O Παύλος Κυριάκης υποδέχεται την Ana Roš στο "The Zillers"

Μια από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της κουζίνας της Σλοβενίας, με διεθνείς περγαμηνές για την ενδιαφέρουσα φυσιολατρική προσέγγιση της κουζίνας της, θα μαγειρέψει στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο στη Μητροπόλεως, ένα μοναδικό δείπνο με τον σεφ Παύλο Κυριάκη.

Κυριάκης-Ros

Τα δείπνα με προσκεκλημένους σημαντικούς εκπροσώπους του γαστρονομικού τεραίν συνεχίζονται στο "The Zillers" με ποδαρικό να κάνει τη νέα χρονιά, στις 15 Ιανουαρίου, η Ana Roš, σεφ και ιδιοκτήτρια του διάστερου "Hiša Franko", στο Κομπάριντ στη Σλοβενία. Η Roš, που το 2017 είχε τιμηθεί και με τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ του Κόσμου" από τον θεσμό των "The World's 50 Best Restaurants", είναι υπέρμαχος της βιωσιμότητας, και ουσιαστικά, η πρώτη που χάραξε την πορεία των νέων Σλοβένων σεφ προς την επανάσταση της κουζίνα της γενέτειράς τους. Έχει αφιερώσει περισσότερες από δύο δεκαετίες στην έρευνα κερδίζοντας όχι μόνο προβολή αλλά αναγνώριση και σεβασμό από τη διεθνή γαστρονομική κοινότητα ενώ στην κουζίνα της, που συνδέεται στενά με το σλοβενικό terroir, συμβιώνει σε απόλυτη αρμονία η εποχικότητα με στοιχεία της προσωπικότητάς της. Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές πιάτα της -εντός και εκτός έδρας της σεφ- και από το πρώτο λανσάρισμα του μενού "Reincarnation”, ήταν ξεκάθαρο μέσω ευρηματικού storytelling, το ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον τους όχι μόνο από γευστικής αλλά και ιδεολογικής σκοπιάς. Οπότε προτείνω οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσετε γιατί οι θέσεις προβλέπεται να εξαντληθούν εν ριπή οφθαλμού. 

Φωτογραφίες:
Ana Roš: Suzan Gabrijan,
Παύλος Κυριάκης: Λεωνίδας Τούμπανος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως εκεί παίζει το 'μικρό Μιλάνο' της Αθήνας

Ένα σύμπαν που ισορροπεί ανάμεσα στο πολυτελές σαλόνι και το ανεπιτήδευτο seaside rendez-vous, με απεριτίβο, φροντισμένη κουζίνα και εθιστικά γλυκά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
03/08/2026

Nōema, το εστιατόριο που δίνει νόημα στον μυκονιάτικο κοσμοπολιτισμό

Σε μια Μύκονο σε διαρκή αναζήτηση του επόμενου μεγάλου trend, το Nōema αποδεικνύει ότι η πιο σύγχρονη ιδέα μπορεί να είναι η ελληνική παράδοση, ιδωμένη μέσα από το σωστό πρίσμα.

Τα νόστιμα μυστικά στον Πύργο του Πειραιά

Πέρα από αφετηρία για την καλοκαιρινή σου απόδραση, ο Πειραιάς έχει και μερικές εκπλήξεις, στο πιο ψηλό μάλιστα σημείο του.

Η Αθήνα φλερτάρει ξανά με τα μεξικάνικα

Ένα ζωντανό μεξικάνικο σύμπαν για tacos, margaritas και λοιπές συγκινήσεις ξαναστήνεται στην πόλη, με αυτά τα νέα μαγαζιά που φορούν σομπρέρο.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν το κρασί ήταν απαραίτητο στο πικ-νικ

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

"Ντάμι": Στην Πλυτά μόλις άνοιξε ένα μερακλίδικο σουβλατζίδικο

Χειροποίητο κεμπάπ αλλά και σούβλες παίζουν πλέον στη Γούβα Παγκρατίου.

Όχι, στο "Napul'e" δεν πάμε μόνο για την πίτσα

Η διεθνώς βραβευμένη Margherita παραμένει το μεγάλο αστέρι του καταλόγου. Όμως ο Francesco Granata έχει εξελίξει τόσο πολύ την υπόλοιπη κουζίνα του, ώστε πλέον το "Napul'e" να αξίζει την επίσκεψη ακόμη κι αν δεν παραγγείλετε ούτε μία πίτσα.