Υποδεχτείτε το μενού γευσιγνωσίας ''Pelagos''

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi τιμά το Αιγαίο με τις δημιουργίες του στο εστιατόριο του ''Four Seasons Astir Palace Hotel Athens''.

image00017

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi αποτίνει φόρο τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου στο έξυπνο καλοκαιρινό μενού του βραβευμένου με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο εστιατορίου "Pelagos" στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Οι γευστικές παραδόσεις της Τήνου από τις Κυκλάδες, της Καλύμνου από τα Δωδεκάνησα και της Λέσβου από το Βόρειο Αιγαίο αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κουζίνας του ευφυούς μενού και δίνουν νέα διάσταση στην οραματική μεσογειακή κουζίνα του "Pelagos".

image00019.jpg 1.jpg

Δίνοντας το παράδειγμα μιας βιώσιμης γαστρονομίας και συντονιζόμενο με τις τάσεις της εποχής, το νέο μενού δηλώνει και έμπρακτα τη στήριξη των μικρών παραγωγών, την ανάδειξη της εποχικότητας των υλικών και τη θετική συμβολή του εστιατορίου στο κίνημα των τροφίμων με οικολογική συνείδηση.

image00010

Ο σεφ και η ομάδα του ταξίδεψαν στα νησιά, θέλοντας να δοκιμάσουν τα προϊόντα στο φυσικό τους περιβάλλον και να μάθουν τις γαστρονομικές παραδόσεις τους, και επέλεξαν τρία εξαιρετικά προϊόντα απ’ το καθένα.

image00004

Το μενού γευσιγνωσίας εννέα πιάτων Pelagos on Tour του Piscazzi είναι μια ωδή στα νησιά και τη γαστρονομική τους δεξιοτεχνία, ενώ περιλαμβάνει και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τους προορισμούς. Μεταξύ άλλων, θα δοκιμάσετε σαρδέλες Λέσβου με μαύρη ελιά, lardo, gazpacho κερασιού, αμύγδαλο και ευκάλυπτο, ξιφία Καλύμνου saltimbocca alla romana με αρακά και ραβέντι, καθώς και κατσίκι Τήνου σε μπίρα pale ale της εταιρείας Noctua με βερίκοκο και σαμπούκο.

image00011

Το ελαιόλαδο της Λέσβου ολοκληρώνει το επιδόρπιο, που περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο βανίλιας και άνθο όσμανθου. Το μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Οκτώβριο, μαζί με το μενού 360°, το οποίο περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.  

image00008

 

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.