Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο του νησιού μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

Dravalos Meze, Πάρος

Δεν είναι τυχαίο που δεν έβρισκες εύκολα τραπέζι στο "Ντράβαλος Μεζέ/Dravalos Meze” αυτό το καλοκαίρι στη Νάουσα της Πάρου. Το παλιό καφενείο - μεζεδάδικο με τα λίγα τραπεζάκια και τη σταθερή πελατεία επέστρεψε μετά από λίγα χρόνια σε ένα ολοκαίνουργιο, πολύ άνετο χώρο - "μαγαζί γωνία”, κοντά στην εκκλησία της Παντάνασσας κι έγινε αμέσως στέκι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επιδραστικούς "γνώστες”- φαν του νησιού. Σιγά σιγά το ανακαλύπτουν και οι ξένοι επισκέπτες που δυσκολεύονται να βρουν χαλαρά ταβερνάκια. 

Στην ολοένα και πιο μαζική Νάουσα, που μοιάζει να απευθύνεται πλέον σε μεγάλο βαθμό κυρίως στους έφηβους, με αποτέλεσμα να της γυρίζουν την πλάτη πολλοί από τους παλιούς της αγαπημένους, τόσο η προνομιακή τοποθεσία κέντρο-απόκεντρο όσο και η πρόταση του "Ντράβαλος Μεζέ” πέτυχε διάνα για όσους αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση για να την ξαναβάλουν στο πρόγραμμα. Ακόμη κι εμείς, λοιπόν, που την αποφεύγουμε στη high season, βρεθήκαμε στη δροσερή αυλή με τα φυτά, τα λευκά, άνετα στρωμένα τραπέζια και τις νοσταλγικές πινελιές, όπως η αρτίστικη επιγραφή του μαγαζιού που θυμίζει παλιό ελληνικό κινηματογράφο και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες δίπλα στην κουζίνα, όπου τα τηγάνια είχαν πάρει φωτιά

Ντράβαλος Μεζέ

Το μενού είναι όσο μικρό πρέπει...

...Και χωράει σε μια σελίδα Α4. Σαλάτες, όσπρια, αλοιφές, όλα χειροποίητα, και βέβαια, τηγανιτά, η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, με το λάδι να αλλάζει διαρκώς και τον ιδιοκτήτη-επικεφαλής της κουζίνας να επιβλέπει προσωπικά τα πάντα. Η ντόπια σουπιά τηγανητή είναι το μεγάλο σουξέ, χωρίς να λέμε όχι και στα κεφτεδάκια και το λουκάνικο. Καλαμάρι, μαριδάκι, μπακαλιάρος σκορδαλιά και τηγανιά συμπληρώνουν τις βασικές επιλογές, χταπόδι ξιδάτο και μαρινάτος γαύρος συνοδεύουν τέλεια την τοπική σούμα, ενώ η αρχή γίνεται παραδοσιακά με ντοματίνι με μυζήθρα και κρίταμο, χόρτα, μαυρομάτικα, σπιρτόζικη τυροκαυτερή και σπιτικά ρεβύθια.

Ντράβαλος Μεζέ

Δεν λείπουν τα πιάτα ημέρας, εμείς πετύχαμε ωραίες μελιτζάνες με ντομάτα, ανάλαφρες και αρωματικές, ενώ οι τηγανητές πατάτες είναι αντάξιες του ονόματος του μαγαζιού. 
Τα σοκολατάκια κέρασμα θυμίζουν το μωσαϊκό της μαμάς και μας δίνουν δικαιολογία για ένα ακόμη καραφάκι σούμας. Από το "Ντράβαλος Μεζέ” φεύγεις χαμογελαστή, έχοντας φάει περιποιημένους, σπιτικούς μεζέδες, στεγνοτηγανισμένες νοστιμιές και πληρώνοντας όσο πρέπει. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.