"Margherita Pizza Artigianale": Αέρας Νάπολης στη Νέα Ερυθραία

Η αυθεντική ναπολιτάνικη pizzeria των βορείων προαστείων "Margherita Pizza Artigianale" μάς υποδέχεται στον νέο της χώρο με δυνατές συνεργασίες από την πατρίδα της pizza.

MARGHERITA ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Mετά από ένα success story εννέα χρόνων στο αρχικό μικρό της στέκι της λεωφόρου Κηφισίας, η Margherita Pizza Artigianale μετακόμισε αθόρυβα σε νέο χώρο, στη Νέα Ερυθραία. Το opening γιορτάστηκε πρόσφατα με ναπολιτάνικα vibes, σ’ ένα party όπου οι διάσημοι ιταλοί pizzaioli Luciano Sorbillo και Vito Monaco -στην ευρύτερη ομάδα πλέον της Margherita- δημιούργησαν γεύσεις μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση και την Ντίνα Νικολάου. 

MARGHERITA PIZZA ARTIGIANALE ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Ο νέος χώρος είναι πολυπρόσωπος και φιλόξενος. Μπορείς να καθήσεις στα λίγα εσωτερικά τραπέζια, σε άμεση επαφή με τον resident pizzaiolo Dario Vicari και θέα τον ξυλόφουρνο, στο cosy σαλoνάκι με την ανοιγόμενη τζαμαρία σε καναπέδες και τραπέζια ή στα πολυάριθμα stools της εσωτερικής αυλής. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε μόνο για pizza, αλλά για ένα πλήρες μενού, πάντα στη φιλοσοφία του brand: αυθεντική ναπολιτάνικη pizza, antipasti και pasta με ιταλικές πρώτες ύλες ποιότητας σε συνδυασμό με αντίστοιχου βεληνεκούς ελληνικές, σ΄ ένα επιτυχημένο πάντρεμα που φέρνει κοντά τις δυο χώρες. Παράδειγμα, η carbonara που προτείνεται με καπνιστή παντσέτα Καρδίτσας, παράλληλα με την παραδοσιακή της εκδοχή με guanciale. 

Η πρόσφατη συνεργασία του εμπνευστή και ιδιοκτήτη Χρήστου Σοκόλη με τον κορυφαίο ναπολιτάνο pizzaiolo Luciano Sorbillo, παγκόσμιο πρεσβευτή της ναπολιτάνικης pizza με τον τίτλο "Campanian excellence in Italy and in the world” έρχεται με προσδοκίες. Στη συνεργασία συμμετέχει ο επίσης διάσημος pizzaiolo Vito Monaco, πολλές φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην pizza. Άλλωστε, το ίδιο το brand εξελίσσεται: μετά τα καταστήματα Αθήνας και Κέρκυρας, αναμένεται το καλοκαίρι το opening στη νέα Μαρίνα της Αγίας Νάπας στην Κύπρο ενώ -κι εδώ είναι η έκπληξη- ένα νέο κατάστημα στη Γενεύη ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή, με το όνομα Margherita Terra Artigianale!

Margherita Pizza Artigianale Νέα Ερυθραία

Το μενού της Margherita Pizza Artigianale ταιριάζει αρμονικά επώνυμα ελληνικά προϊόντα σε ιταλικά πιάτα. Γευστικά παραδείγματα, τα φρέσκα gnocchi gorgonzola με σπανάκι και καρύδια Ολύμπου, τα spaghetti caccio e pepe με βουβαλίσια burrata Κερκίνης και σπασμένο πιπέρι Malabar, τα spaghetti Bottarga, με μπλε καβούρι Πιερίας και αβγοτάραχο Μεσολογγίου, η pizza Greca με καλαθάκι Λήμνου, σαλάμι Λευκάδας και ελιές Καλαμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κουζίνα χρησιμοποιεί τα κορυφαία spaghetti Di Gragnano DOP. 

Φυσικά, η βασίλισσα εδώ είναι η pizza, με ανάλαφρη ναπολιτάνικη ζύμη, σωστό ψήσιμο και ισορροπία στα υλικά. Η "Margherita” προτείνεται σε classica, bufala, caprese και mala peruviana. Η "Prosciutto” δίνει εναλλακτικές με prosciutto Parma 24 μηνών, speck, prosciutto cotto και Jamon Serrano μαζί με τυρί Manchego DOP.  Το μενού περιλαμβάνει ακόμα αρκετές vegetarian, μερικές πικάντικες και τις speciali, με υλικά όπως η τρούφα, το αβγοτάραχο και η cecina από wagyu. 

Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία | Τηλ.: 2108000975 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Πρίγκιπας" που γίνεται βασιλιάς της γεύσης

Το δημοφιλές σποτ των Εξαρχείων μεγαλώνει και εξελίσσεται, παραμένοντας μία θαυμάσια πρόταση για πριν και μετά από την πλησιέστερη θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/03/2023

Bio Festival 2023: Τα πάντα για τα βιολογικά προϊόντα στην Τεχνόπολη

Βιολογικά προϊόντα φαγητού και ποτού, ομορφιάς και υγείας αλλά και μια σειρά από ομιλίες και workshops θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ που τιμά τη βιολογική παραγωγή.

Δυο νέες αγαπημένες γεύσεις από τη Nespresso Professional

Αρώματα βανίλιας και καραμέλας γεμίζουν την καθημερινότητά μας, με τις νέες αρωματικές γεύσεις Caffé Vanilio και Caffé Caramello, που εξελίσσουν δυο παλιά αγαπημένα φαβορί ραφινάροντας τη γευστική τους απόλαυση.

Η Nico Lazaridi καλωσορίζει τα μονοποικιλιακά κρασιά Cavalieri

Ένα ολοκαίνουριο κρασί από Merlot και η νέα εσοδεία για το Assyrtiko έρχονται να εμπλουτίσουν την οικογένεια μονοποικιλιακών οίνων Cavalieri.

Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο Ερβέ Προνζάτο είναι πλέον fusion και ανοίγει ένα νέο street-φουντάδικο στα Πετράλωνα

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ, πολιτογραφημένος στη γαστρονομική Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, δηλώνει ενθουσιωδώς κοσμοπολίτης, λατρεύει το street food και ανοίγει στα Πετράλωνα το ψαγμένο street-φουντάδικο "Hawker".