''Grande Dame'': Ένα ανοιχτόκαρδο "σπίτι" στο κέντρο της πόλης

Με βάση τις γνώριμες γεύσεις δημιουργούνται νέες γαστρονομικές παραλλαγές.

Grande dame

Στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού νεοκλασικού με μακρά ιστορία στην οδό Νίκης, ο δημιουργός του νέου αυτού χώρου και γνωστός σεφ Γιάννης Σολάκης παρουσιάζει αγαπημένες σπεσιαλιτέ των ταβερνών και των αστικών εστιατορίων με σύγχρονη ματιά.

Grande Dame

Αστικός αέρας, σύγχρονες φινετσάτες πινελιές στη διακόσμηση και σήμα κατατεθέν το εντυπωσιακό chef’s table από ξύλο τριανταφυλλιάς δίνουν την πρώτη αίσθηση, ενώ μια tailor-made εγκατάσταση στην καρδιά του μαγαζιού, την ανοιχτή κουζίνα, επιτρέπει αρχέγονα ψησίματα με κάρβουνα, φλόγα και καπνό.

Grande Dame

Αφετηρία των πιάτων του μενού είναι το εδεσματολόγιο κάποιας παλιάς ταβέρνας ή αστικού εστιατορίου με ανάλαφρη και εκσυγχρονισμένη απόδοση. Ταραμοσαλάτα με ούζο και φιλέ αμυγδάλου, αθηναϊκή σαλάτα πλασαρισμένη αλλιώς, χταπόδι καπνισμένο  la minute και σερβιρισμένο με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα και μαρμελάδα ντομάτας, λαιμός μαύρου χοίρου στη σχάρα με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και τηγανητές πατάτες με παλαιωμένη γραβιέρα είναι από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ το αφράτο ραβανί με μαρμελάδα φράουλας και το τραγανό κανταΐφι με παγωτό βανίλια παίζουν δυνατά στο γλυκό φινάλε. Ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα των κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

30/01/2023

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.