύτερα της πόλης– είναι το αστέρι στην κολεξιόν από mini burgers που συνθέτουν το σκελετό του μενού, μαζί με πληθωρικά lobster rolls, αφράτα hot dogs και μια σειρά από ευρηματικές αναδιατυπώσεις του ρεπερτορίου των αμερικανικών diners να μετατρέπουν αυτήν την "πίσω αυλή" του ξενοδοχείου "Electra Metropolis Athens" σε ένα από τα πιο ζωηρά καλοφαγικά σημεία του food village του Συντάγματος.

'Αριστον

Το Άριστον στην οδό Βουλής

Ο θρυλικός πια φούρνος γράφει κάτι παραπάνω από έναν αιώνα ιστορίας - όταν άνοιξε, στις αρχές του 20ου αιώνα, η Αθήνα είχε το 1/10 του σημερινού της πληθυσμού και η Βουλής ήταν χωματόδρομος. Από τότε μέχρι τώρα, με την 4η γενιά της οικογένειας Λομποτέση στα πράγματα, συνεχίζει να προσφέρει μερικές από τις νοστιμότερες πίτες της πόλης, με highlight την τυρόπιτα κουρού. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Dosirak

Βουλής 33, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

7 Jokers (The)

Βουλής 7, κέντρο
  • Bars

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Nolan

Βουλής 31-33, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Ami Gastrotheque

Βουλής & Απόλλωνος, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Lobby Burger Lounge Athens

Απόλλωνος & Βουλής 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Sushi Lunchi

Βουλής 45, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.