Τα φώτα και πάλι στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Πού θα φας και πού θα πιεις στην ολοζώντανη και υπερκινητική πιάτσα του κέντρου.

Η πλατεία Αγίων Θεοδώρων Odori Vermuteria Di Atene

Προφανώς και δεν ανακαλύψαμε την Αμερική αλλά η πλατεία Αγίων Θεοδώρων δείχνει να περνά περίοδο παρατεταμένου φορμαρίσματος, καθώς σχεδόν οποιαδήποτε ώρα και ημέρα περάσεις από αυτήν θα δυσκολευτείς να βρεις ακόμη και άδεια καρέκλα. Ανάμεσα από την πλατεία Κλαυθμώνος και την Πραξιτέλους γίνονται πραγματάκια και στη συνέχεια ακολουθούν εκείνα τα μέρη που αξίζουν την προσοχή σου.

"The Architects of Time"

Η πιο πρόσφατη των αφίξεων εδώ (άνοιξε στις αρχές Σεπτεμβρίου) ακούει σε ένα όνομα που μάλλον δε θα περίμενε κανείς για ένα all day spot στο κέντρο της Αθήνας. Πέντε διαφορετικά, μικρά μαγαζιά ενώθηκαν σε ένα all day καταφύγιο που εύκολα μπορεί να υποστηρίξει τους χαρακτηρισμούς "bar" και "restaurant". Η ταλαντούχα σεφ Βιβή Λαμπροπούλου είναι εκείνη που κρατά τα ηνία της κουζίνας, ακολουθώντας μεσογειακή φιλοσοφία με ιταλικές κυρίως πινελιές και μεγάλη έμφαση σε ελληνικές πρώτες ύλες και η υπογραφή πίσω από τα signature cocktails ανήκει στον Μάριο Ηλιόπουλο.

"Odori Vermuteria di Atene"

Το μέρος από το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε το renaissance της πλατείας Αγίων Θεοδώρων, 6 χρόνια πριν. Ολοζώντανα all-day vibes και πάντοτε γεμάτα τραπεζάκια και μπάρα, εξαιρετικά οικείο εσωτερικό με ατμόσφαιρα παλιάς εξοχικής Ιταλίας και ένας αδιαμφισβήτητος σοφιστικέ πρωταγωνιστής, που δεν είναι άλλος από το βερμούτ. Στο γήπεδο του drinking, "τρέχει" τους τελευταίους μήνες ένα νέο μενού που ονομάζεται Aesthetics και, όπως καταλαβαίνεις, έχει δοθεί σε αυτόν ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική. Παράλληλα και συμπληρωματικά, οι νόστιμες δημιουργίες του Νίκου Σωτηρόπουλου ("Vezene", "Nolita", "Fratti Bistro", "The Eatalians-Mario & Luigi") που έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας στο, παρουσιάζοντας δημιουργίες εμπνευσμένες από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Νάπολης, με έμφαση στην πίτσα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες που προέρχονται από την Ιταλία.

"Juicy Grill"

To burgerάδικο-θρύλος του Χολαργού απέκτησε πριν περίπου 2 χρόνια νέο μέρος στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου ο Δημοσθένης Κουβαράκης ένωσε τις δυνάμεις του με τους  Λέλο Γεωργόπουλο και Γιώργο Καίσαρη από την ομάδα του "The Clumsies" και κερδισμένους, τελικά, τους απανταχού foodies. Όλα τα μπιφτεκόψωμα-highlights του Χολαργού βρίσκονται στο μενού, μαζί με μπόλικες ακόμη προτάσεις. 

> Διάβασε ακόμη: Γιατί όλοι βγαίνουν στον Νέο Κόσμο;

"Madame Phu Man Chu"

Το "Madame Phu Man Chu", πέρα από τα πρώτο αληθινό βιετναμέζικο της πόλης, είναι ένα από εκείνα τα sui generis μαγαζιά  που δίνουν μητροπολιτικό αέρα οπουδήποτε κι αν τα τοποθετήσεις. Ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης χτύπησε και πάλι στο κέντρο μετά το ιστορικό πια "Bar Guru Bar", φέρνοντας έναν funky χώρο με προσεγμένη και άκρως αντιπροσωπευτική κουζίνα από την ασιατική χώρα.

"Dopios"

Ο "Dopios" εντάσσεται στη γενικότερη κατηγορία των μητροπολιτικών ταβερνών και μεζεδοπωλείων και ήταν αυτός που κατέβασε τις γεύσεις που δημιουργεί ο Χριστόφορος Πέσκιας στο αθηναϊκό downtown. Kλασικά εδέσματα εκσυγχρονίζονται αγγιγμένα με επιρροές από άλλες γευστικές κουλτούρες. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Dopios

Σκουλενίου 1, πλ. Αγίων Θεοδώρων, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Architects of Time (The)

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, κέντρο
  • Bars

Juicy Grill Athens

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.