'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Premium τυριά και αλλαντικά, φοκάτσια και πανίνι, Negroni και Garibaldi στη feelgood salumeria του κέντρου, που μιλά με κινηματογραφική χάρη την ιταλική.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής @Bottega Di Rino

"Είμαι ασθενής. Η αρρώστια μου είναι να μη σταματάω ποτέ να ψάχνω ποιοτικά πράγματα σε όλη την Ιταλία. Έχω μείνει αρκετά χρόνια στη χώρα, λόγω της βασικής μου δουλειάς, στον τομέα της ένδυσης. Κόμο, Μιλάνο, Νάπολη και Τοσκάνη. Έχω όμως γυρίσει όλη την Ιταλία, από το Πιεμόντε μέχρι την Τεργέστη, από το Κόμο μέχρι την Καλαβρία και από τη Βερόνα μέχρι την Πούλια με σκοπό να δοκιμάσω ό,τι καλύτερο υπάρχει σε φαγητό, αλλά και κρασί" μου λέει ο Ειρηναίος Σκούρας -για τους φίλους Ρίνο- που βρίσκεται πίσω από το 'Bottega di Rino' της οδού Αμερικής.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 1
@Bottega Di Rino

Κάπου ανάμεσα σε premiata salumeria, νεο-μπακάλικο, τοσκανέζικο delicatessen και wine/aperitivo bar, το εν λόγω μέρος άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Οκτώβριο, όντας ένα όνειρο ζωής για τον Ρίνο αλλά και το συνέταιρό του, Μάνο Γαληνάκη. Και μία νόστιμη λύση για ένα section της εστίασης που δεν έχει να παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο στο κέντρο της Αθήνας, παρά τα μπόλικα ιταλικά εστιατόρια. Οι άνθρωποι του 'Bottega di Rino' όμως φρόντισαν όχι απλά να δημιουργήσουν ένα τέτοιο, αλλά να ικανοποιήσουν τα υψηλότερα standards ποιότητας.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 3
@Bottega Di Rino

Σαλτσίτσε από μικρά χασάπικα, salame finocchiona, μπρεζάολα από μοσχάρι Κιανίνα, παρμεζάνες πολύμηνης ωρίμανσης, pecorino fresco, mandarino affumicato και δεκάδες άλλα premium προϊόντα έρχονται απευθείας από την Ιταλία -από πολύ μικρούς παραγωγούς, artigianale μονάδες και ιδιαίτερα caseifici- και βρίσκουν θέση ανάμεσα σε φοκάτσια ή πανίνι, που φτιάχνονται on the spot. Η φοκάτσια παρασκευάζεται καθημερινά -με δική τους συνταγή- στα ορεινά του Κολωνακίου και τον ιστορικό φούρνο "Λυκαβηττός" ενώ οι μπαγκέτες που χρησιμοποιούνται το πρωί προέρχεται από τον φούρνο του "Τάκη".

> Διάβασε ακόμη: "Κύριος" έφυγε, "Κύριος" ξαναήρθε

Τα ίδια premium προϊόντα μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς και για το σπίτι, με τη λίστα αυτή να περιλαμβάνει επίσης ιταλιάνικα hits όπως αυθεντική ντομάτα San Marzano και εκλεκτή pasta. Το κρασί έχει προσεχθεί εξίσου, με 11 προς το παρόν ετικέτες από το τοσκανέζικο οινοποιείο 'Il Palazzo' ενώ στο κομμάτι του aperitivo, οι Αλέξανδρος Γκικόπουλος και Γιάννης Κοροβέσης έχουν φροντίσει για μία λίστα που κάνει σοβαρό focus σε Negroni, Garibaldi και λοιπά δημοφιλή ιταλικά cocktails, αλλά και αποστάγματα της γείτονος χώρας, που συνοδεύουν ιδανικά και τα taglieri (μικρά, μεγάλα, premium) αφού διαδεχθούν τις ψωμένιες επιλογές στα γαστριμαργικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα εδώ.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 4
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 2
@Bottega Di Rino

"Η ποιότητα και η διαχρονικότητα είναι οι βασικές μας αρχές. Η δεύτερη φέρνει την πρώτη και ακριβώς εκεί θέλουμε να πατήσουμε. Κρίνοντας από το 100% των repeaters που παρουσιάζεται εδώ, κάτι πηγαίνει καλά" αναφέρει ο Ρίνο. Αν ένιωσες την ανάγκη να το διαπιστώσεις -όπως και όλα τα παραπάνω- αρκεί να βρεθείς στους πάγκους και τα σκαμπό του πεζοδρομίου της οδού Αμερικής, το στενόμακρο εσωτερικό ή τον υπέροχο χώρο με τις πολυθρόνες στο πατάρι του 'Bottega di Rino'.

Η salumeria Bottega Di Rino στην οδό Αμερικής 5
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude


Info

Αμερικής 16Α, Αθήνα

Τηλ. 213 0461511

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.