'Opposite at 507': Comfort Έκτορας Μποτρίνι με θέα Ακρόπολη

Το προσεγμένο bar restaurant στρέφει το γευστικό ενδιαφέρον στα ορεινά του ολοκαίνουριου '507 Athens'.

Το εστιατόριο ​​Opposite at 507 by Botrini

Πίσω στο 507 π.Χ., ο Κλεισθένης εισήγαγε στην Αθήνα την πρώτη γνωστή δημοκρατία στον κόσμο, σε μία εποχή που η σημερινή ελληνική πρωτεύουσα έθετε τα θεμέλια του σύγχρονου πολιτισμού. Έχοντας αυτό υπόψιν και με έξτρα αφορμή την προνομιακή θέα του Ιερού Βράχου, οι άνθρωποι του '507 Athens' βάπτισαν το νέο προορισμό πολυτελούς διαμονής στην πόλη. Μεταξύ άλλων και στον 10ο όροφό του, ο επισκέπτης συναντά τη γαστρονομική του πρόταση, το 'Opposite at 507', σε έναν χώρο λιτό και μοντέρνο, που κάνει focus -όσον αφορά το αισθητικό πεδίο- στο να σου δίνει ανεμπόδιστη οπτική στα αθηναϊκά ατού της Ακρόπολης, του Λυκαβηττού και του Φιλοπάππου.

Το εστιατόριο Opposite at 507 9

Το εστιατόριο Opposite at 507 7

Στο εν λόγω bar restaurant, ο Έκτορας Μποτρίνι επιμελείται ένα comfort μενού με φαγητό πόλης, επενδύοντας σε προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Το εστιατόριο Opposite at 507 4

Στην κουζίνα του "Opposite at 507" ο σεφ Ανδρέας Παπάζογλου ("Botrini's", "Epsilon") είναι εκείνος που τρέχει τα πράγματα. Λακέρδα με μάνγκο και γλυκοπατάτα, pasta mista με κολοκύθι και κατίκι Δομοκού, ψητό γουρουνόπουλο με πουρέ μήλου και μουστάρδα σε διάφορες υφές, μπακαλιάρος με κουνουπίδι και beurre blanc είναι μερικές από τις πιο ενδεικτικές προτάσεις σε μία προσεγμένη και περιεκτική κάρτα.

Το εστιατόριο Opposite at 507 2

Το εστιατόριο Opposite at 507 3

Το εστιατόριο Opposite at 507 5

Το εστιατόριο Opposite at 507 6


Info

Αυτοκρατόρος Νικολάου 4, Αθήνα
Τηλ. 210 3005767
Καθημερινά από τις 19.00 (κουζίνα έως τις 23.00)
oppositeat507.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.