''Zaf/School Pizza Bar'': Γευστική ισχύς εν τη ενώσει

Μαθήματα ιταλικής κουζίνας και απόλαυσης στο κέντρο της πόλης.

School Pizza Bar

Το πολυταξιδεμένο "ZAF" και το πιο νόστιμο… θρανίο του "School", στις παρυφές της πιάτσας Αγίας Ειρήνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους (και τον φρεσκαρισμένο κατάλογό τους) για all-day γαστριμαργική νιρβάνα μέχρι να μείνουμε μετεξεταστέοι! Στο "προαύλιο" με τα κρεμαστά φυτά, σχολικά θρανία και μοναστηριακά τραπέζια συνθέτουν ένα ανέμελο blend. Τα πρωινά, η premium ποικιλία καφέ από την Ονδούρα μάς γαργαλάει τη μύτη, μέχρι να καταφτάσει στο θρανίο μας το brunch που σηκώνει τον γευστικό πήχη με επιλογές όπως scrambled n’ avocado (ψωμάκια brioche που σκίζονται στη ράχη και γεμίζουν με αβοκάντο, μπέικον, guacamole sauce και αβγό), το double bacon tower με βάση από χωριάτικο ψωμί, scrambled eggs, ντοματίνια και πέστο ή τα αλμυρά pancakes με χοιρινό ψαρονέφρι, μείγμα τυριών, ρόκα, παρμεζάνα και ντοματίνια.

School Pizza Bar

Τις επόμενες ώρες, το σχολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ιταλικής κουζίνας με μια (παντοτινά αγαπημένη) πίτσα ή με γεύση θάλασσας, όπου το σεβίτσε φρέσκου σολομού και τα ανοιχτά σουβλάκια θαλασσινών ανοίγουν την όρεξη για την καρμπονάρα του ψαρά με αβγό και γαρίδες και το ριζότο Mediterranean, με κοτόπουλο, φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, ελιές και κάππαρη. Τα απογεύματα ξεκινούν –φυσικά αλά ιταλικά– με aperitivi, όπου το Aperol είναι ο Grandmaster, αφού διατίθεται σε όποια εκδοχή μπορείτε να φανταστείτε. Στη σχολική μπάρα έχουν προστεθεί οκτώ νέα κοκτέιλ, αναμεσά τους το δροσερό Mango & Cucumber, με μαύρο ρούμι, λάιμ, πουρέ μάνγκο, σιρόπι τζίντζερ και αγγούρι και το Rosso Gusto με βότκα, Aperol, λάιμ, σιρόπι βανίλιας και τσίλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.