Κομψή γιορτινή θαλασσοφαγία στο "Estiatorio Milos"

Μια σπουδαία συλλογή από ολόφρεσκους θησαυρούς της θάλασσας σε πιάτα που αναδεικνύουν τη νοστιμιά της αγνότητας αποτελούν σταθερές αξίες στο πολυβραβευμένο εστιατόριο και την ομορφότερη εποχή του χρόνου.

Estiatorio_Milos

Στην αθηναϊκή του έδρα, το εστιατόριο που έχει μεταλαμπαδεύσει τη σπαρτιάτικη λιτότητα της ελληνικής ψαροφαγίας στα πέρατα του κόσμου (Καναδάς, ΗΠΑ, Μεξικό και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξενούν ναυαρχίδες του brand), προσφέρει μια φρέσκια πρόταση φιλοξενίας που αναδεικνύει την καλοφαγική  φινέτσα της θαλασσοφαγίας. 

Estiatorio Milos

Στην καλαίσθητη φωτεινή σάλα του με το εντυπωσιακό γλυπτό φωτιστικό που δεσπόζει στην οροφή απεικονίζοντας το δίχτυ του ψαρά, θα απολαύσετε ειδικά μελετημένα εορταστικά μενού όπου τον κυρίαρχο λόγο έχει η εξαιρετική πρώτη ύλη από τις θάλασσες της Ελλάδας, αλλά και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, με μια σπουδαία γκάμα θαλάσσιων θησαυρών.

Ψάρι στο αλάτι Milos estiatorio

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ξεχωρίζουν η ψητή τσιπούρα με άγρια χόρτα εποχής, ο βιολογικός σολομός με φασόλια Πρεσπών piazzi και η αστακομακαρονάδα με κατακλείδα την "περφέτα Fabrizio", μια τάρτα πικρής σοκολάτας με σπιτική κρέμα, ή το εκμέκ κανταΐφι με παραδοσιακό με φύλλο κανταΐφι και φυστίκι Αιγίνης. Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανάμεσα στις εκπλήξεις του μενού ξεχωρίζουν το ταρτάρ σολομού με χαβιάρι Royal Gold, γιαούρτι και σχοινόπρασο, το ριζότο γάμπαρης αλλά και η μοναδική κρεοφαγική προσθήκη –λόγω των ημερών- το σιγομαγειρεμένο στο ξυλόφουρνο γουρουνόπουλο γάλακτος με baby πατάτες συνοδεία μια επιλεγμένης γκάμας εκλεκτών κρασιών.

Περισσότερες πληροφορίες

Milos

Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.