Τι θα δούμε στο τετραήμερο του Gastronomy Lab

Ένα καλά μελετημένο line-up αποτελούμενο από καταξιωμένους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας θα δώσει το «παρών» στη σκηνή του νέου project θεματικών παρουσιάσεων που σηκώνει αυλαία για πρώτη χρονιά στην προσεχή HORECA.

Gastronomy Lab

To project θεματικών παρουσιάσεων με τίτλο "Gastronomy Lab", που συστήνεται για πρώτη χρονιά στη φετινή HORECA (10-13/2), στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials, εστιάζει σε μερικές από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις. 

Γαστρονομία

Στο "γαστρονομικό εργαστήρι" - "Gastronomy Lab", θα φιλοξενηθούν γνωστοί 'Έλληνες σεφ και διεθνώς καταξιωμένοι επαγγελματίες σε μια σειρά από εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της γαστρονομίας. Στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4, θα φιλοξενηθούν ηχηρά ονόματα άρτι αφιχθέντα από τη Γαλλία όπως ο pastry chef Luc Debove, MOF Glacier και Δ/ντης της ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie) από την Λυών, που θα παρασκευάσει γλυκά χωρίς γλουτένη, καθώς και ο Martin Millouet, pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier, που θα εστιάσει στα γλυκά χωρίς λακτόζη παρασκευάζοντας το "Solstice". Την τιμητική της όμως θα έχει και η Ιταλία με τον Vito Monaco, έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα πιτσας, και μαζι με τον Luciano Sorbillo, θα παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και θα μιλήσουν για την ιστορία της. 

Πίτσα

Το πάνελ συζήτησης με την "ΘrefCE" και το "Plat Institute" από την Βαρκελώνη, με θέμα "HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις" αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και το Master class, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία". Το Master Class θα εστιάσει στις πρόσφατες καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του κορυφαίου μπαρ στον κόσμο "Paradiso", design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. 

GASTRONOMY LAB

Από τη σκηνή του Gastronomy Lab φυσικά δεν θα λείπει η εμπειρία των Έλλήνων chefs, pastry chefs και bakery chefs, που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Μια δυνατή κάστα Ελλήνων επαγγελματιών αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κονταράτο, Χάρη Παπαλίτσα, Γρηγόρη Χέλμη, Δημήτρη Κατριβέση, Θάνο Στασινό, Γιώργο Τρουμούχη, Γιώργο Στυλιανουδάκη, Γιάννη Μπαξεβάνη, Δημήτρη Παμπόρη, Μιχάλη Ντουνέτα, Δημήτρη Φραγκογιάννη, Μαρίνο Κοσμά, Ελπίδα Γαλανοπούλου και Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο θα δώσει μαθήματα, εντοπιότητας, πρωτοπορίας και ευεξίας ενώ θα βραβευτούν και 4 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, για το μοναδικό γαστρονομικό concept και τη zero waste φιλοσοφία τους.

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα | https://horecaexpo.gr/
Χορηγός επικοινωνίας: Αθηνόραμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".