Artisanal Bakery, ένας φούρνος μέσα στο εστιατόριο

Το Artisanal Bakery είναι ο shop in a shop φούρνος του αγαπημένου all day bar-restaurant για αυθεντικά προζυμένια ψωμιά και αρτοποιήματα που μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι.

Artisanal Bakery

Αν, περνώντας έξω από το Artisanal της Κηφισιάς, σας μυρίσει φρεσκοψημένο ψωμί, μην ψάχνετε φούρνο. Γιατί ο φούρνος είναι κρυμμένος μέσα στο αγαπημένο hot spot των βορείων προαστείων και αποτελεί μοναδική καινοτομία για ελληνικό εστιατόριο. Χρήσιμο, βέβαια, είναι να γνωρίζετε ότι τα απίθανα προζυμένια ψωμιά του -και όχι μόνο- μπορείτε να τα πάρετε και για το σπίτι. Αλλά, ας πάρουμε το story από την αρχή.

Artisanal Bakery

Εδώ και καιρό, οι πελάτες της νόστιμης κουζίνας του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη είχαν να λένε για τα εξαιρετικά ψωμιά και τα ευφάνταστα αρτοποιήματα που κατέφθαναν στο τραπέζι. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα να δοθεί περισσότερο βάρος στο θέμα "ψωμί”, που αναμφίβολα αποτελεί μεγάλο trend τελευταία στην εστιατορική σκηνή. Εδώ, λοιπόν, συναντήθηκαν απόψεις κι επιθυμίες του σεφ και των γνωστών για τις τολμηρές ιδέες τους ιδιοκτητών Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου και… εγεννήθη το Artisanal Bakery.

Στο βάθος της σάλας του ισογείου που επικοινωνεί οπτικά με τους περίφημους κήπους του Artisanal, έχει δημιουργηθεί μια μικρή αλλά πλούσια σε γεύση γωνιά: φιλοξενεί από τις 10.30 π.μ ως τις 4.45 μ.μ το απόγευμα τα φρεσκοψημένα προζυμένια ψωμιά, διάφορα αλμυρά και γλυκά λαχταριστά αρτοποιήματα, προζυμένιους λουκουμάδες, σάντουιτς αλλά και μια εκλεκτή ποικιλία ελληνικών τυριών, που σερβίρονται και στο μενού του εστιατορίου.

Artisanal Bakery

Συζητώντας με τον υπεύθυνο του όλου εγχειρήματος σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, βλέπουμε ότι στη βάση της επιτυχίας  βρίσκετονται τα αλεύρια αποκλειστικά από πετρόμυλο και το φυσικό προζύμι που ωριμάζει επί 12-16 ώρες. Ετοιμάζουν 4-5 είδη ψωμιών καθημερινά: τη λαδένια με ξινόχοντρο τραχανά, ένα ψωμί σίκαλης, ένα χαρουπόψωμο με καρύδι, ένα λευκό με τριών ειδών άλευρα, και το 100% ολικής άλεσης. Στην προθήκη θα βρούμε ακόμα αρτοσκευάσματα που αλλάζουν καθημερινά, για παράδειγμα αλμυρά ρολά προζυμένιας σφολιάτας, όπως με κρεμμύδι κονφί και μπέικον ή με σπανάκι. Ακόμα, στριφτόπιτα με κιμά και ξινόχοντρο τραχανά, ανοιχτή τάρτα με κολοκύθι -όλες οι ζύμες με βάση το προζύμι. Στα γλυκά παίζουν τα κανελέ, ο λουκουμάς σκέτος με ζάχαρη-κανέλα ή γεμιστός με μήλο, κρεμ πατισερί και σάλτσα καραμέλα, αλλά και προζυμένιοι λουκουμάδες. Μαζί, τα στάνταρ γλυκά του brunch, όπως η γαλατόπιτα με σάλτσα κανέλας και η τάρτα σοκολάτας. Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα πάρει και για το σπίτι του. 

Artisanal Bakery

Δοκιμάσαμε: τα προζυμένια ψωμιά ολικής και σίκαλης, βαριά, μεστά, νόστιμα, πραγματικά ψωμιά! Την ιδιαίτερη "λαδένια” με τονισμένη τη γεύση του ξινόχοντρου και το πεντανόστιμο ρολό προζυμένιας σφολιάτας με σπανάκι -αδύνατον να σταματήσεις μόνο σε ένα…
Το Artisanal Bakery είναι μια καθαρή πρόκληση, είτε για ένα brunch με αυθεντικές γεύσεις ποιότητας -σερβίρεται καθημερινά από 10.30 π.μ-4.30 μ.μ- είτε για take away και απόλαυση στο σπίτι, που αξίζει ακόμα παράκαμψη, αν δεν σας βγάζει ο δρόμος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".