Η οικογένεια Αντετοκούνμπο επενδύει στα ελληνικά οινοποιεία

Η συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Αντετοκούνμπο και των Ελληνικών Οινοποιείων τα οποία διοικούνται από τον Ηλία Γεωργιάδη, έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας την επιδίωξη της ποιότητας με ένα παγκόσμιο όραμα.

Elias Georgiadis - Yiannis Antetokoumpo

Ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο μέσω της εταιρείας- ναυαρχίδας τους ANTE INC., ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα Ελληνικά Οινοποιεία (Hellenic Wineries), μια εταιρεία συμμετοχών η οποία το 2022 εξαγόρασε την Μπουτάρη Οινοποιεία, μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες κρασιού στην Ελλάδα με περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας και πρόσφατα το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα αποκτήσει περίπου το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων, οδηγούμενοι από το ενδιαφέρον τους για τη γεωργία και την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς και την επιθυμία τους να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης.

Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός παραδοσιακού και πολιτιστικά σημαντικού τομέα προϊόντων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας εδώ και αιώνες.

Η συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Αντετοκούνμπο και των Ελληνικών Οινοποιείων τα οποία διοικούνται από τον Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα και σε real estate ελέγχοντας την εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας PREMIA Properties, έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας την επιδίωξη της ποιότητας με ένα παγκόσμιο όραμα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε "Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επένδυση στα Ελληνικά Οινοποιεία και την συνεργασία μας με τον Ηλία Γεωργιάδη. Μαζί θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε εταιρείες με ιστορία οι οποίες παράγουν φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το κρασί και το φυσικό μεταλλικό νερό".

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της STERNER STENHUS και βασικός μέτοχος των Ελληνικών Οινοποιείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την οικογένεια Αντετοκούνμπο στα Ελληνικά Οινοποιεία που παράγουν και εμπορεύονται τα κρασιά Μπουτάρη και το νερό ΙΟΛΗ. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας ενισχύεται ο στρατηγικό μας στόχος για την διάδοση των ελληνικών προϊόντων όπως το κρασί σε διεθνές επίπεδο καθώς και ο οινοτουρισμός στην χώρα μας".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 καφενεία και ταβέρνες που αγαπούν τους μεζέδες και την ελληνική κουζίνα

Γουστόζικα καφενεία και ταβέρνες-μεζεδοπωλεία που τιμούν την ελληνική κουζίνα αναβιώνοντας παραδοσιακά εδέσματα ή προσθέτοντας λεπτές ανανεωτικές πινελιές στα κλασικά για κρασο-ουζο-τσιπουροποσίες περιωπής.

27/09/2023

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pasta fresca στο "Da Bruno"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στο Π. Φάληρο, για φρέσκα ζυμαρικά και premium Ιταλική κουζίνα.

Σεπτέμβρης ο τρυγητής: Ο μήνας του αμπελιού μάς βρίσκει στο Οινοποιείο Δουλουφάκη

Μια βόλτα στις Δαφνές της Κρήτης, όπου απλώνεται ο αμπελώνας του Οινοποιείου Δουλουφάκη, είναι must για να μπούμε στο κλίμα του τρύγου και να γνωρίσουμε καλύτερα τις εργασίες της οινοποίησης.

Πού βγαίνουμε πριν και μετά τις συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού;

Παλιά και νέα στέκια γύρω από το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού υποδέχονται τους συναυλιόφιλους του ανανεωμένου τοπόσημου.

Συνταγές με φυτικό γάλα από την Nespresso Professional

Για πολλούς μπορεί να μοιάζουν με καπρίτσιο των καιρών, για άλλους όμως τα εναλλακτικά, ελεύθερα λακτόζης γάλατα είναι μονόδρομος για λόγους όχι απλά διατροφικούς, αλλά υγείας. Ελάτε να δούμε πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε, με μερικές από τις πιο πρωτότυπες συνταγές της Nespresso Professional!

Στην "Aspasia" η Σταυριανή Ζερβακάκου μαγειρεύει τη γη και τη θάλασσα της Μάνης

Το γραφικό Σταυρί, ιδιαίτερη πατρίδα της, διάλεξε η Σταυριανή Ζερβακάκου για να στήσει το μαγειρική της φωλιά και να στρώνει, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, ένα τραπέζι που ξεχειλίζει μανιάτικα αρώματα.

30 χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Η γαστρονομία της βραδιάς

Σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη με συγκίνηση, οι 11 επιδραστικότεροι σεφ της Ελλάδας μαγείρεψαν ένα εξαιρετικό μενού, τιμώντας τα 30 χρόνια κορυφαίας γαστρονομίας στην Ελλάδα.