"Γη": Merry plant-based Christmas!

Aκόμη και αν οι πληθωρικές γαστρονομικές παραδόσεις των γιορτών δεν είναι ταυτισμένες με την ισορροπημένη διατροφή, τα Χριστούγεννα μπορεί να μυρίζουν σοκολάτα και παράλληλα να είναι άκρως υγιεινά.

Γη © Λεωνίδας Τούμπανος

Αντιπροσωπεύοντας με αξιώσεις την plant-based κουζίνα, η "Γη" στη Γλυφάδα την "απογειώνει" με τέτοια μαεστρία, που μπορεί να μετατρέψει σε fans ακόμη και σκληροπυρηνικούς λάτρεις του κρέατος. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, ο ορισμός του θρεπτικού γλυκού ξαναγράφεται δημιουργικά με τη βασιλόπιτα από bio δίκοκκο αλεύρι, apple sauce, αποξηραμένα φρούτα μουλιασμένα σε κρασί Μαρσάλα και καρύδια, με raw frosting από ξηρούς καρπούς και εσπεριδοειδή ή απαλή σοκολατένια μους. Μια λιχουδιά αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού είναι και οι σπουδαίοι βασιλικοί χουρμάδες γεμιστοί με διαφορετικά βούτυρα ξηρών καρπών και βουτηγμένοι σε χειροποίητη σοκολάτα –αδύνατο να σταματήσεις μόνο σε έναν!–, ενώ τα μελομακάρονα πηγαινοέρχονται βουτηγμένα στην αγαύη και πασπαλισμένα με καρύδια και καβουρδισμένο σουσάμι.

Περισσότερες πληροφορίες

Γη

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.