Πού θα φας αυτές τις γιορτές στην Κηφισιά;

Η βασίλισσα των βορείων παραμένει πάντοτε μία γοητευτική χριστουγεννιάτικη εξόρμηση εντός πόλης κι εμείς σου προτείνουμε εκείνα τα μέρη που αξίζουν γαστρονομικής προσοχής.

Εστιατόρια στην Κηφισιά για τις γιορτές

To άλσος και οι πύργοι. Ο κοσμοπολιτισμός και τα νεοκλασικά. Η πλατεία Κεφαλαρίου, η Λεβίδου και οι υπόλοιποι δρόμοι. Ο Βάρσος και τα υπόλοιπα ιστορικά σποτ. Είναι γεγονός πως η Κηφισιά προσφέρει αρκετές αφορμές για να την επισκεφθεί κανείς, ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών που δείχνει να της ταιριάζει απόλυτα. Σε όλα τα παραπάνω προσθέσαμε και κάποιους νόστιμους λόγους.

"Buba Bistrot Exotique"

Το εξωτικό bar-restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει μαξιμαλιστικό ύφος και fun διάθεση, κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ήδη από την είσοδο του νεοκλασικού στο οποίο στεγάζεται. Η κουζίνα του κινείται σε κλασικά ασιατικά πιάτα με πολύ ενδιαφέροντα twists και ιδιαίτερη αδυναμία στο Thai, ενώ σιγοντάρεται από την αρκετά υπολογίσιμη μπάρα και τα signature cocktails αυτής.

Παπαδιαμάντη 4, τηλ. 210 6231151

"Dal Professore"

Η rustico-elegante τρατορία του πολυταξιδεμένου σεφ Νίκου Δημητροκάλη έχει μετακομίσει εδώ και περίπου 2,5 χρόνια από το Μαρούσι στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Εξακολουθεί όμως να παρέχει στον επισκέπτη μία θαυμάσια και updated εκδοχή της cucina casalinga (της σπιτικής μαγειρικής της Ιταλίας), με βάση την πολύ καλή πρώτη ύλη και τη βαθιά πίστη στις καθαρές γεύσεις.

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, τηλ. 210 6109988

Εστιατόρια στην Κηφισιά Ελαίας Γη
Ελαίας Γη
"Artisanal"

Το bar-restaurant των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε προορισμό των βορείων προαστίων για όλους τους σωστούς λόγους: Ο εξαιρετικά στιλάτος χώρος από το δίδυμο των Μουρίκη - Γαβαλά, η ευρέως δημιουργική κουζίνα του Δημήτρη Δημητριάδη (Bραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022) και η εξίσου αξιόλογη δουλειά στο μπαρ είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Ζηρίνη 2, τηλ. 210 8086111

"Παπαϊωάννου"

Πίσω στην άνοιξη του 2021, ο Γιώργος Παπαϊωάννου άνοιξε τα πανιά του και βρήκε νέο λιμάνι σε ένα κομψό αρχοντικό του 19ου αιώνα, στο Κεφαλάρι. Έκτοτε, το βραβευμένο θαλασσινό εστιατόριο διαπρέπει σε μία υψηλών προδιαγραφών κουζίνα που μυρίζει ιώδιο κι αλμύρα και κάνει τη διαφορά με μία all star ψαριέρα.

Κολοκοτρώνη 32, τηλ. 210 7546046

Εστιατόρια στην Κηφισιά Buba
Buba
Εστιατόρια στην Κηφισιά Monzu
Monzu

"Nice n Easy"

Από το 2014, όταν και άνοιξε τις πόρτες του στην Κηφισιά, το "Nice n Easy" παραμένει πιστό στην αποστολή του, που είναι να μυήσει ακόμη περισσότερους λάτρεις του καλού φαγητού στη γευστική του κουλτούρα, με πιάτα που βρίθουν βιολογικών πρώτων υλών, εποχικών συστατικών και υψηλής διατροφικής αξίας. Στα plus του ασφαλώς οι vegetarian και gluten-free προτάσεις.

