Οδηγός Εστιατορίων

Οι "Νomade et sauvage" για μια μέρα στο "Surfer Maya"

Το fast casual εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις "pop up" εκδηλώσεις του με τη σκυτάλη να παίρνει η ομάδα των "νομάδων" "Νomade et sauvage".

Nomade

Μετά  τον Ιωάννη Λουκακη ("Μούργα.+τροφή"), τον Vasili Chamam ("Catalyst Roasters", Λονδίνο) την ομάδα από το ψαροφαγικο εστιατοριο "Τριζονι" και την Αφροδίτη Γεωργιαδου (φάρμα "Ραγιαν"), την σκυτάλη στην κουζίνα του fast casual εστιατορίου παίρνει στις 19 Μαΐου (8 μ.μ) η ομαδα των "nomade et sauvage".

Οι "νομάδες" που αφήνουν τις γεύσεις τους στη γοητεία της φλόγας θα ετοιμάσουν street food με τη δική τους μαγειρική ματιά στον αστικό πεζόδρομο της οδου Αγάπης και Σκρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τις σπεσιαλιτέ της μέρας θα συνοδεύσουν ικαριώτικα κρασιά βιοδυναμικης καλλιέργειας του οινοποιείου "Afianes Wines" από τις τοπικές ποικιλίες ΠΓΕ "Φωκιανο" και "Μπεγλέρι" ενώ στο μενού θα βρείτε ταρτάρ μανιταριών σε προζυμένια πίτα στην φωτιά, με κρέμα αρακά και κουμκουάτ, αρνί αντικριστό με κρεμα τραχανά, πρόβειο γιαούρτι και ντοματίνια κονφί σε προζυμένιο ψωμι αργής ωρίμανσης και λουκάνικο μοσχαρίσιο καπνιστό σε ζύμη Tacros (χειροποίητη ζυμη κρουασάν) με τσιγαριαστά χόρτα και μουστάρδα βερύκοκο. Για το τέλος, έχουν φυσικά και γλυκό, μια γαλατόπιτα στον νταβά, ψημένη στην ανοιχτή φωτιά, με καμένες φραουλες, μούσμουλα και πετιμεζι. Σπεύστε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "άνοιξη" της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στο "Sani Gourmet"

Με άρμα τη βιωσιμότητα, δημιουργική mentalite και εκτός της "ασφαλούς ζώνης" της κουζίνας τους, εννέα σεφ που χαράσσουν το δρόμο της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής σηματοδότησαν τη δυναμική επάνοδο της 15ης διοργάνωσης του "Sani Gourmet".

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/06/2022

Κυριάκης-Pronzato μαγειρεύουν για καλό σκοπό στο "Hervé Restaurant"

Δύο εξαιρετικοί σεφ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής συμπράττουν στην κουζίνα του εστιατορίου "Hervé" για μια βραδιά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον οργανισμό "EUROhope".

Σπεύσατε να δοκιμάσετε τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας στο 50%. Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας ξεκινούν!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα προκλητικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Απολαύστε και γαστρονομήστε!

"Thess Bao": Γαστρονομική φινέτσα χειρός

Το street food στέκι που έχει εξελιχθεί σε case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.

Αλυκές

Στο καινούργιο ψαροφαγικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται η ιστορία της "Μπουγιαμπές", με τα κλασικά να νικούν στα σημεία τα σύγχρονα πιάτα.

Τα 150 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης σύμφωνα με το OAD

Η πολύ ενδιαφέρουσα φετινή λίστα του Opinionated About Dining για τα σημαντικότερα γαστρονομικά spots της Γηραιάς Ηπείρου.

Το νέο "La Meat Maison" μας στρώνει τραπέζι

Deli, κάβα, κρεοπωλείο και bar-restaurant σε ύφος μητροπολιτικού μπιστρό με την υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση και ιδιαίτερη αγάπη στην εκλεκτή κρεατοφαγία, συνθέτουν την εκλεκτική ταυτότητα του ολοκαίνουργιου concept store της La Meat Maison στην Κηφισιά.