"Athens vegan burgers": Για burger ολοταχώς στο κέντρο της Αθήνας με vegan διαβατήριο

Στο «Athens vegan burgers» τα burgers είναι ένα ταξίδι ανά τον κόσμο με την υπογραφή του vegan chef Νίκου Γαϊτάνου.

Athens vegan Burgers

Ο βιγκανισμός είναι μεν μια διαφορετική στάση ζωής αλλά έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δυνατές γαστρονομικές τάσεις διεθνώς. Δεν προκαλεί λοιπόν πλέον έκπληξη το γεγονός ότι οι πάλαι ποτέ ελάχιστες vegan επιλογές έδωσαν τη θέση τους ακόμα και σε ολόκληρα μενού με αυστηρά φυτοφαγικό προφίλ. Νέα προσθήκη στον vegan χάρτη της Αθήνας, ένα burger house, με αποκλειστικά (σχεδόν) burgers χωρίς προσθήκη υλικών ζωικής προέλευσης, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στη Μητροπόλεως στις αρχές Ιουνίου. 

Ο vegan chef Νίκος Γαϊτάνος προτείνει ένα μενού όπου τον τόνο δίνουν burgers που μας ταξιδεύουν από Ελλάδα, Μεξικό και Βρετανία μέχρι την Ιαπωνία. Η βάση τους είναι μπιφτέκια από μανιτάρια, μείγματα λαχανικών ή οσπρίων και παρελκόμενα με αυθεντικές vegan συνταγές του σεφ. Για παράδειγμα, το "gyro-burger", με mini πίτα, γύρο μανιταριών, φυτικό τζατζίκι και όλα τα τυπικά ζαρζαβατικά ενός πιτόγυρου έχει ελληνική χροιά, το "nopales", με μπιφτέκι φασολιών, σάλτσα πάπρικας και χειροποίητη πίκλα από κάκτο nopales παίζει με μεξικάνικες γεύσεις, το "English breakfast" με φυτικό λουκάνικο και "τσένταρ", scrambled eggs από τόφου και σάλτσα ταρτάρ μας ταξιδεύει προς Βρετανία, ενώ με τις 1.000+1 νύχτες με φαλάφελ και χούμους πάμε πιο ανατολικά. Burger όμως περιλαμβάνουν ακόμα και τα επιδόρπια, με ένα μπιφτέκι από αμύγδαλο και σοκολάτα. Θα υπάρχουν βέβαια και περιορισμένες πιο "mainstream" vegan επιλογές εκτός βασικής γευστικής τροχιάς, όπως μακαρονάδα μανιταριών αλά κρεμ με κρέμα από φακές, ναπολιτέν ή μπολονέζ με κιμά σόγιας, λαζάνια φούρνου, με κιμά μανιταριών αλλά και μουσακάς, επίσης με κιμά μανιταριών και φυτική μπεσαμέλ. 

Μητροπόλεως 59, Μοναστηράκι, Τηλ: 2112674470

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.