Οδηγός Εστιατορίων

"Athens vegan burgers": Για burger ολοταχώς στο κέντρο της Αθήνας με vegan διαβατήριο

Στο «Athens vegan burgers» τα burgers είναι ένα ταξίδι ανά τον κόσμο με την υπογραφή του vegan chef Νίκου Γαϊτάνου.

Athens vegan Burgers

Ο βιγκανισμός είναι μεν μια διαφορετική στάση ζωής αλλά έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις διεθνώς. Δεν προκαλεί λοιπόν πλέον έκπληξη το γεγονός ότι οι πάλαι ποτέ ελάχιστες vegan επιλογές έδωσαν τη θέση τους ακόμα και σε ολόκληρα μενού με αυστηρά φυτοφαγικό προφίλ. Νέα προσθήκη στον vegan χάρτη της Αθήνας, ένα burger house, με αποκλειστικά (σχεδόν) burgers χωρίς προσθήκη υλικών ζωικής προέλευσης, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στη Μητροπόλεως στις αρχές Ιουνίου. 

Ο vegan chef Νίκος Γαϊτάνος προτείνει ένα μενού όπου τον τόνο δίνουν burgers που μας ταξιδεύουν από Ελλάδα, Μεξικό και Βρετανία μέχρι την Ιαπωνία. Η βάση τους είναι μπιφτέκια από μανιτάρια, μείγματα λαχανικών ή οσπρίων και παρελκόμενα με αυθεντικές vegan συνταγές του σεφ. Για παράδειγμα, το "gyro-burger", με mini πίτα, γύρο μανιταριών, φυτικό τζατζίκι και όλα τα τυπικά ζαρζαβατικά ενός πιτόγυρου έχει ελληνική χροιά, το "nopales", με μπιφτέκι φασολιών, σάλτσα πάπρικας και χειροποίητη πίκλα από κάκτο nopales παίζει με μεξικάνικες γεύσεις, το "English breakfast" με φυτικό λουκάνικο και "τσένταρ", scrambled eggs από τόφου και σάλτσα ταρτάρ μας ταξιδεύει προς Βρετανία, ενώ με τις 1.000+1 νύχτες με φαλάφελ και χούμους πάμε πιο ανατολικά. Burger όμως περιλαμβάνουν ακόμα και τα επιδόρπια, με ένα μπιφτέκι από αμύγδαλο και σοκολάτα. Θα υπάρχουν βέβαια και περιορισμένες πιο "mainstream" vegan επιλογές εκτός βασικής γευστικής τροχιάς, όπως μακαρονάδα μανιταριών αλά κρεμ με κρέμα από φακές, ναπολιτέν ή μπολονέζ με κιμά σόγιας, λαζάνια φούρνου, με κιμά μανιταριών αλλά και μουσακάς, επίσης με κιμά μανιταριών και φυτική μπεσαμέλ. 

Μητροπόλεως 59, Μοναστηράκι, Τηλ: 2112674470

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/05/2022

Στο "Mailo's" η μακαρονάδα βγαίνει στο "δρόμο"

Καλοφτιαγμένες al dente μακαρονάδες με comfort νοστιμιά, κλεισμένες σε κουτί, αναδιαμορφώνουν την οπτική μας για το "γρήγορο" φαγητό.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.

Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

To "Saitama" έρχεται στον Κεραμεικό

Για το νέο του πρότζεκτ ο Σταμάτης Σταματιάδης συνεργάζεται με τον Άνταμ Κοντοβά και παντρεύουν δημιουργικά τα κοκτέιλ με τα κεμπάπ και τα noodles.

Νέο "Mama Tierra" στην Ακρόπολη

Το δημοφιλές χορτοφαγικό resto της οδού Ακαδημίας απέκτησε street αδερφάκι.

Το "Guerilla Chef Burgers" κάνει τα burgers εύκολα ξανά

Ένα hole-in-the-wall στέκι στα απόμερα των κάτω Εξαρχείων, που σερβίρει ένα και μόνο burger σε δυο παραλλαγές, βάζει ξανά στο μπιφτεκόψωμο ένα βασικό συστατικό που είχε τελευταία εκλείψει: την απλότητα.