Τα φώτα πέφτουν στην Εμπεδοκλέους

Το ολοκαίνουριο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά στρέφει το ενδιαφέρον σε έναν ιδιαίτερο παγκρατιώτικο δρόμο.

Το εστιατόριο Ex Machina στην Εμπεδοκλέους

Προφανώς και πήρε κάτι το μάτι σου στα social media σχετικά με το 'Ex Machina', το νέο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά στον αριθμό 34 της Εμπεδοκλέους που ανοίγει σήμερα (10/10) τις πόρτες του -επισήμως- για να υποδεχθεί οποιονδήποτε επιθυμεί να μυηθεί στη μοντέρνα fusion μπιστρονομία του σεφ-πατρόν και να γνωρίσει ένα καλοφτιαγμένο μέρος που είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί όσο λίγα το προσεχές διάστημα.

Γενικά, ο δρόμος που ξεκινά από το Καλλιμάρμαρο, τέμνεται από την πλατεία Βαρνάβα και καταλήγει στις εσχατιές του Παγκρατίου, αναμένεται να γίνει αρκετά πιο πολυσύχναστος το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως πολυσύχναστος -αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους- ήταν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν και αποτελούσε κλασικό σημείο συνάντησης για τους απανταχού aficionados της "μετακίνησης 6".

'Ex Machina' και άλλες ιστορίες

Αλλά ας πάμε στο σήμερα και την πιο πρόσφατη άφιξη στον εν λόγω δρόμο. Στο μαγαζί-γωνία με τις μεγάλες τζαμαρίες και τα όμορφα σκορπισμένα στο πεζοδρόμιο τραπεζάκια 'Ex Machina', ο ταλαντούχος Άνταμ Κοντοβάς (θα) σερβίρει μία κουζίνα κατανοητή και λιχούδικη, σοβαρή και με εκπλήξεις, value for money και παράλληλα όσο πιο κοντά στη zero food waste γίνεται.

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας σεφ εντελώς out of the box

Πιάτα όπως το χοιρινό μπριζολάκι με καπνιστά μύδια και φιστίκι Αιγίνης, τα στρέιδια με jamon iberico και πόνζου, ο πετεινός με σπιτική glaze, κουμκουάτ και τηγανητό κρεμμύδι, η ορφανή μακαρονάδα με σάλτσα κακαβιά και XO σος, το κουνουπίδι με εσπρέσο, σάλτσα λαχανικών και μπισκότο από καμένο βούτυρο ή οι γαρίδες κοκτέιλ με πιπεριά Φλωρίνης και κουφοξυλιά είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν.

Η κουζίνα στο εστιατόριο Ex Machina στην Εμπεδοκλέους

Το προαναφερθέν είναι το νεότερο αλλά σίγουρα όχι το μόνο μέρος της Εμπεδοκλέους που έχει το ενδιαφέρον του. Τέτοιο ακριβώς είναι και το 'Baba Ghanoush', που εδώ και περίπου 7 χρόνια σερβίρει ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της πόλης. Ή το 'Colibri' που φημίζεται ασφαλώς για το δίπολο burger-πίτσα. Ή ακόμη και τον νόστιμο 'Ροζ Πάνθηρα' ή τον παντός καιρού και περιστάσεως 'Σκούφια'.

Baba Ghanoush

To T & Toggs στην Εμπεδοκλέους

Το Superfly στην Εμπεδοκλέους

Παράλληλα και συμπληρωματικά, μέρη σαν το νοσταλγικά παιχνιδιάρικο cafe bar 'Superfly' δίνουν ακόμη περισσότερες επιλογές στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο της πόλης και μιας εκ των διασημότερων γειτονιών της.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
21/10/2025

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.