Το Sani Gourmet επιστρέφει στο Sani Resort

Με σημαντικούς σεφ σαν τους Akira Back, Christian Le Squer, Stephanie Le Quellec αλλά και τους Hélène Darroze και Javier Torres, που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Sani Gourmet 2023

Κορυφαία ονόματα της διεθνούς υψηλής γαστρονομίας που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθώς και καταξιωμένοι σεφ -βραβευμένοι με αστέρια Michelin- θα παρευρεθούν φέτος στο Sani Gourmet, που επιστρέφει αναβαθμισμένο και πιο ανανεωμένο από ποτέ. Από τις 7 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου φέρνει και πάλι το Sani Resort στο προσκήνιο των κορυφαίων κλιμακίων της γεύσης, για 5 ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές.

Με κεντρικό θέμα "Savour the Stars” και μία ατζέντα 5 ξεχωριστών δείπνων που θα πραγματοποιηθούν στα εστιατόρια Elia και Water του Sani Resort, το Sani Gourmet γίνεται ένα σημείο συνάντησης για δημιουργούς και λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Sani Gourmet 2023 1

Στο "Savour the Stars” του Sani Gourmet η A-list της haute cuisine θα δημιουργήσει degustation menus από διαφορετικές κουζίνες (γαλλική, modern, fusion), με έμπνευση από εμβληματικά και αγαπημένα signature πιάτα, συνοδευόμενα από επιλεγμένες λίστες εκλεπτυσμένων κρασιών ελληνικών και ξένων αμπελώνων, απαντώντας στις πιο υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις. 

Συγκεκριμένα:

> Στις 7 Ioυλίου: Ο κορεάτικης καταγωγής, βραβευμένος με 1* Michelin celebrity σεφ, ιδιοκτήτης της ομώνυμης αλυσίδας εστιατορίων παγκοσμίως Αkira Back και πάντα στην πρώτη γραμμή γαστρονομικής καινοτομίας και τέχνης, δημιουργεί στο εστιατόριο Elia του Porto Sani. 

Sani Gourmet 2023 Akira Back

> Στις 22 Iουλίου: Η Hélène Darroze, η "Καλύτερη Γυναίκα Σεφ στον Κόσμο για το 2015", με τρία εστιατόρια και συνολικά 6* Michelin, το 3* The Connaught στο Λονδίνο, το 2* Hélène Darroze στο Παρίσι και το 1*Hélène Darroze à Villa La Coste στην Προβηγκία θα πρωταγωνιστήσει στην κουζίνα του Elia του Porto Sani.

Sani Gourmet 2023 Helene Darroze

> Στις 29 Ιουλίου: Ο Christian Le Squer, κάτοχος 3* Michelin, και Head Chef στο εστιατόριο Le Cinq του Four Seasons Hôtel George V στο Παρίσι δημιουργεί στο Elia του Porto Sani.

 

> Στις 5 Αυγούστου: Η γαλλίδα σεφ Stephanie Le Quellec του La Scene και του MAM στο Παρίσι κι επικεφαλής του εστιατορίου Over Water στο Sani Asterias επιστρέφει στο Sani Resort, στο εστιατόριο Water του Sani Asterias, με κεντρική έμπνευση την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας. 

Sani Gourmet 2023 Stephanie Le Quellec

Sani Gourmet 2023 Torres

> Στις 12 Aυγούστου: Eντυπωσιακό φινάλε για τον κορυφαίο θεσμό στο εστιατόριο Elia, με τον βραβευμένο με 3* Michelin Σεφ Javier Torres των Hermanos Torres  και το εστιατόριο Cocina Hermanos Torres στη Βαρκελώνη, παγκοσμίως γνωστό για το live cooking & open kitchen concept. 

Διαβάστε Επίσης

Το Sani Gourmet 2023 φέρνει κοντά γευστικούς πολιτισμούς και δημιουργούς από όλον τον κόσμο, προσφέροντας στους καλεσμένους του εξαιρετικές εμπειρίες μέσω μίας μοναδικής γιορτής της σύγχρονης βραβευμένης γαστρονομίας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νικητές των Top Notch 2023 και το πάρτι για τα 30 χρόνια του θεσμού των Χρυσών Σκούφων από το αθηνόραμα

Με την απονομή των γαστρονομικών διακρίσεων Top Notch 2023 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων και με το πάρτι που ακολούθησε ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στο Grand Hyatt Athens η γιορτή για τα 30 χρόνια του θεσμού των Χρυσών Σκούφων. Δείτε τους νικητές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2023

Για την καλύτερη πίτσα στην Ελλάδα, στο "Mandarin Oriental" του "Costa Navarino"

Ξεκίνησε από το Τόκυο και μια από τις καλύτερες πίτσες στον κόσμο βρίσκεται πλέον στο ολοκαίνουργιο "Mandarin" στην Πελοπόννησο. Κορυφαία δαντελένια ζύμη, και μενού omakase με 8 διαφορετικές πίτσες.

Στο Κτήμα Γράμψα ο τρύγος είναι μία μορφή τέχνης

Στη Ζάκυνθο, το Φιόρο του Λεβάντε, το Κτήμα Γράμψα καλωσορίζει ακόμα ένα τρύγο σε ένα γενικότερο κλίμα ενθουσιασμού.

Top Notch 2023: Χρυσό φινάλε για τα 30 χρόνια των Χρυσών Σκούφων

Σε συνέχεια των απονομών των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας και των Χρυσών Σκούφων, η ανακοίνωση των τιμητικών διακρίσεων Top Notch έρχεται στις 2 Οκτωβρίου με ένα ανατρεπτικό πάρτι στο "Grand Hyatt Athens", που θα απογειώσει το εορταστικό κλίμα για τα 30ά γενέθλια του κορυφαίου γαστρονομικού θεσμού της Ελλάδας.

Ο Χρήστος Γλωσσίδης ήταν, είναι και θα είναι μάγειρας

Ο δημοφιλής σεφ και επικεφαλής της κουζίνας στα 'Feedel' μιλά για το χθες, το σήμερα και το αύριο της μαγειρικής του κοσμοθεωρίας.

Η Ίος είναι εργαστήριο γαστρονομικών ιδεών

Ανερχόμενη του Αιγαίου, το νησί με την άγρια ομορφιά είναι θέατρο γαστρονομικής δημιουργικότητας.

Μάκης Δεναξάς: "Η επένδυση στη γαστρονομία είναι φυσική εξέλιξη της φιλοξενίας"

Ο άνθρωπος πίσω από το "Liostasi" της Ίου, ένα από τα πιο ξεχωριστά boutique ξενοδοχεία των Κυκλάδων, αλλά και από το πολυβραβευμένο εστιατόριο "Grandma’s" που απέσπασε φέτος έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο, εξηγεί γιατί η σύνδεση τουρισμού και γαστρονομίας είναι μια αυτονόητη συνταγή επιτυχίας.