Τα φώτα πέφτουν στην Εμπεδοκλέους

Το ολοκαίνουριο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά στρέφει το ενδιαφέρον σε έναν ιδιαίτερο παγκρατιώτικο δρόμο.

Το εστιατόριο Ex Machina στην Εμπεδοκλέους

Προφανώς και πήρε κάτι το μάτι σου στα social media σχετικά με το 'Ex Machina', το νέο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά στον αριθμό 34 της Εμπεδοκλέους που ανοίγει σήμερα (10/10) τις πόρτες του -επισήμως- για να υποδεχθεί οποιονδήποτε επιθυμεί να μυηθεί στη μοντέρνα fusion μπιστρονομία του σεφ-πατρόν και να γνωρίσει ένα καλοφτιαγμένο μέρος που είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί όσο λίγα το προσεχές διάστημα.

Γενικά, ο δρόμος που ξεκινά από το Καλλιμάρμαρο, τέμνεται από την πλατεία Βαρνάβα και καταλήγει στις εσχατιές του Παγκρατίου, αναμένεται να γίνει αρκετά πιο πολυσύχναστος το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως πολυσύχναστος -αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους- ήταν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν και αποτελούσε κλασικό σημείο συνάντησης για τους απανταχού aficionados της "μετακίνησης 6".

'Ex Machina' και άλλες ιστορίες

Αλλά ας πάμε στο σήμερα και την πιο πρόσφατη άφιξη στον εν λόγω δρόμο. Στο μαγαζί-γωνία με τις μεγάλες τζαμαρίες και τα όμορφα σκορπισμένα στο πεζοδρόμιο τραπεζάκια 'Ex Machina', ο ταλαντούχος Άνταμ Κοντοβάς (θα) σερβίρει μία κουζίνα κατανοητή και λιχούδικη, σοβαρή και με εκπλήξεις, value for money και παράλληλα όσο πιο κοντά στη zero food waste γίνεται.

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας σεφ εντελώς out of the box

Πιάτα όπως το χοιρινό μπριζολάκι με καπνιστά μύδια και φιστίκι Αιγίνης, τα στρέιδια με jamon iberico και πόνζου, ο πετεινός με σπιτική glaze, κουμκουάτ και τηγανητό κρεμμύδι, η ορφανή μακαρονάδα με σάλτσα κακαβιά και XO σος, το κουνουπίδι με εσπρέσο, σάλτσα λαχανικών και μπισκότο από καμένο βούτυρο ή οι γαρίδες κοκτέιλ με πιπεριά Φλωρίνης και κουφοξυλιά είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν.

Η κουζίνα στο εστιατόριο Ex Machina στην Εμπεδοκλέους

Το προαναφερθέν είναι το νεότερο αλλά σίγουρα όχι το μόνο μέρος της Εμπεδοκλέους που έχει το ενδιαφέρον του. Τέτοιο ακριβώς είναι και το 'Baba Ghanoush', που εδώ και περίπου 7 χρόνια σερβίρει ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης. Ή το 'Colibri' που φημίζεται ασφαλώς για το δίπολο burger-πίτσα. Ή ακόμη και τον νόστιμο 'Ροζ Πάνθηρα' ή τον παντός καιρού και περιστάσεως 'Σκούφια'.

Baba Ghanoush

To T & Toggs στην Εμπεδοκλέους

Το Superfly στην Εμπεδοκλέους

Παράλληλα και συμπληρωματικά, μέρη σαν το νοσταλγικά παιχνιδιάρικο cafe bar 'Superfly' δίνουν ακόμη περισσότερες επιλογές στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο της πόλης και μιας εκ των διασημότερων γειτονιών της.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.