Artisanal Bakery, ένας φούρνος μέσα στο εστιατόριο

Το Artisanal Bakery είναι ο shop in a shop φούρνος του αγαπημένου all day bar-restaurant για αυθεντικά προζυμένια ψωμιά και αρτοποιήματα που μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι.

Artisanal Bakery

Αν, περνώντας έξω από το Artisanal της Κηφισιάς, σας μυρίσει φρεσκοψημένο ψωμί, μην ψάχνετε φούρνο. Γιατί ο φούρνος είναι κρυμμένος μέσα στο αγαπημένο hot spot των βορείων προαστείων και αποτελεί μοναδική καινοτομία για ελληνικό εστιατόριο. Χρήσιμο, βέβαια, είναι να γνωρίζετε ότι τα απίθανα προζυμένια ψωμιά του -και όχι μόνο- μπορείτε να τα πάρετε και για το σπίτι. Αλλά, ας πάρουμε το story από την αρχή.

Artisanal Bakery

Εδώ και καιρό, οι πελάτες της νόστιμης κουζίνας του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη είχαν να λένε για τα εξαιρετικά ψωμιά και τα ευφάνταστα αρτοποιήματα που κατέφθαναν στο τραπέζι. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα να δοθεί περισσότερο βάρος στο θέμα "ψωμί”, που αναμφίβολα αποτελεί μεγάλο trend τελευταία στην εστιατορική σκηνή. Εδώ, λοιπόν, συναντήθηκαν απόψεις κι επιθυμίες του σεφ και των γνωστών για τις τολμηρές ιδέες τους ιδιοκτητών Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου και… εγεννήθη το Artisanal Bakery.

Στο βάθος της σάλας του ισογείου που επικοινωνεί οπτικά με τους περίφημους κήπους του Artisanal, έχει δημιουργηθεί μια μικρή αλλά πλούσια σε γεύση γωνιά: φιλοξενεί από τις 10.30 π.μ ως τις 4.45 μ.μ το απόγευμα τα φρεσκοψημένα προζυμένια ψωμιά, διάφορα αλμυρά και γλυκά λαχταριστά αρτοποιήματα, προζυμένιους λουκουμάδες, σάντουιτς αλλά και μια εκλεκτή ποικιλία ελληνικών τυριών, που σερβίρονται και στο μενού του εστιατορίου.

Artisanal Bakery

Συζητώντας με τον υπεύθυνο του όλου εγχειρήματος σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, βλέπουμε ότι στη βάση της επιτυχίας  βρίσκετονται τα αλεύρια αποκλειστικά από πετρόμυλο και το φυσικό προζύμι που ωριμάζει επί 12-16 ώρες. Ετοιμάζουν 4-5 είδη ψωμιών καθημερινά: τη λαδένια με ξινόχοντρο τραχανά, ένα ψωμί σίκαλης, ένα χαρουπόψωμο με καρύδι, ένα λευκό με τριών ειδών άλευρα, και το 100% ολικής άλεσης. Στην προθήκη θα βρούμε ακόμα αρτοσκευάσματα που αλλάζουν καθημερινά, για παράδειγμα αλμυρά ρολά προζυμένιας σφολιάτας, όπως με κρεμμύδι κονφί και μπέικον ή με σπανάκι. Ακόμα, στριφτόπιτα με κιμά και ξινόχοντρο τραχανά, ανοιχτή τάρτα με κολοκύθι -όλες οι ζύμες με βάση το προζύμι. Στα γλυκά παίζουν τα κανελέ, ο λουκουμάς σκέτος με ζάχαρη-κανέλα ή γεμιστός με μήλο, κρεμ πατισερί και σάλτσα καραμέλα, αλλά και προζυμένιοι λουκουμάδες. Μαζί, τα στάνταρ γλυκά του brunch, όπως η γαλατόπιτα με σάλτσα κανέλας και η τάρτα σοκολάτας. Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα πάρει και για το σπίτι του. 

Artisanal Bakery

Δοκιμάσαμε: τα προζυμένια ψωμιά ολικής και σίκαλης, βαριά, μεστά, νόστιμα, πραγματικά ψωμιά! Την ιδιαίτερη "λαδένια” με τονισμένη τη γεύση του ξινόχοντρου και το πεντανόστιμο ρολό προζυμένιας σφολιάτας με σπανάκι -αδύνατον να σταματήσεις μόνο σε ένα…
Το Artisanal Bakery είναι μια καθαρή πρόκληση, είτε για ένα brunch με αυθεντικές γεύσεις ποιότητας -σερβίρεται καθημερινά από 10.30 π.μ-4.30 μ.μ- είτε για take away και απόλαυση στο σπίτι, που αξίζει ακόμα παράκαμψη, αν δεν σας βγάζει ο δρόμος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.