"Napolitivo": Βόλτα στην αθηναϊκή Ριβιέρα με άρωμα νότιας Ιταλίας

Μιαν ανάσα από το κέντρο της πόλης, στον πλακόστρωτο πεζόδρομο της Μαρίνας Φλοίσβου, το all-day pizza bar "Napolitivo" εκπροσωπεί άξια τη ναπολιτάνικη κουζίνα και προσκαλεί τους λάτρεις της σύγχρονης dolce vita.

Napolitivo

Δεν χρειάζεται να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια για να απολαύσουμε αυθεντική pizza, pasta και δροσιστικό aperitivo. Μιαν ανάσα από το κέντρο της πόλης, στον πλακόστρωτο πεζόδρομο της Μαρίνας Φλοίσβου, το all-day pizza bar "Napolitivo" εκπροσωπεί άξια τη ναπολιτάνικη κουζίνα και προσκαλεί τους λάτρεις της σύγχρονης dolce vita. 

Napolitivo

Ξεκινάμε τη γευστική περιπλάνησή μας προετοιμάζοντας τον ουρανίσκο μας με ένα από τα Spritz που παίζουν δυνατά, όπως το νέο Dolce Vita Spritz με αρώματα φρέσκιας φράουλας ή το δροσερό και σπιρτόζικο Limoncello Spritz. Το αιώνιο δίλημμα pasta ή pizza εδώ γίνεται ακόμα δυσκολότερο, αφού ταλαντευόμαστε ανάμεσα σε ιδιαίτερες επιλογές pasta όπως το Linguine con Gamberetti και την αυθεντική ναπολιτάνικη pizza, που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και φέρει πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana. Το ζυμάρι της, που ωριμάζει για 12 με 24 ώρες προτού ψηθεί, αλλά και η μαεστρία των εκπαιδευμένων στη Νάπολη pizzaiolos του "Napolitivo" εγγυώνται μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Napolitivo

Στα οπωσδήποτε, οι all-time classic Margherita και Prosciutto e funghi, η εκρηκτική Diavola, με το ιταλικό αλειφόμενο λουκάνικο nduja και, φυσικά, η ντελικάτη Tartufata με κρέμα μαύρης τρούφας, που μαζί με τη θέα στη θάλασσα και τον αθηναϊκό ουρανό για φόντο, μετατρέπουν το "Napolitivo" σε go-to καλοκαιρινό σημείο συνάντησης.

Περισσότερες πληροφορίες

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα