Το "La Meat Maison" ανανεώνεται με τον Μιχάλη Μερζένη στο τιμόνι

Ο ταλαντούχος σεφ επιστρέφει στο τερέν που μεγαλούργησε, διαμορφώνοντας τη νέα κρεατοφαγική πρόταση του resto-butchery της Κηφισιάς.

La Meat Maison

Premium κρεοπωλείο, προσεγμένο deli, ενημερωμένη κάβα, αλλά και bar-restaurant σε ύφος μητροπολιτικού μπιστρό, το "La Meat Maison" έχει εδραιωθεί όχι μόνο ως το σταθερό καρνιβορικό ραντεβού της Κηφισιάς, αλλά κι ως προορισμός για τις κρεατοφαγικές ορέξεις ολόκληρης της Αθήνας πλέον, χάρη στις εκλεκτές κοπές που συγκεντρώνονται στις βιτρίνες, αλλά και γίνονται βάση για upgraded κρεατοαπόλαυσης. Από φέτος, όμως, η εστιατορική πρόταση του "La Meat Maison" ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο, με τον Μιχάλη Μερζένη να φέρνει αέρα πλήρους ανανέωσης.

σεφ Μιχάλης Μερζένης
Βετεράνος της upscale κρεατοφαγίας, ο Μιχάλης Μερζένης ανανεώνει το "La Meat Maison"

Επιστρέφοντας σε ένα τερέν όπου έχει μεγαλουργήσει στο παρελθόν, αυτό της προχωρημένης κρεατοφαγίας, ο ταλαντούχος σεφ επανασχεδιάζει ριζικά το μενού του "La Meat Maison", και μιξάρει μεσογειακά φαβορί με λεβαντίνικες γεύσεις, κρατώντας πάντα στο προσκήνιο την εξαιρετική πρώτη ύλη της κηφισιώτικης μπράντας – το "La Meat Maison" είναι άλλωστε η αποκλειστική στην Ελλάδα έδρα των olive fed Wagyu, ενός από τα νοστιμότερα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς στην Αθήνα.

Έτσι, στο νέο μενού που αυτή την περίοδο ραφινάρεται, το μοσχαρίσιο ταρτάρ θα κλέβει εντάσεις από χειροποίητη σομπρεσάδα, το δαντελένιο καρπάτσιο θα γίνεται roll σε αφράτο λαχματζούν με μαγιονέζα τρούφας και λαχανικά, ενώ τα άγρια μανιτάρια εποχής θα σωτάρονται σε λίπος από Wagyu, παίρνοντας dirty νοστιμιά αξιώσεων. Στο κυρίως θέμα, κι ενώ οι premium κοπές θα είναι πάντα στη διάθεση των θαμώνων τους, λιχούδικα πιάτα όπως το "παστίτσιο" με σιγομαγειρεμένα short ribs σε αφρό από Μετσοβόνε, ή το Striploin Rossini με φουά γκρα και pepper sauce κόκκινου κρασιού θα προσφέρουν ευκαιρίες upscale κρεατοφαγίας, ενώ μερακλίδικες συνθέσεις όπως ο γύρος αρνιού με relish από κόκκινη πιπεριά και πέρσικο γιαούρτι σε χειροποίητο flatbread θα φέρνουν αέρα εξωτισμού.

Σημειωτέο, δε, ότι πλήρη ανασχεδιασμό θα υποστεί και το signature burger του "La Meat Maison" προσθέτοντας ακόμη περισσότερο στην ίντριγκα του εγχειρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Meat Maison (La)

Χαρ. Τρικούπη 92 & Αλαμάνας 1, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.