Τα αστέρια Michelin στα εστιατόρια της Αθήνας για το 2023

Τρία νέα αστέρια, καινούριες προσθήκες και γευστικές σταθερές του οδηγού Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας, κατά τη χρονιά που διανύουμε.

'Herve' με πινελιές φρεσκάδας

Η 17η Οκτωβρίου του 2023 είναι η ημέρα που ο Οδηγός Michelin κάνει γνωστά τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρι(α) και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις. Φέτος, βλέπουμε στη σημαντική γαστρονομική λίστα περισσότερα αθηναϊκά spots από ποτέ, αποτέλεσμα της διαρκούς ανόδου της γευστικής σκηνής στην πρωτεύουσα αλλά και της εξέλιξής της - συν το γεγονός της μικρής κυβερνητικής προώθησης σε συνεργασία με το θεσμό, αποκλειστικά και μόνο για την Αττική.

Στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2023 βρίσκουμε 3 νέα εστιατόρια που βραβεύονται με 1 αστέρι καθώς και μερικές φρέσκες εμφανίσεις σε Bib Gourmand και main selection.

Ο έναστρος αθηναϊκός ουρανός

Το Delta βραβεύεται και πάλι με 2 αστέρια Michelin, πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσο ο Θάνος Φέσκος με τον Γιώργο Παπαζαχαρία, όσο και η υπόλοιπη ομάδα του project που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στόχευσε στο να αναβαθμίσει με τον δικό του τρόπο την αθηναϊκή και κατ' επέκταση ελληνική σκηνή. 

DELTA DINING ROOM
©Nikos Paliopoulos Pictures

Τα Botrini's, Hytra, Varoulko Seaside, The Zillers, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel (ενός από τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2023, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό The World's 50 Best Hotels), το CTC, η Σπονδή και το Soil διατήρησαν το ένα αστέρι τους. 

Διαβάστε Επίσης

Στην ίδια κατηγορία μπαίνουν για πρώτη φορά τα Hervé των Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, το Tudor Hall του King George υπό τους Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λειβαδιά και το Patio του The Margi, με τη μοντέρνα κουζίνα του Παναγιώτη Γιακαλή βραβεύονται με ένα αστέρι.

'GB Roof Garden' και 'Tudor Hall' 2023

Ο Γρηγόρης Κίκης και ο Ερβέ Προνζάτο

Patio

Soil και Delta μάλιστα διατηρούν και το πράσινο αστέρι Michelin (Michelin Green Star) ενώ δίπλα τους μπαίνει και το Patio. Πρόκειται για το ετήσιο βραβείο που αναδεικνύει τα εστιατόρια του υψηλότερου επιπέδου που πατούν γερά σε βιώσιμες πρακτικές και το αποτέλεσμα αυτών βγαίνει στα πιάτα τους. Μέρη που ακολουθούν ηθικά όσο και περιβαλλοντικά πρότυπα στη μεθοδολογία τους και συνεργάζονται με παραγωγούς ώστε να μειώσουν το food waste και να μειώσουν ή ακόμα και να αφαιρέσουν πλαστικά και άλλα μη ανακυκλώσιμα υλικά από την αλυσίδα εφοδιασμού τους.

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro συναντώνται για ακόμη μία χρονιά. Δύο νέα Bib Gourmand εντόπισαν οι ανώνυμοι επιθεωρητές του Οδηγού, το Jerár και το Fine Mess

Jerar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Fine Mess

Στο Main Selection βρίσκουμε τα Veri Table, Aleria, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Άνετον, Cookoovaya, Vezene, Sense, GB Roof Garden, Okio, Athénée και Annie's Fine Cooking, Seeds (new entry) και Simul (new entry).

Simul

See/ds

Οι προτάσεις του οδηγού Michelin για την Αθήνα, το 2023

  • 31 εστιατόρια επιλέχτηκαν, μεταξύ αυτών:
  • 1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
  • 10 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
  • 5 εστιατόρια με Bib Gourmand
  • 3 εστιατόρια με Πράσινο Αστέρι (1 νέο)
  • 14 επιλεγμένα εστιατόρια (2 νέα)

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Οικείο

Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Πέτρου Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Nolan

Βουλής 31-33, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

VeriTable

Άγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Athenee

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Delta Restaurant

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής),
  • Εστιατόρια

Άνετον

Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Cerdo Negro 1985

Βίτωνος 5, Γκάζι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

CTC

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Fine Mess Smokehouse

Δελφών 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Annie Fine Cooking

Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Λινού Σουμπάσης & Σία

Μελανθίου 2, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Merceri Food & Drink

Ηρακλειδών 21, Θησείο
  • Εστιατόρια

See/ds

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.