"Γη": Merry plant-based Christmas!

Aκόμη και αν οι πληθωρικές γαστρονομικές παραδόσεις των γιορτών δεν είναι ταυτισμένες με την ισορροπημένη διατροφή, τα Χριστούγεννα μπορεί να μυρίζουν σοκολάτα και παράλληλα να είναι άκρως υγιεινά.

Γη © Λεωνίδας Τούμπανος

Αντιπροσωπεύοντας με αξιώσεις την plant-based κουζίνα, η "Γη" στη Γλυφάδα την "απογειώνει" με τέτοια μαεστρία, που μπορεί να μετατρέψει σε fans ακόμη και σκληροπυρηνικούς λάτρεις του κρέατος. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, ο ορισμός του θρεπτικού γλυκού ξαναγράφεται δημιουργικά με τη βασιλόπιτα από bio δίκοκκο αλεύρι, apple sauce, αποξηραμένα φρούτα μουλιασμένα σε κρασί Μαρσάλα και καρύδια, με raw frosting από ξηρούς καρπούς και εσπεριδοειδή ή απαλή σοκολατένια μους. Μια λιχουδιά αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού είναι και οι σπουδαίοι βασιλικοί χουρμάδες γεμιστοί με διαφορετικά βούτυρα ξηρών καρπών και βουτηγμένοι σε χειροποίητη σοκολάτα –αδύνατο να σταματήσεις μόνο σε έναν!–, ενώ τα μελομακάρονα πηγαινοέρχονται βουτηγμένα στην αγαύη και πασπαλισμένα με καρύδια και καβουρδισμένο σουσάμι.

Περισσότερες πληροφορίες

Γη

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
02/12/2025

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.

'Sanchez' χωρίς το 'Dirty' στο Ψυχικό

Η συνύπαρξη γαστρονομίας, ποτού και ψυχαγωγίας καθιστά το δημοφιλές σημείο του Ψυχικού έναν από τους πιο ελκυστικούς μεξικάνικους προορισμούς της πόλης - πλέον, πιο cozy από ποτέ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Κατσικίσιο τυρί με κερήθρα και αγουρέλαιο στο 'Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.