''Zaf/School Pizza Bar'': Γευστική ισχύς εν τη ενώσει

Μαθήματα ιταλικής κουζίνας και απόλαυσης στο κέντρο της πόλης.

School Pizza Bar

Το πολυταξιδεμένο "ZAF" και το πιο νόστιμο… θρανίο του "School", στις παρυφές της πιάτσας Αγίας Ειρήνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους (και τον φρεσκαρισμένο κατάλογό τους) για all-day γαστριμαργική νιρβάνα μέχρι να μείνουμε μετεξεταστέοι! Στο "προαύλιο" με τα κρεμαστά φυτά, σχολικά θρανία και μοναστηριακά τραπέζια συνθέτουν ένα ανέμελο blend. Τα πρωινά, η premium ποικιλία καφέ από την Ονδούρα μάς γαργαλάει τη μύτη, μέχρι να καταφτάσει στο θρανίο μας το brunch που σηκώνει τον γευστικό πήχη με επιλογές όπως scrambled n’ avocado (ψωμάκια brioche που σκίζονται στη ράχη και γεμίζουν με αβοκάντο, μπέικον, guacamole sauce και αβγό), το double bacon tower με βάση από χωριάτικο ψωμί, scrambled eggs, ντοματίνια και πέστο ή τα αλμυρά pancakes με χοιρινό ψαρονέφρι, μείγμα τυριών, ρόκα, παρμεζάνα και ντοματίνια.

School Pizza Bar

Τις επόμενες ώρες, το σχολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ιταλικής κουζίνας με μια (παντοτινά αγαπημένη) πίτσα ή με γεύση θάλασσας, όπου το σεβίτσε φρέσκου σολομού και τα ανοιχτά σουβλάκια θαλασσινών ανοίγουν την όρεξη για την καρμπονάρα του ψαρά με αβγό και γαρίδες και το ριζότο Mediterranean, με κοτόπουλο, φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, ελιές και κάππαρη. Τα απογεύματα ξεκινούν –φυσικά αλά ιταλικά– με aperitivi, όπου το Aperol είναι ο Grandmaster, αφού διατίθεται σε όποια εκδοχή μπορείτε να φανταστείτε. Στη σχολική μπάρα έχουν προστεθεί οκτώ νέα κοκτέιλ, αναμεσά τους το δροσερό Mango & Cucumber, με μαύρο ρούμι, λάιμ, πουρέ μάνγκο, σιρόπι τζίντζερ και αγγούρι και το Rosso Gusto με βότκα, Aperol, λάιμ, σιρόπι βανίλιας και τσίλι.

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.