O Παύλος Κυριάκης υποδέχεται την Ana Roš στο "The Zillers"

Μια από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της κουζίνας της Σλοβενίας, με διεθνείς περγαμηνές για την ενδιαφέρουσα φυσιολατρική προσέγγιση της κουζίνας της, θα μαγειρέψει στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο στη Μητροπόλεως, ένα μοναδικό δείπνο με τον σεφ Παύλο Κυριάκη.

Κυριάκης-Ros

Τα δείπνα με προσκεκλημένους σημαντικούς εκπροσώπους του γαστρονομικού τεραίν συνεχίζονται στο "The Zillers" με ποδαρικό να κάνει τη νέα χρονιά, στις 15 Ιανουαρίου, η Ana Roš, σεφ και ιδιοκτήτρια του διάστερου "Hiša Franko", στο Κομπάριντ στη Σλοβενία. Η Roš, που το 2017 είχε τιμηθεί και με τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ του Κόσμου" από τον θεσμό των "The World's 50 Best Restaurants", είναι υπέρμαχος της βιωσιμότητας, και ουσιαστικά, η πρώτη που χάραξε την πορεία των νέων Σλοβένων σεφ προς την επανάσταση της κουζίνα της γενέτειράς τους. Έχει αφιερώσει περισσότερες από δύο δεκαετίες στην έρευνα κερδίζοντας όχι μόνο προβολή αλλά αναγνώριση και σεβασμό από τη διεθνή γαστρονομική κοινότητα ενώ στην κουζίνα της, που συνδέεται στενά με το σλοβενικό terroir, συμβιώνει σε απόλυτη αρμονία η εποχικότητα με στοιχεία της προσωπικότητάς της. Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές πιάτα της -εντός και εκτός έδρας της σεφ- και από το πρώτο λανσάρισμα του μενού "Reincarnation”, ήταν ξεκάθαρο μέσω ευρηματικού storytelling, το ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον τους όχι μόνο από γευστικής αλλά και ιδεολογικής σκοπιάς. Οπότε προτείνω οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσετε γιατί οι θέσεις προβλέπεται να εξαντληθούν εν ριπή οφθαλμού. 

Φωτογραφίες:
Ana Roš: Suzan Gabrijan,
Παύλος Κυριάκης: Λεωνίδας Τούμπανος

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι

Πιστή στις αξίες της μάρκας, η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι ξυπνάει αναμνήσεις, συναισθήματα, και δημιουργεί στιγμές που μας ενώνουν.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
21/05/2024

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.