Υποδεχτείτε το μενού γευσιγνωσίας ''Pelagos''

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi τιμά το Αιγαίο με τις δημιουργίες του στο εστιατόριο του ''Four Seasons Astir Palace Hotel Athens''.

image00017

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi αποτίνει φόρο τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου στο έξυπνο καλοκαιρινό μενού του βραβευμένου με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο εστιατορίου "Pelagos" στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Οι γευστικές παραδόσεις της Τήνου από τις Κυκλάδες, της Καλύμνου από τα Δωδεκάνησα και της Λέσβου από το Βόρειο Αιγαίο αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κουζίνας του ευφυούς μενού και δίνουν νέα διάσταση στην οραματική μεσογειακή κουζίνα του "Pelagos".

image00019.jpg 1.jpg

Δίνοντας το παράδειγμα μιας βιώσιμης γαστρονομίας και συντονιζόμενο με τις τάσεις της εποχής, το νέο μενού δηλώνει και έμπρακτα τη στήριξη των μικρών παραγωγών, την ανάδειξη της εποχικότητας των υλικών και τη θετική συμβολή του εστιατορίου στο κίνημα των τροφίμων με οικολογική συνείδηση.

image00010

Ο σεφ και η ομάδα του ταξίδεψαν στα νησιά, θέλοντας να δοκιμάσουν τα προϊόντα στο φυσικό τους περιβάλλον και να μάθουν τις γαστρονομικές παραδόσεις τους, και επέλεξαν τρία εξαιρετικά προϊόντα απ’ το καθένα.

image00004

Το μενού γευσιγνωσίας εννέα πιάτων Pelagos on Tour του Piscazzi είναι μια ωδή στα νησιά και τη γαστρονομική τους δεξιοτεχνία, ενώ περιλαμβάνει και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τους προορισμούς. Μεταξύ άλλων, θα δοκιμάσετε σαρδέλες Λέσβου με μαύρη ελιά, lardo, gazpacho κερασιού, αμύγδαλο και ευκάλυπτο, ξιφία Καλύμνου saltimbocca alla romana με αρακά και ραβέντι, καθώς και κατσίκι Τήνου σε μπίρα pale ale της εταιρείας Noctua με βερίκοκο και σαμπούκο.

image00011

Το ελαιόλαδο της Λέσβου ολοκληρώνει το επιδόρπιο, που περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο βανίλιας και άνθο όσμανθου. Το μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Οκτώβριο, μαζί με το μενού 360°, το οποίο περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.  

image00008

 

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.