Το "Pelagos on Tour" μάς συστήνει τις γεύσεις και τα υλικά της Κρήτης

Τα μενού γευσιγνωσίας εμπνέονται από ένα εβδομαδιαίο γαστρονομικό ταξίδι σε όλο το νησί του καταξιωμένου επικεφαλής σεφ του "Pelagos" Luca Piscazzi, συνοδευόμενος από τον διάσημο Κρητικό σεφ και τηλεοπτικό παρουσιαστή Μανώλη Παπουτσάκη.

Pelagos on Tour

Οι εποχιακές γεύσεις και υλικά της Κρήτης δίνουν μια δημιουργική νέα ερμηνεία αυτό το καλοκαίρι σε τρία γευστικά μενού από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο "Pelagos" στο "Four Seasons Hotel Astir Palace Athens".

Τα καινοτόμα μενού γευσιγνωσίας "Pelagos on Tour" εμπνέονται από ένα εβδομαδιαίο γαστρονομικό ταξίδι σε όλο το νησί του καταξιωμένου επικεφαλής σεφ του "Pelagos" Luca Piscazzi, συνοδευόμενος από τον διάσημο Κρητικό σεφ και τηλεοπτικό παρουσιαστή Μανώλη Παπουτσάκη, ιδρυτή του βραβευμένου κρητικού εστιατορίου "Χαρούπι" και το "Pharaoh". Η περιοδεία περιλάμβανε τα μαγευτικά τοπία της Κρήτης καθώς ο Παπουτσάκης ξενάγησε τον Piscazzi και την ομάδα σε ένα ταξίδι στην πατρίδα του – και τους καλωσόρισε ως μέλη της οικογένειάς του για τέσσερις ημέρες, με ζεστό φιλόξενο ελληνικό στυλ.

Pelagos on Tour

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Κρήτη, φημίζεται για το ποικιλόμορφο, εύφορο τοπίο, τα εξαιρετικά άγρια προϊόντα και τη γαστρονομική δεξιοτεχνία. Βυθίζοντας σε αυτή την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά, ο Piscazzi συνάντησε βιοτεχνικούς παραγωγούς και δοκίμασε τοπικά συστατικά στο φυσικό τους περιβάλλον, ανακαλύπτοντας τις ξεχωριστές παραδόσεις και το έδαφος του νησιού.

Pelagos on Tour

Τα μενού γευσιγνωσίας "Pelagos on Tour", τεσσάρων, έξι και εννέα πιάτων που προέκυψαν, αποτίουν φόρο τιμής στη γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης, ερμηνευμένη με το αμίμητο στυλ του "Pelagos". Βραβευμένο με αστέρι Michelin μόλις έξι μήνες μετά το άνοιγμά του το 2021, το εστιατόριο – που πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη "ωκεανός" – έχει αποσπάσει αναγνώριση για την οραματική του άποψη για τη μεσογειακή κουζίνα. Τα νέα μενού γευσιγνωσίας, που διατίθενται στο "Pelagos" από τις 5 Μαΐου, προσφέρουν μια δημιουργική περιστροφή στις κρητικές γεύσεις και τις αιωνόβιες παραδόσεις, συνδυάζοντάς τις με τις γαλλικές μαγειρικές τεχνικές και την εφευρετική αίσθηση του Piscazzi.

Pelagos on Tour

Το αποτέλεσμα είναι μια γευστική ωδή στο νησί, με πιάτα όπως κρητικά φασόλια και χαβιάρι, μέντα σεβίτσε με yellotale, φιστίκι Αιγίνης, κεράσια και σαμπούκο, αρνάκι σερβιρισμένο με σφακιανή πίτα και γλυκά όπως το επιδόρπιο με ελαιόλαδο Piscazzi – φτιαγμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο E.thos και αρωματικό λικέρ Alkermes και ροδάκινο. Τοπικά και εποχιακά κρητικά υλικά λάμπουν παντού, από γηγενή βότανα όπως το αρωματικό δίκταμο (συγγενές της ρίγανης), μέχρι την ήπια και διακριτική γραβιέρα και τους βρώσιμους βολβούς.

Pelagos on Tour

Τα πιάτα συμπληρώνονται από τέσσερα κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα διαφορετικά τοπία του νησιού – από λευκές παραλίες μέχρι κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, απόκρημνα βουνά και καταπράσινο μεσογειακό πράσινο – φτιαγμένα με τοπικές κρητικές γεύσεις. Τα μενού περιλαμβάνουν επίσης δύο επιλογές wine pairing, η μία με ελληνικές ετικέτες και η άλλη με παγκόσμιες γεύσεις, με επιμέλεια του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση, συγγραφέα του The Wines of Santorini, ιδρυτή της πλατφόρμας επικοινωνίας, 50 Great Greek Wines, και συν- ιδρυτή του First Growth Wine School στη Λεμεσό της Κύπρου.

2108901000

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.