Ένα γλυκό "Ρεσιτάλ" στο Μετς

Μία νέα άφιξη στην Αναπαύσεως φέρνει στο προσκήνιο τα ελληνικά γλυκά με όρους υψηλής ζαχαροπλαστικής, νοσταλγικό τόνο και fun ύφος.

Το cafe ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς

"Ακόμη ένα μέρος για γλυκό στο κέντρο;" θα αναρωτηθείς κανείς βλέποντας/διαβάζοντας για το "Ρεσιτάλ". Όχι ακριβώς. Κι αυτό γιατί το νέο εγχείρημα -άνοιξε πριν περίπου 3 εβδομάδες- στην ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα Αναπαύσεως, συστήνεται ως κάτι ανάμεσα σε καφέ-ζαχαροπλαστείο και εστιατόριο γλυκών.

Γλυκά, αλλιώς

Η μαρκίζα στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Στον αριθμό 15 του δημοφιλέστερου δρόμου του Μετς και στον χώρο που παλαιότερο στεγαζόταν ένα κατάστημα με κορνίζες, ο Λεωνίδας Δεληγιάννης  ("Κάιν", "Kobra", "Τιτάνας") και ο pastry chef Δημήτρης Γεωργόπουλος έχουν στήσει ένα μέρος που αφιερώνεται στην εξέλιξη των ελληνικών γλυκών, χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται στα συγκεκριμένα γευστικά γεωγραφικά όρια, επιλέγοντας να το βαφτίσουν με ένα εύηχο όνομα, η στρογγυλάδα και η ταλάντωση του οποίου προσγειώνεται 'γλυκά' στο αυτί. 

Γλυκό στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

"Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ζαχαροπλαστείο με γλυκά που θα θυμίζουν περισσότερο σε επιλογές που βρίσκει κανείς σε ένα εστιατόριο, χωρίς όμως να απομακρύνονται από την παράδοση και τις κλασικές αξίες. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο αλλά θα εξελίσσεται και θα ανανεώνεται διαρκώς" αναφέρει ο Λεωνίδας Δεληγιάννης, που ένωσε τις δυνάμεις του με τον παιδικό του φίλο Δημήτρη Γεωργόπουλο.

Το εσωτερικό στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Ο εξωτερικός χώρος στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Ο τελευταίος, ένας θαρραλέος όσο και ταλαντούχος ζαχαροπλάστης χωρίς όρια -με σημαντική εμπειρία σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και ξενοδοχεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστρία- παρουσιάζει μία κάρτα γλυκών που από την πρώτη της ανάγνωση κινητοποιεί το ενδιαφέρον. 

Γλυκό στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς.
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Σε έναν χώρο με νοσταλγική λογική αλλά σύγχρονη ματιά που επιμελείται το Studiomateriality, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε γλυκά πρωινού, βιτρίνας και βραδινού, με την γκάμα να επεκτείνεται από βάσκικη τάρτα με κονφί μαυροκέρασο και μους μαστίχας με πραλίνα σουσαμιού και ντακουάζ καρύδι έως πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζα και τζελ εξωτικών φρούτων και μία υβριδική κρεμακότα (κρεμ καραμελέ+πανακότα). Highlight ωστόσο θα μπορούσε να θεωρηθεί το γαλακτομπούρεκο, με τρία διαφορετικά είδη βουτύρου, που κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που θα βρει κανείς στην Αθήνα.

Άποψη του χώρου στο cafe-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στο Μετς
©Λεωνίδας Τουμπάνος

Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού μπύρες, λίγα παραπάνω ποτά ροής και ποιοτικός καφές, για τον οποίο φροντίζει ο Γιώργος Σισμάνης, ολοκληρώνουν τη βεντάλια των παροχών εδώ, ενώ προσεχώς το "Ρεσιτάλ" θα λανσάρει και κάποια πολύ ενδιαφέροντα ροφήματα με βάση τον καφέ.  


Info

Αναπαύσεως 15, Μετς
Ανοιχτά καθημερινά 08.00-00.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.