"Athens vegan burgers": Για burger ολοταχώς στο κέντρο της Αθήνας με vegan διαβατήριο

Στο «Athens vegan burgers» τα burgers είναι ένα ταξίδι ανά τον κόσμο με την υπογραφή του vegan chef Νίκου Γαϊτάνου.

Athens vegan Burgers

Ο βιγκανισμός είναι μεν μια διαφορετική στάση ζωής αλλά έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις διεθνώς. Δεν προκαλεί λοιπόν πλέον έκπληξη το γεγονός ότι οι πάλαι ποτέ ελάχιστες vegan επιλογές έδωσαν τη θέση τους ακόμα και σε ολόκληρα μενού με αυστηρά φυτοφαγικό προφίλ. Νέα προσθήκη στον vegan χάρτη της Αθήνας, ένα burger house, με αποκλειστικά (σχεδόν) burgers χωρίς προσθήκη υλικών ζωικής προέλευσης, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στη Μητροπόλεως στις αρχές Ιουνίου. 

Ο vegan chef Νίκος Γαϊτάνος προτείνει ένα μενού όπου τον τόνο δίνουν burgers που μας ταξιδεύουν από Ελλάδα, Μεξικό και Βρετανία μέχρι την Ιαπωνία. Η βάση τους είναι μπιφτέκια από μανιτάρια, μείγματα λαχανικών ή οσπρίων και παρελκόμενα με αυθεντικές vegan συνταγές του σεφ. Για παράδειγμα, το "gyro-burger", με mini πίτα, γύρο μανιταριών, φυτικό τζατζίκι και όλα τα τυπικά ζαρζαβατικά ενός πιτόγυρου έχει ελληνική χροιά, το "nopales", με μπιφτέκι φασολιών, σάλτσα πάπρικας και χειροποίητη πίκλα από κάκτο nopales παίζει με μεξικάνικες γεύσεις, το "English breakfast" με φυτικό λουκάνικο και "τσένταρ", scrambled eggs από τόφου και σάλτσα ταρτάρ μας ταξιδεύει προς Βρετανία, ενώ με τις 1.000+1 νύχτες με φαλάφελ και χούμους πάμε πιο ανατολικά. Burger όμως περιλαμβάνουν ακόμα και τα επιδόρπια, με ένα μπιφτέκι από αμύγδαλο και σοκολάτα. Θα υπάρχουν βέβαια και περιορισμένες πιο "mainstream" vegan επιλογές εκτός βασικής γευστικής τροχιάς, όπως μακαρονάδα μανιταριών αλά κρεμ με κρέμα από φακές, ναπολιτέν ή μπολονέζ με κιμά σόγιας, λαζάνια φούρνου, με κιμά μανιταριών αλλά και μουσακάς, επίσης με κιμά μανιταριών και φυτική μπεσαμέλ. 

Μητροπόλεως 59, Μοναστηράκι, Τηλ: 2112674470

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/02/2023

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.

Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.

"Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Το Nolan-verse επεκτείνεται, με ένα νέο εστιατόριο στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.