Σε αυτά τα εστιατόρια κάθε μέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Εμβληματικές αλυσίδες και ιταλικά εστιατόρια της πόλης κι ένα all-day εμπνευσμένο από την ιταλική κουζίνα γιορτάζουν κάθε μέρα τη γευστική αλεγκρία της γείτονος.

l’artigiano

"La Pasteria"

Ιταλικό εστιατόριο - La Pasteria

Όταν σκεφτόμαστε αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο αρκεί να επιλέξουμε ένα από τα δεκάδες εστιατόρια "La Pasteria" που μας περιμένουν με το αγαπημένο casual dining & drinking concept. Προσεγμένα υλικά και κλασικές συνταγές σε ένα ζεστό, φιλικό ιταλικό εστιατόριο με ύφος τρατορίας. Η pasta εδώ είναι πρώτη στις προτιμήσεις μας, με all-time classic συνταγές, όπως η signature Carbonara, αλλά και πιο ιδιαίτερες προτάσεις βγαλμένες από τα βάθη της ιταλικής κουζίνας. Στις must επιλογές η περίφημη Pasta alla Parmigiana, που ετοιμάζεται με απόλυτη "θεατρικότητα" συνοδεία ενός κρασιού από την πλούσια λίστα. Δεν παραλείπουμε να μοιραστούμε μία από τις απολαυστικές pizzas της "La Pasteria", με τη ζύμη που ωριμάζει για 72 ώρες προτού ψηθεί να κάνει τη διαφορά.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Mailo's The Pasta Project"

Mailo’s

Το ιταλικό εστιατόριο σε street food μορφή. Ο λόγος για το "Mailo's", που μας έκανε να δούμε με διαφορετικό μάτι το "γρήγορο" φαγητό, παντρεύοντας το street food με την υψηλή γαστρονομία και δημιουργώντας ευφάνταστες μακαρονάδες με προχωρημένες τεχνικές και ποιοτικές πρώτες ύλες. Το Parmesan chicken με κρέμα παρμεζάνας, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν θα κάνει τους λάτρεις του κοτόπουλου να παραμιλάνε, ενώ για όσους αγαπούν να βλέπουν την παράδοση να ανανεώνεται, η ανατρεπτική μακαρονάδα Παστίτσιο, με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ τυριών, είναι η τέλεια επιλογή.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Napolitivo"

Napolitivo

Σε αυτό το ιταλικό εστιατόριο τρως όπως στην Ιταλία. Μιαν ανάσα από το κέντρο της πόλης, στον πλακόστρωτο πεζόδρομο της Μαρίνας Φλοίσβου, το ιταλικό εστιατόριο "Napolitivo" εκπροσωπεί άξια τη ναπολιτάνικη κουζίνα και προσκαλεί τους λάτρεις της σύγχρονης dolce vita. Το αιώνιο δίλημμα pasta ή pizza εδώ γίνεται ακόμα δυσκολότερο, αφού ταλαντευόμαστε ανάμεσα σε ιδιαίτερες επιλογές pasta όπως το Linguine con Gamberetti και την αυθεντική ναπολιτάνικη pizza, που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και φέρει πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

"L’artigiano"

l’artigiano

Η "l’artigiano" συστήθηκε στο κοινό πριν από το 30 χρόνια το 1993, όταν γεννήθηκε ένα love story γεμάτο γεύση, μεράκι, ποιότητα και πάθος για αυθεντικό φαγητό. Το ιταλικό εστιατόριο "l’artigiano", ως expert της πίτσας, προσφέρει πλούσιες γεύσεις με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες και υπόσχεται απόλαυση κάθε φορά, είτε μιλάμε για pizza, pasta, burger ή για τις vegan επιλογές του μενού. Οι εξειδικευμένοι pizzaioli ζυμώνουν καθημερινά φρέσκια ζύμη, που την αφήνουν να ξεκουραστεί για 24 ώρες έτσι ώστε να προσφέρουν λαχταριστή πίτσα, στην καλύτερη εκδοχή της. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Italus"

'Italus' Brunch Καλλιθέα

Το ιταλικό εστιατόριο "Italus" τιμά το brunch όπως του αξίζει, με φρέσκιες ιδέες, σωστά υλικά και home made προσέγγιση. Ο "Italus" δεν είναι απλώς μία ακόμα all day επιλογή, αλλά ένα σημείο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά για brunch με ιταλικές πινελιές και υγιεινά smoothie bowls. Μαζί με τον αυθεντικό ιταλικό καφέ, που ετοιμάζεται τελετουργικά μπροστά σου, το ιταλικό εστιατόριο στην Καλλιθέα περνάει μήνυμα βιωσιμότητας με την eco-friendly εκδοχή του choco-cup, το φλιτζάνι βάφλας γεμισμένο με espresso ή cappuccino και επικάλυψη σοκολάτας που τρώγεται απολαυστικά στο τέλος. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε το αφιέρωμά μας στα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.