Last minute Άγιος Βαλεντίνος

Αν ανήκετε στους ερωτοχτυπημένους της τελευταίας στιγμής, ιδού 8 νόστιμες προτάσεις για μια ρομαντική έξοδο με το έτερον ήμισυ σε καλά ξενοδοχεία της πόλης.

stgeorge

St. George Lycabettus

Η βραβευμένη θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να σκαρφαλώσετε στα ψηλά του πολυτελούς ξενοδοχείου στις πλαγιές του Λυκαβηττού όπου βρίσκεται το εστιατόριο "La Suite Lounge", και να απολαύσετε το ειδικό μενού (€ 85 κατ’άτομο) διά χειρός του executive chef Βασίλη Μήλιου. 

stastra

Radisson Blu Park Hotel Athens

"St’Astra" είναι όνομα και πράγμα το ατμοσφαιρικό rooftop εστιατόριο του ξενοδοχείου "Radisson Blu" στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που προικίζει τη μαγική θέα στην Ακρόπολη με ένα ειδικό μενού για ερωτευμένους (€ 70 κατ’άτομο). Διαβάστε περισσότερα εδώ 

president

President Hotel

Ξεχειλίζει από ρομαντική διάθεση και μαγική θέα το rooftop εστιατόριο "Penthouse 21" του ξενοδοχείου President, που για το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου προσφέρει ένα γαστρονομικό μενού (€ 60 κατ’άτομο) με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Jerome Serres, υπό τη συνοδεία της αισθησιακής φωνής της Idra Kayne. 

academias

Academias Hotel

Έχει μια ιδιαίτερα κομψή εξωτική αύρα το εστιατόριο "Nyx" στην κορυφή του ξενοδοχείου Academias και σε ανάλογο ύφος κινείται και το ειδικό μενού (€ 75 κατ’άτομο) ένεκα της ημέρας που ξεκινά με τραγανή τάρτα με ταρτάρ λευκού ψαριού και συνεχίζει με ξεχωριστές γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ. 

interont

Athenaeum InterContinental

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο "Première" ατενίζει τη νυχτερινή Αθήνα και τη φωτισμένη Ακρόπολη από την κορυφή του ξενοδοχείου InterContinental και υποδέχεται τους ερωτευμένους με ένα ποτήρι σαμπάνια, live ρομαντική μουσική και ένα ξεχωριστό μενού 5 πιάτων (€ 90 κατ’άτομο).

grecotelpallas

Grecotel Pallas Athena

Η πολυτέλεια και η ζεστή arty ατμόσφαιρα χαρακτηρίζουν το κομψό ξενοδοχείο του ομίλου Grecotel που ένεκα της ημέρας έχει ετοιμάσει ένα γαστρονομικό μενού (€ 70 κατ’άτομο) για ερωτευμένους συνοδεία ατμοσφαιρικής μουσικής και υπέροχης θέας στη φωτισμένη πλατεία Κοτζιά. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινείται το αντίστοιχο μενού (€ 55 κατ’άτομο) που θα σερβιριστεί στο αδερφό ξενοδοχείο "Vouliagmeni Suites" (2108964901) με θέα στη θάλασσα της Βουλιαγμένης. 

poseidon

Poseidon

Ο ρομαντισμός της ημέρας έχει άλλη χάρη στο roof garden του ξενοδοχείου Poseidon που προσφέρει απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό και τον έναστρο Αθηναϊκό ουρανό. Σούπα βελουτέ από ρίζες λαχανικών με μους από κατίκι Δομοκού και crispy προσούτο, αλλά και γαρίδες μαριναρισμένες με κρέμα φάβας, μυρωδικά και αυγοτάραχο ανάμεσα στα ενδιαφέροντα πιάτα του ειδικού μενού για του Αγίου Βαλεντίνου (€ 40 κατ΄άτομο). Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Ένα από τα γοητευτικότερα πανοράματα της πόλης που φτάνει μέχρι τη θάλασσα προσφέρει το "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" στα ψηλά του Καρέα. Ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων, η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού 7 σταδίων (€ 55 κατ’άτομο), που τιμά τη νόστιμη θαλασσινή προσέγγιση του εστιατορίου. 

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Την αρχή κάνει η καψαλισμένη καραβίδα πάνω σε mini choux με γέμιση κρέμας bisque, για να τη διαδεχτούν το σεβίτσε από λαβράκι, η μπρουσκέτα σαρδέλας σε χειροποίητο ψωμί, με πέστο μαϊντανού και πίκλα πράσινου μήλου, η σαλάτα με ψίχα από ελληνικό μπλε καβούρι και το καπνιστό χέλι με σάλτσα εσπεριδοειδών και φινόκιο τουρσί. Η κορύφωση καταφθάνει με  γιουβέτσι αστακού σε μπισκ καραβίδας, ενώ αν είστε λάτρης των καρνιβορικών απολαύσεων μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε rib eye με sauce café de Paris, πατάτες baby και μανιτάρια σωτέ. Φροντίστε να κρατήσετε χώρο για το γλυκό φινάλε με τάρτα Carribean (shortbread με cremeux  ανανά, passion fruit,  μάνγκο και Ganache montée καρύδας).

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Penthouse 21

(ξεν. «President») Λεωφ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Nyx Japanese Fusion Gastrobar

(ξεν. «Academias») Ακαδημίας 38 & Ομήρου, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".