Χρόνη Δαμαλά, τι θα μαγειρεύεις στην Πανόρμου;

Η επιστροφή του χαρισματικού σεφ στα της γεύσης δρώμενα περιλαμβάνει ένα νέο εστιατόριο, στην πλατεία Λακωνίας.

Ο Χρόνης Δαμαλάς

Από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, δημιουργικός και προσγειωμένος, ένας από τους προφήτες του jap-greek fusion στα εντός των τειχών (αθηναϊκά και μη) γευστικά δρώμενα. Τα δείγματα γραφής του κατά καιρούς, εξαιρετικά. Αφίχθη από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με σπουδές στο Culinary Institute of America και θητεία στο νεοϋορκέζικο "Nobu", για να ακολουθήσει ένα δρομολόγιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα "Kiku", "Gaspar", "Cash", "Izakaya", "Ovac" στο "Cavo Tagoo" και "Sea You Up" του "Sani Resort" (εκεί όπου βραβεύτηκε και με τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο). Ο Χρόνης Δαμαλάς λοιπόν είναι και πάλι εδώ.

Τι, πού, πότε;

Το πρώτο δικό του εστιατόριο απαντά στο 'τι' περιμένουμε από αυτόν, με το γεωγραφικό στίγμα να βρίσκεται στα πέριξ της Πανόρμου και την πλατεία Λακωνίας. Εκεί, περίπου στα μέσα Μαΐου σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ο προσεχώς σεφ-πατρόν Χρόνης Δαμαλάς θα στήσει έναν άνετο χώρο με ανοιχτή κουζίνα, εντός της οποίας θα συναντάμε τον ίδιο με την ομάδα του και έξω από αυτή τη σύζυγό του, Φωτεινή Μαρκούτσα, στο ρόλο της restaurant manager.

Ο Χρόνης Δαμαλάς 1

"Δε θέλω να βάλουμε ταμπέλες. Ας πούμε πως θα είναι η κουζίνα του Χρόνη, σε ένα μαγαζί λαϊκό με τη δική μου φιλοσοφία, που κανείς θα μπορεί να φάει σε καλή αναλογία ποιότητας-τιμής. Θα είναι νόστιμο και οικονομικό" αναφέρει ο ίδιος σχετικά με τα όσα ακριβώς θα συμβαίνουν εδώ. Συμπληρώνει ότι "το μενού θα εναλλάσσεται ανά 2-3 μήνες, πατώντας στην εποχικότητα και τα κατάλληλα σε κάθε εποχή υλικά. Θα επενδύσω σε ντόπια υλικά, θέλω να έχει φρεσκάδα το μαγαζί και το φαγητό που θα σερβίρει". Θα υπάρχει επίσης μία μικρή λίστα με cocktails (όχι παραπάνω από 5) που θα λειτουργούν παράλληλα με το φαγητό, μαζί με ελληνικά κρασιά, μπύρες και αποστάγματα.

Ο Χρόνης Δαμαλάς 2

Όσο για το όνομα; "Το είχα βρει από τα πρώτα 5 λεπτά αφού είδα τον χώρο. Αλλά δεν είναι ακόμη επισήμως ανακοινώσιμο" λέει χαρακτηριστικά ο Χρόνης Δαμαλάς.

Και όπως λέμε εμείς κατά τα δημοσιογραφικά ιντερνετικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.