"Γη": Merry plant-based Christmas!

Aκόμη και αν οι πληθωρικές γαστρονομικές παραδόσεις των γιορτών δεν είναι ταυτισμένες με την ισορροπημένη διατροφή, τα Χριστούγεννα μπορεί να μυρίζουν σοκολάτα και παράλληλα να είναι άκρως υγιεινά.

Γη © Λεωνίδας Τούμπανος

Αντιπροσωπεύοντας με αξιώσεις την plant-based κουζίνα, η "Γη" στη Γλυφάδα την "απογειώνει" με τέτοια μαεστρία, που μπορεί να μετατρέψει σε fans ακόμη και σκληροπυρηνικούς λάτρεις του κρέατος. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, ο ορισμός του θρεπτικού γλυκού ξαναγράφεται δημιουργικά με τη βασιλόπιτα από bio δίκοκκο αλεύρι, apple sauce, αποξηραμένα φρούτα μουλιασμένα σε κρασί Μαρσάλα και καρύδια, με raw frosting από ξηρούς καρπούς και εσπεριδοειδή ή απαλή σοκολατένια μους. Μια λιχουδιά αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού είναι και οι σπουδαίοι βασιλικοί χουρμάδες γεμιστοί με διαφορετικά βούτυρα ξηρών καρπών και βουτηγμένοι σε χειροποίητη σοκολάτα –αδύνατο να σταματήσεις μόνο σε έναν!–, ενώ τα μελομακάρονα πηγαινοέρχονται βουτηγμένα στην αγαύη και πασπαλισμένα με καρύδια και καβουρδισμένο σουσάμι.

Περισσότερες πληροφορίες

Γη

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.