Φρέσκια πίτσα και aperitivi στον μυστικό κήπο της "Μεγάλης Βρεταννίας"

Το ατμοσφαιρικό "Il Giardino Segreto" γεμίζει μυρωδιές φρεσκοψημένης ζύμης το αίθριο του "Alexander's Lounge", με τον ολοκαίνουργιο φούρνο της "Μεγάλης Βρεταννίας" να μας καλεί για φθινοπωρινά ραντεβού με λαχταριστές πίτσες και φοκάτσιες, αλλά και ντελικάτα αλλαντικά.

Μεγάλη Βρεταννία Winter Garden Aperitivi

Μια νέα εποχή, γεμάτη με τις μυρωδιές της φρεσκοψημένης ζύμης ανατέλλει αυτό το φθινόπωρο στη "Μεγάλη Βρεταννία", με την πολυβραβευμένη μπριγάδα του executive chef Αστέριου Κουστούδη να έχει βάλει μπροστά εδώ και μερικές εβδομάδες τον ολοκαίνουργιο, πλήρως εξοπλισμένο in house φούρνο του πολυτελούς ξενοδοχείου, που προμηθεύει με τα ολόφρεσκα αρτοποιήματά του όλες τις γευστικές πτυχές του εμβληματικού αθηναϊκού location: Από τα κρουασάν, τα milk breads και τα rolls του πρωινού μέχρι τα πληθωρικά pastry baskets του brunch κι από τα ιταλιάνικα κριτσίνια και τα αρωματικά ελιόψωμα του Bar 8, μέχρι τις αφράτες μπαγκέτες και τα προζυμένια καρβελάκια του "GB Roof", όλα τα μοσχομυριστά αρτοσκευάσματα της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "αδελφού" "King George" παρασκευάζονται πλέον εξ ολοκλήρου εντός του ξενοδοχείου, με ελληνικά άλευρα για πρώτη ύλη και απόλυτο έλεγχο ως εχέγγυο της αφράτης νοστιμιάς τους.

Μεγάλη Βρεταννία aperitivi pizza

"Καταλάβαμε ότι δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε πια από τις ξένες αγορές", σημειώνει ο σεφ και δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στα άλευρα και τα σιτηρά που τον έχουν οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά και οι καθυστερήσεις των προμηθειών. "Από τα capital controls κι έπειτα, αλλά ακόμη περισσότερο μετά την καραντίνα, και τη δυσκολία που οι δύο αυτές περίοδοι έφεραν στο να εξασφαλίζουμε την πρώτη ύλη που χρειαζόμαστε, στην ποιότητα που έχουμε τη δέσμευση να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, αποφάσισα να επενδύσω στα ελληνικά προϊόντα", εξηγεί. "Επιπλέον, με ενδιαφέρει πάρα πολύ να κάνω μια μαγειρική πρόταση στο ξενοδοχείο που να είναι όσο πιο δικιά μας γίνεται", προσθέτει, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειρο για ένα σεφ ξενοδοχείου, απ’ το να υπογράφει τη γευστική εμπειρία του φιλοξενούμενου από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή της διαμονής.

Μεγάλη Βρεταννία aperitivi pizza

Ευτυχώς για εμάς, όμως, δεν χρειάζεται να μένουμε σε δωμάτιο της "Μεγάλης Βρεταννίας" για να γευτούμε τις νοστιμιές που φέρνει η υλοποίηση του οράματος του σεφ. Μια πρώτη, αφράτη γεύση παίρνουμε με μια βόλτα στο "Il Giardino Segreto", στο ατμοσφαιρικό αίθριο του "Alexander's Lounge", όπου μια χειροκίνητη μηχανή αλλαντικών, κόκκινη σα την πυρωμένη πλάκα του φούρνου που στέκει πίσω της, είναι το επίκεντρο του ολάνθιστου aperitivi spot του ξενοδοχείου. Εδώ, η φοκάτσια που ετοιμάζεται στο παρασκευαστήριο των κάτω ορόφων γίνεται βάση για λεπτοδουλεμένες μπρουσκέτες, η ζύμη της πίτσας, που έρχεται ξεκούραστη κι αφράτη, υποδέχεται αλλαντικά που κόβονται επιτόπου, ενώ ακόμη και τα toppings έχουν ούγια ελληνική: μοτσαρέλα μπουφάλο και στρατσιατέλα από την Κερκίνη βρίσκουν τη θέση τους πάνω στις αφράτες ζύμες, ενώ σύντομα η παλέτα θα εμπλουτιστεί με ελληνικό προσούτο.

"Θέλουμε σε αυτό εδώ το spot να θυμίζουμε στον κόσμο που μας επισκέπτεται, τι σημαίνει να έχεις καλή πρώτη ύλη: ένα ωραίο αλλαντικό σε μια ωραία φοκάτσια και μια ωραία μοτσαρέλα σε ένα flatbread με δυο ελίτσες και μια αγκινάρα συνθέτουν το ιδανικό συνοδευτικό για ένα απογευματινό aperitivo στο κέντρο της Αθήνας", σημειώνει ο σεφ. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή όσων… ζυμώνει η "Μεγάλη Βρεταννία" για τον χειμώνα!

Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Σύνταγμα, 2103330000.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.