"Γη": Merry plant-based Christmas!

Aκόμη και αν οι πληθωρικές γαστρονομικές παραδόσεις των γιορτών δεν είναι ταυτισμένες με την ισορροπημένη διατροφή, τα Χριστούγεννα μπορεί να μυρίζουν σοκολάτα και παράλληλα να είναι άκρως υγιεινά.

Γη © Λεωνίδας Τούμπανος

Αντιπροσωπεύοντας με αξιώσεις την plant-based κουζίνα, η "Γη" στη Γλυφάδα την "απογειώνει" με τέτοια μαεστρία, που μπορεί να μετατρέψει σε fans ακόμη και σκληροπυρηνικούς λάτρεις του κρέατος. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, ο ορισμός του θρεπτικού γλυκού ξαναγράφεται δημιουργικά με τη βασιλόπιτα από bio δίκοκκο αλεύρι, apple sauce, αποξηραμένα φρούτα μουλιασμένα σε κρασί Μαρσάλα και καρύδια, με raw frosting από ξηρούς καρπούς και εσπεριδοειδή ή απαλή σοκολατένια μους. Μια λιχουδιά αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού είναι και οι σπουδαίοι βασιλικοί χουρμάδες γεμιστοί με διαφορετικά βούτυρα ξηρών καρπών και βουτηγμένοι σε χειροποίητη σοκολάτα –αδύνατο να σταματήσεις μόνο σε έναν!–, ενώ τα μελομακάρονα πηγαινοέρχονται βουτηγμένα στην αγαύη και πασπαλισμένα με καρύδια και καβουρδισμένο σουσάμι.

Περισσότερες πληροφορίες

Γη

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;