Παπαδιαμάντη 7, τηλ. 210 8082014

"Ελαίας Γη"

Στρατηγικά τοποθετημένο σε ένα λόγο της ευρύτερης περιοχής που του χαρίζει ένα από πιο μεγαλοπρεπή πανοράματα της Αττικής, αυτό το γοητευτικό εστιατόριο είναι από τα διαχρονικά hits νοστιμιάς των ΒΠ, υπηρετώντας με συνέπεια και ακρίβεια τις ελληνικές γεύσεις. Η κουζίνα του παίζει σε τρία τερέν (μενού 14 και 24 γεύσεων καθώς και a la carte) δίνοντας μία σύγχρονη οπτική στη γαστρονομία της χώρας μας, πλαισιώνοντάς τη με μία ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, τηλ. 210 6200005

Εστιατόρια στην Κηφισιά Freud Oriental
Freud Oriental
"La Meat Maison"

Και deli και κάβα και κρεοπωλείο και bar-restaurant. Με φινετσάτη casual ατμόσφαιρα μητροπολιτικού μπιστρό, το conceptικό σποτ της La Meat Maison στην Κηφισιά φιλοδοξεί να γίνει τόπος συνάντησης για τους απανταχού κρεατόφιλους. Τις καρνιβορικές -και όχι μόνο- δημιουργίες που υπογράφει ο Δημήτρης Κατριβέσης.

Χαριλάου Τρικούπη 92 και Αλαμάνας, τηλ. 210 8087372

Εστιατόρια στην Κηφισιά Παπαιωάννου
Παπαϊωάννου
"Monzù"

Στο υπέροχο αρχοντικό του 19ου αιώνα και στην κομψή σάλα με την πάντοτε ζεστή ατμόσφαιρα, τα ρετρό κεραμικά πλακάκια και τις γύψινες λεπτομέρειες στο ταβάνι, σε κερδίζει αρχικά ο χώρος και το γενικότερο feeling. Έπειτα αναλαμβάνει ο πολύπλευρος σεφ Γιάννης Λιόκας που διατηρεί ατόφια την ιταλική καταγωγή των πιάτων του, προσθέτοντας όμως έναν ξεκάθαρα ελληνικό αέρα με τυριά, αλλαντικά, όσπρια, κρέατα, βότανα και μυρωδικά του τόπου μας.

Λ. Κηφισίας 317 B, τηλ. 210 6200495

"Blue Pine"

Κλασικά γαλλικά πιάτα, αβρό σέρβις και ρετρό 60s αίσθηση σε ένα από τα παλιότερα εστιατόρια της Κηφισιάς (από το 1961). Ξεκίνησε τη διαδρομή του ως steak house, αλλά στα ’90s απέκτησε το γνωστό γαλλικό γευστικό χρώμα του, το οποίο υλοποιείται με βατραχοπόδαρα, σαλιγκάρια Μπουργκινιόν, φουαγκρά, καφέ ντε Παρί, σουφλέ Γκραν Μαρνιέ.

Τσαλδάρη 37, τηλ. 210 8077745

Εστιατόρια στην Κηφισιά Artisanal
Artisanal
"Dry & Raw"

Η κρεατοφαγική προσέγγιση του Στράτου Δρακούλη συναντάται και στην Κηφισιά, με ένα ακόμη spot του "Dry & Raw". Το σαγηνευτικό μιξ premium κοπών και πρωτότυπων comfort πιάτων, σε ένα ατμοσφαιρικό, λουσάτο χώρο είναι ακριβώς αυτό που περιμένουν οι fans του brand.

Πεντέλης 1, τηλ. 210 7548348

"Freud Oriental"

Το "Freud Oriental" αποτελούσε ανέκαθεν έναν εξαιρετικά αξιοσέβαστο πρεσβευτή της ιαπωνικής γευστικής φιλοσοφίας στην πόλη. Πλέον, το συναντάς στο ξενοδοχείο "Semiramis" με ένα πληθωρικό μενού γεμάτο σπεσιαλιτέ από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, μία αξιοπρόσεκτη μπάρα με signature cocktails και premium ποτά καθώς και ενδιαφέρουσα γκάμα από οινικές ετικέτες και σάκε.

Χαριλάου Τρικούπη 48, τηλ. 210 6231181

Εστιατόρια στην Κηφισιά Dal Professore
Dal Professore
"Telemachos Art & Grill"

Ποιοτική κρεατογνωσία σε πλούσιες μερίδες, σωστό σίτεμα και τεχνική στο ψήσιμο σε μια εξελιγμένη ψησταριά με αστική αισθητική που συν τοις άλλοις έχει και μεγάλη συλλογή κρασιών. 

Φραγκοπούλου 19, τηλ. 210 8074015

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Pine

Τσαλδάρη 37, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Τηλέμαχος Art Grill

Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Ελαίας Γη

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Buba Bistrot Exotique

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Freud Oriental

Χαριλάου Τρικούπη 96 & Γορτυνίας, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Monzu

Λεωφ. Κηφισίας 317 Β, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Παπαϊωάννου

Κολοκοτρώνη 32, Κεφαλάρι
  • Εστιατόρια

Meat Maison (La)

Χαρ. Τρικούπη 92 & Αλαμάνας 1, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.