''Zaf/School Pizza Bar'': Γευστική ισχύς εν τη ενώσει

Μαθήματα ιταλικής κουζίνας και απόλαυσης στο κέντρο της πόλης.

School Pizza Bar

Το πολυταξιδεμένο "ZAF" και το πιο νόστιμο… θρανίο του "School", στις παρυφές της πιάτσας Αγίας Ειρήνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους (και τον φρεσκαρισμένο κατάλογό τους) για all-day γαστριμαργική νιρβάνα μέχρι να μείνουμε μετεξεταστέοι! Στο "προαύλιο" με τα κρεμαστά φυτά, σχολικά θρανία και μοναστηριακά τραπέζια συνθέτουν ένα ανέμελο blend. Τα πρωινά, η premium ποικιλία καφέ από την Ονδούρα μάς γαργαλάει τη μύτη, μέχρι να καταφτάσει στο θρανίο μας το brunch που σηκώνει τον γευστικό πήχη με επιλογές όπως scrambled n’ avocado (ψωμάκια brioche που σκίζονται στη ράχη και γεμίζουν με αβοκάντο, μπέικον, guacamole sauce και αβγό), το double bacon tower με βάση από χωριάτικο ψωμί, scrambled eggs, ντοματίνια και πέστο ή τα αλμυρά pancakes με χοιρινό ψαρονέφρι, μείγμα τυριών, ρόκα, παρμεζάνα και ντοματίνια.

School Pizza Bar

Τις επόμενες ώρες, το σχολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ιταλικής κουζίνας με μια (παντοτινά αγαπημένη) πίτσα ή με γεύση θάλασσας, όπου το σεβίτσε φρέσκου σολομού και τα ανοιχτά σουβλάκια θαλασσινών ανοίγουν την όρεξη για την καρμπονάρα του ψαρά με αβγό και γαρίδες και το ριζότο Mediterranean, με κοτόπουλο, φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, ελιές και κάππαρη. Τα απογεύματα ξεκινούν –φυσικά αλά ιταλικά– με aperitivi, όπου το Aperol είναι ο Grandmaster, αφού διατίθεται σε όποια εκδοχή μπορείτε να φανταστείτε. Στη σχολική μπάρα έχουν προστεθεί οκτώ νέα κοκτέιλ, αναμεσά τους το δροσερό Mango & Cucumber, με μαύρο ρούμι, λάιμ, πουρέ μάνγκο, σιρόπι τζίντζερ και αγγούρι και το Rosso Gusto με βότκα, Aperol, λάιμ, σιρόπι βανίλιας και τσίλι.

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.