Παράδοση, εκσυγχρονισμός, Γαλλία και Ιταλία σε συνάντηση κορυφής τη 2η μέρα του Gastronomy Lab

Το νέο project θεματικών παρουσιάσεων που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA, ξεκίνησε δυναμικά. Τι θα δούμε τη δεύτερη μέρα;

Γαστρονομία

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 'Ένα καλά μελετημένο line-up, αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, δίνει το "παρών" καθημερινά στη σκηνή και η πρώτη μέρα ξεκίνησε δυναμικά. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας; 

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Γιώργος Τρουμούχης (11 π.μ-12 μ.μ), γνωστός για την ενδελεχή του έρευνα στη ροδίτικη κουζίνα, θα παρουσιάσει τον τρόπο εκσυγχρονισμού της, χωρίς όμως να χάνει την παραδοσιακή της ταυτότητα. Τη σκυτάλη παίρνει ο pastry chef Luc Debove (12.15 μ.μ-1.15 μ.μ), (Meilleur Ouvrier de France, World championship Ice Cream, Executive Pastry Chef at École Ducasse – École Nationale Supérieure de Pâtisserie – ENSP), με μια παρουσίαση που θα εστιάσει σε γλυκά χωρίς γλουτένη, ενώ στη συνέχεια (1.30 μ.μ-2 μ.μ), το εστιατόριο "Μαραθιά", στην Τήνο, ένα από τα τέσσερα που θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα βραβευτεί για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία του. Την αρχή έκανε σήμερα, το "Peskesi" στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Διαβάστε Επίσης

Το πάνελ συζήτησης με την "ΘrefCE" και το "Plat Institute" από την Βαρκελώνη, με θέμα "HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις" (2.15 μ.μ.-3.15 μ.μ) αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ την τιμητική της θα έχει και η Ιταλία με τον Vito Monaco, έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα πίτσας, που, μαζί με τον Luciano Sorbillo, θα παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και θα μιλήσουν για την ιστορία της (3.30 μ.μ-4.30 μ.μ). Το πρόγραμμα κλείνει με τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη (4.45 μ.μ-5.45 μ.μ) σε μια ενδιαφέρουσα απόδοση της αγιορείτικης κουζίνας, που με άνεση μπορεί να δηλώσει παρούσα στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας.

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.