Υποδεχτείτε το μενού γευσιγνωσίας ''Pelagos''

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi τιμά το Αιγαίο με τις δημιουργίες του στο εστιατόριο του ''Four Seasons Astir Palace Hotel Athens''.

image00017

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi αποτίνει φόρο τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου στο έξυπνο καλοκαιρινό μενού του βραβευμένου με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο εστιατορίου "Pelagos" στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Οι γευστικές παραδόσεις της Τήνου από τις Κυκλάδες, της Καλύμνου από τα Δωδεκάνησα και της Λέσβου από το Βόρειο Αιγαίο αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κουζίνας του ευφυούς μενού και δίνουν νέα διάσταση στην οραματική μεσογειακή κουζίνα του "Pelagos".

image00019.jpg 1.jpg

Δίνοντας το παράδειγμα μιας βιώσιμης γαστρονομίας και συντονιζόμενο με τις τάσεις της εποχής, το νέο μενού δηλώνει και έμπρακτα τη στήριξη των μικρών παραγωγών, την ανάδειξη της εποχικότητας των υλικών και τη θετική συμβολή του εστιατορίου στο κίνημα των τροφίμων με οικολογική συνείδηση.

image00010

Ο σεφ και η ομάδα του ταξίδεψαν στα νησιά, θέλοντας να δοκιμάσουν τα προϊόντα στο φυσικό τους περιβάλλον και να μάθουν τις γαστρονομικές παραδόσεις τους, και επέλεξαν τρία εξαιρετικά προϊόντα απ’ το καθένα.

image00004

Το μενού γευσιγνωσίας εννέα πιάτων Pelagos on Tour του Piscazzi είναι μια ωδή στα νησιά και τη γαστρονομική τους δεξιοτεχνία, ενώ περιλαμβάνει και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τους προορισμούς. Μεταξύ άλλων, θα δοκιμάσετε σαρδέλες Λέσβου με μαύρη ελιά, lardo, gazpacho κερασιού, αμύγδαλο και ευκάλυπτο, ξιφία Καλύμνου saltimbocca alla romana με αρακά και ραβέντι, καθώς και κατσίκι Τήνου σε μπίρα pale ale της εταιρείας Noctua με βερίκοκο και σαμπούκο.

image00011

Το ελαιόλαδο της Λέσβου ολοκληρώνει το επιδόρπιο, που περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο βανίλιας και άνθο όσμανθου. Το μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Οκτώβριο, μαζί με το μενού 360°, το οποίο περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.  

image00008

 

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/08/2022

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.