Για φαγητό στις μεγάλες σινε-πιάτσες του κέντρου της πόλης

Σταχυολογούμε αγαπημένα στέκια για φαγητό, τσιμπολόγημα και κουσκουσάκι είτε πριν είτε μόλις ανάψουν τα φώτα στις σκοτεινές αίθουσες του αθηναϊκού κέντρου.

tekila

Downtown, αγάπη μου

"Άστορ", "Άστυ", "Έλλη" και "Ιντεάλ" είναι η δυνατή σινε-τετράδα του κέντρου και τριγύρω οι επιλογές δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Το πολύχρωμο "Tekila" μας καλωσορίζει στη στοά Μπολάνη με καλοφτιαγμένες μεξικάνικες γεύσεις και δυνατές Margaritas τόσο στα τραπέζια του όσο και στην εντυπωσιακή δωδεκάμετρη μπάρα που βρίσκεται στο έμπα του μαγαζιού, έχοντας απέναντι του το διαχρονικό "42 Barstronomy.Athens" για δυναμικά κοκτέιλ υπό την εποπτεία του Σπύρου Κερκύρα και εκλεκτό barfood.

amber
"Amber"
"Tekila"

Βγαίνοντας στην Κολοκοτρώνη, το κομψό "Amber" ξεχωρίζει με τις νέες γεύσεις διά χειρός Βασίλη Τζίμα όπως το χταπόδι στιφάδο με μαυρομάτικα φασόλια και οι κροκέτες μουσακά. Εναλλακτικά κατευθυνόμαστε προς την πλατεία Αγίων Θεοδώρων ή αλλιώς το καινούργιο μας ντάρλινγκ: αλλιώτικοι μεζέδες διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια στο "Dopios", εκλεκτά κοκτέιλ και σούπερ πίτσα στο "Odori", πληθωρικά burgers στο "Juicy Grill", ιταλικό τσιμπολόγημα και καλά ποτά στο "Architects of Time" που βρήκε πριν λίγο καιρό τη θέση του πλάι στα υπόλοιπα. 

Fridays
"TGI Fridays"

Πληθωρικοί Αμπελόκηποι

Όρεξη να’χουν οι cine goers γιατί οι αίθουσες είναι πολλές ("Αθήναιον", "Δαναός", "Γαλαξίας", "Ανδόρα", "Νιρβάνα"), και το μετά όμως δεν απογοητεύει. Σε απολύτως κομβικό σημείο, τα "TGI Fridays" προσφέρουν την signature ατμόσφαιρα Παρασκευής και μαζί όλες τις αμερικάνικες γεύσεις τους που αγαπάμε, ενώ ως τα τέλη Οκτωβρίου βρίσκουμε επίσης μια σειρά από σπέσιαλ επιδόρπια ειδικά για το Halloween από την ομάδα του Cap Cap. Το σύντομο περπάτημα ως την πλατεία Μαβίλη δεν θα το πολυσκεφτούμε, γιατί ξέρουμε ότι στην καρδιά της μας περιμένει σούπερ πίτσα κάτω από τα δέντρα στο "Flower", και στα πέριξ το "Ψαροχώρι" για καλοβαλμένη, value for money ψαροφαγία.

Alexandra
"Αλεξάνδρα"

Αν κατηφορίσουμε στην Αλεξάνδρας, η "Αλεξάνδρα" είναι διαχρονική αξία για ελληνικές νοστιμιές όπως το τρυφερό μοσχαράκι γάλακτος μαγειρεμένο με πετιμέζι, ντοματίνια και ελιές, το λαβράκι στη λαδόκολλα με λαδολέμονο και κρόκο Κοζάνης και το αρωματικό κριθαρότο με γαρίδες. 

eprepe
"Έπρεπε"

Κυψέλη για πάντα

"Αελλώ", "Αλεξάνδρα", "Ατενέ", "Studio new star art cinema" και "Τριανόν" στολίζουν κινηματογραφικά την Πατησίων και τους γύρω δρόμους, η συνέχεια ωστόσο θέλει μια βόλτα στην ανανεωμένη πλατεία Αγίου Γεωργίου. Μας αρέσουν τα πληθωρικά burgers στον "Μπούφαλο" όπως και το ζεστό μαγειρείο "Οι Νοστιμιές της Μαίρης" όπου βρίσκουν τη θέση τους από τους διαχρονικούς εραστές της  ατμόσφαιρας της πλατείας ως τους ηθοποιούς από τα γύρω θέατρα, όσο οι μεγάλες λαμαρίνες της βιτρίνας αδειάζουν και γεμίζουν στο πι και φι με πεντανόστιμα μαγειρευτά.

ouzeritoulaki
"Ουζερί του Λάκη"

Εναλλακτικά κατευθυνόμαστε προς τον έτερο κυψελιώτικο πόλο έλξης, τον πεζόδρομο της Φωκίωνος, και τσεκάρουμε τα καινούργια της: από το "Fabrica Café Vino" που μετακόμισε πρόσφατα εδώ από τα Εξάρχεια με ωραία κρασιά και tapas ως το πολύ φρέσκο "Έπρεπε" με καλοφτιαγμένα ποτά, προσεγμένο bar food και zero waste φιλοσοφία εκεί όπου η Αγίας Ζώνης συναντά τη Μηθύμνης. Αν κινηθούμε, τέλος, προς πλατεία Βικτωρίας το "Ουζερί του Λάκη" είναι εγγυημένη διεύθυνση για ψαροφαγία εκτός πεπατημένης.

marbella
"Marbella"

Παγκράτι για όλους

Μας αρέσουν πολύ τα θερινά του που δυστυχώς μόλις έκλεισαν για φέτος, αλλά θα χορτάσουμε τη σινε-όρεξη μας στο πλούσιο πρόγραμμα του "Village". Όσο για μετά θα χρειαστούμε άλλη τόση όρεξη γιατί η πιάτσα έχει κάτι για τον καθένα. Ενδεικτικά και μόνο, θα μνημονεύσουμε τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις διά χειρός της ταλαντούχας σεφ Ερασμίας Μπαλάσκα στο ολοκαίνουργιο "Marbella", τα σπέσιαλ σάντουιτς και Negroni στο καινούργιο και πολυσυζητημένο "Borghese", τα πρωτότυπα bao burgers στο "Tyler’s", εν αναμονή του αδερφού "Lost" που επιστρέφει οσονούπω ανανεωμένο, τα φοβερά κρεατικά από τη Νάξο στο πάντα αγαπημένο "Musique Café & More" αλλά και τις ψαγμένες ελληνικές γεύσεις στο μόνιμα γεμάτο "Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe"
 

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Flower

Δορυλαίου 2, Πλ. Μαβίλη
  • Εστιατόρια

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

TGI Fridays

Λεωφ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Αρριανού 31-33, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Ψαροχώρι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Amber Athens

Κολοκοτρώνη 38-40 & Λεωχάρους, κέντρο
  • Εστιατόρια

Dopios

Σκουλενίου 1, πλ. Αγίων Θεοδώρων, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Έπρεπε Bar

Αγίας Ζώνης 1 και Μηθύμνης, Κυψέλη
  • Bars

Architects of Time (The)

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, κέντρο
  • Bars

Borghese

Αρχελάου 19, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Marbella Gastro Bar

Ιβύκου 8, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.