Οι "Νomade et sauvage" για μια μέρα στο "Surfer Maya"

Το fast casual εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις "pop up" εκδηλώσεις του με τη σκυτάλη να παίρνει η ομάδα των "νομάδων" "Νomade et sauvage".

Nomade

Μετά  τον Ιωάννη Λουκακη ("Μούργα.+τροφή"), τον Vasili Chamam ("Catalyst Roasters", Λονδίνο) την ομάδα από το ψαροφαγικο εστιατοριο "Τριζονι" και την Αφροδίτη Γεωργιαδου (φάρμα "Ραγιαν"), την σκυτάλη στην κουζίνα του fast casual εστιατορίου παίρνει στις 19 Μαΐου (8 μ.μ) η ομαδα των "nomade et sauvage".

Οι "νομάδες" που αφήνουν τις γεύσεις τους στη γοητεία της φλόγας θα ετοιμάσουν street food με τη δική τους μαγειρική ματιά στον αστικό πεζόδρομο της οδου Αγάπης και Σκρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τις σπεσιαλιτέ της μέρας θα συνοδεύσουν ικαριώτικα κρασιά βιοδυναμικης καλλιέργειας του οινοποιείου "Afianes Wines" από τις τοπικές ποικιλίες ΠΓΕ "Φωκιανο" και "Μπεγλέρι" ενώ στο μενού θα βρείτε ταρτάρ μανιταριών σε προζυμένια πίτα στην φωτιά, με κρέμα αρακά και κουμκουάτ, αρνί αντικριστό με κρεμα τραχανά, πρόβειο γιαούρτι και ντοματίνια κονφί σε προζυμένιο ψωμι αργής ωρίμανσης και λουκάνικο μοσχαρίσιο καπνιστό σε ζύμη Tacros (χειροποίητη ζυμη κρουασάν) με τσιγαριαστά χόρτα και μουστάρδα βερύκοκο. Για το τέλος, έχουν φυσικά και γλυκό, μια γαλατόπιτα στον νταβά, ψημένη στην ανοιχτή φωτιά, με καμένες φραουλες, μούσμουλα και πετιμεζι. Σπεύστε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/01/2023

Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".