Τα φώτα πέφτουν στην Εμπεδοκλέους

Το ολοκαίνουριο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά στρέφει το ενδιαφέρον σε έναν ιδιαίτερο παγκρατιώτικο δρόμο.

Το εστιατόριο Ex Machina στην Εμπεδοκλέους

Προφανώς και πήρε κάτι το μάτι σου στα social media σχετικά με το 'Ex Machina', το νέο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά στον αριθμό 34 της Εμπεδοκλέους που ανοίγει σήμερα (10/10) τις πόρτες του -επισήμως- για να υποδεχθεί οποιονδήποτε επιθυμεί να μυηθεί στη μοντέρνα fusion μπιστρονομία του σεφ-πατρόν και να γνωρίσει ένα καλοφτιαγμένο μέρος που είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί όσο λίγα το προσεχές διάστημα.

Γενικά, ο δρόμος που ξεκινά από το Καλλιμάρμαρο, τέμνεται από την πλατεία Βαρνάβα και καταλήγει στις εσχατιές του Παγκρατίου, αναμένεται να γίνει αρκετά πιο πολυσύχναστος το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως πολυσύχναστος -αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους- ήταν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν και αποτελούσε κλασικό σημείο συνάντησης για τους απανταχού aficionados της "μετακίνησης 6".

'Ex Machina' και άλλες ιστορίες

Αλλά ας πάμε στο σήμερα και την πιο πρόσφατη άφιξη στον εν λόγω δρόμο. Στο μαγαζί-γωνία με τις μεγάλες τζαμαρίες και τα όμορφα σκορπισμένα στο πεζοδρόμιο τραπεζάκια 'Ex Machina', ο ταλαντούχος Άνταμ Κοντοβάς (θα) σερβίρει μία κουζίνα κατανοητή και λιχούδικη, σοβαρή και με εκπλήξεις, value for money και παράλληλα όσο πιο κοντά στη zero food waste γίνεται.

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας σεφ εντελώς out of the box

Πιάτα όπως το χοιρινό μπριζολάκι με καπνιστά μύδια και φιστίκι Αιγίνης, τα στρέιδια με jamon iberico και πόνζου, ο πετεινός με σπιτική glaze, κουμκουάτ και τηγανητό κρεμμύδι, η ορφανή μακαρονάδα με σάλτσα κακαβιά και XO σος, το κουνουπίδι με εσπρέσο, σάλτσα λαχανικών και μπισκότο από καμένο βούτυρο ή οι γαρίδες κοκτέιλ με πιπεριά Φλωρίνης και κουφοξυλιά είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν.

Η κουζίνα στο εστιατόριο Ex Machina στην Εμπεδοκλέους

Το προαναφερθέν είναι το νεότερο αλλά σίγουρα όχι το μόνο μέρος της Εμπεδοκλέους που έχει το ενδιαφέρον του. Τέτοιο ακριβώς είναι και το 'Baba Ghanoush', που εδώ και περίπου 7 χρόνια σερβίρει ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης. Ή το 'Colibri' που φημίζεται ασφαλώς για το δίπολο burger-πίτσα. Ή ακόμη και τον νόστιμο 'Ροζ Πάνθηρα' ή τον παντός καιρού και περιστάσεως 'Σκούφια'.

Baba Ghanoush

To T & Toggs στην Εμπεδοκλέους

Το Superfly στην Εμπεδοκλέους

Παράλληλα και συμπληρωματικά, μέρη σαν το νοσταλγικά παιχνιδιάρικο cafe bar 'Superfly' δίνουν ακόμη περισσότερες επιλογές στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο της πόλης και μιας εκ των διασημότερων γειτονιών της.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.