Urbana Gastroteca: Μεγαλόπολη Εμπιστευτικό

Αντάρτικο σήκωσαν οι Γιώργος Κούτσουρας και Γιάννης Αριδάς, που δεν πόνταραν στην ορατότητα που προφέρει ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, αλλά άνοιξαν ένα bar restaurant υψηλών στροφών, εντελώς εκτός πιάτσας.

Urbana Gastroteca

Κάτι μάλλον μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα είναι αυτό που κάνει το Urbana Gastroteka, αφού ακύρωσε κάθε κλισέ, επιλέγοντας για τη fine bistronomy φιλοσοφία και τον φινετσάτο αποικιακό χώρο του, τη λιγότερο αναμενόμενη τοποθεσία. Τη Μεγαλόπολη! Αντάρτικο σήκωσαν οι Γιώργος Κούτσουρας και Γιάννης Αριδάς, που δεν πόνταραν στην ορατότητα που προφέρει ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, αλλά άνοιξαν ένα bar restaurant υψηλών στροφών, εντελώς εκτός πιάτσας. "Ήταν συνειδητή απόφαση, καθώς η Μεγαλόπολη βρίσκεται σε κομβικό σημείο, σε περίπου μισή ώρα από Καλαμάτα, Τρίπολη και Σπάρτη. Θέλαμε να στήσουμε ένα εστιατόριο για όλη την Πελοπόννησο, ή έστω ένας μέρος της". 

Urbana Gastroteca

Πώς θα μαγνητίσουν όμως το ενδιαφέρον των off road ταξιδιωτών και ταυτόχρονα των πιο συμβατικών γειτόνων; "Έχουμε προσαρμόσει ένα μενού δύο ταχυτήτων, ώστε να μην τρομάξουμε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι. Δηλαδή, θα βρεις burger, πίτσα και ενδιαφέρουσες προτάσεις για brunch, τις οποίες πειράζουμε συνεχώς. Όμως για να ανατρέψουμε και τις προσδοκίες, προτείνουμε σύγχρονα μεσογειακά πιάτα μεν, σε συνομιλία με την τοπική πρώτη ύλη δε". 

urbana

Εξάλλου, έχοντας περάσει από κουζίνες του Λονδίνου, ο σεφ Γιώργος Κουρκουτάς δεν μπορούσε να μην φέρει τις κοσμοπολίτικες επιρροές του στην ελληνική παράδοση, για πιάτα όπως ο τραχανάς με τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ και το λαζάνι στιφάδο με την σιγομαγειρεμένη ελιά μόσχου συνοδεία πουρέ καμένου κρεμμυδιού. Ο ίδιος σημειώνει "Δεν έχω παρωπίδες: όσο αγαπώ το τοπικό χρώμα, εξίσου θα αναζητήσω μη αναμενόμενα υλικά για να εντάξω στα πιάτα. Πειραματίστηκα με το πιπέρι σετσουάν στην σάλτσα του μοσχαριού ή "είδα" τον λαχανοντολμά σε μορφή ταρτάρ σε ένα πιο μπριόζικο concept, λόγου χάρη”.

​​​​​​Urbana Gastroteca

Στην αιχμή της κουζίνας λειτουργεί και το μπαρ με υψηλές τεχνικές και το προσωπικό ταμπεραμέντο του Γιάννη Αριδά, που ξεδιπλώνεται σε κάθε signature cocktail, εδραιώνοντας την κουλτούρα του fine drinking. "Πιστεύουμε πως η περιφέρεια επαναπαύτηκε και προσπαθήσαμε να διαφοροποιηθούμε από το κλασικό μεζές-τσίπουρο. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κοινό και για πιο ριψοκίνδυνα πράγματα, λόγου χάρη ένα κοκτέιλ με τσίπουρο. Χρησιμοποιώντας ντόπια υλικά, όσο απροσδόκητα κι αν τα μεταχειριστείς, το αποτέλεσμα διατηρεί κάτι οικείο". 

urbana

Καθοριστικό στοιχείο είναι αυτή η ανεπιτήδευτη ταυτότητα που ουσιαστικά ερμηνεύεται χαρισματικά σε μια upscale εκδοχή της casual καλοφαγίας. Με αιτία. Τώρα το κατά πόσο το Urbana Gastroteka θα παραμείνει εκτός ραντάρ και με μυστική παρουσία ακόμη και στο google, θα φανεί. Αν και μεταξύ μας, τίποτε δεν μένει κρυφό στο διαδίκτυο.

urbana

Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, 2791022284, Facebook: Urbana gastroteka, Instagram: urbana_gastroteka

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

03/02/2023

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Ξεκινά η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibiion

Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών.

Tasty Awards '23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Τα εστιατόρια όπου οι chefs εφαρμόζουν μαγειρικά μυστικά και τεχνικές ανεβάζοντας την ελληνική κουζίνα σε άλλο επίπεδο.