Ένα μικρό "Hong Kong" στη Θηβών

Bao buns, sushi, noodles και όχι μόνο δίνουν τον τόνο σε ένα μαγαζί που φτιάχτηκε με αγάπη για την Ασία στο Περιστέρι.

hongkong1

Καμαρούλα μια σταλιά αλλά ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο είναι το "Hong Kong" που δημιούργησαν η Τζο Καφετζή και ο σύζυγος της και σεφ Στάθης Ζέρβας, θέλοντας να προσφέρουν το γευστικό απόσταγμα 2,5 χρόνων ζωής κι εργασίας στη μακρινή πόλη της Ασίας που τους πήρε τα μυαλά. Άμα τη επιστροφή τους στα πάτρια εντόπισαν τον γωνιακό χώρο πάνω στο πηγαινέλα της Θηβών στο Περιστέρι, ο οποίος τους θύμισε όλα εκείνα τα μικρά μέρη που αγαπούσαν να ξετρυπώνουν για φαγητό στο Χονγκ Κονγκ, και αποφάσισαν να τον μετατρέψουν σε ένα "σπίτι" όπως αποκαλούν χαϊδευτικά και οι δυό το μαγαζί τους, όπου εκείνη υποδέχεται τον κόσμο σαν φιλόξενη οικοδέσποινα και εκείνος μαγειρεύει στην ανοικτή κουζίνα. 

hongkong2

Κάποιες θέσεις υπάρχουν για φαγητό κοντά της, άλλες τόσες μπροστά στις τζαμαρίες, καθώς και λίγα τραπέζια όπου τρως υπό το χαρούμενο βλέμμα της μικρής Μπαλού και αγαπημένης φίλης του ζευγαριού, σε μια εντυπωσιακή αερογραφία φιλοτεχνημένη από τον γνωστό καλλιτέχνη Nathan Makris. "Στον κατάλογο μας συγκεντρώσαμε πιάτα που αποτυπώνουν τα διαφορετικά πρόσωπα της ασιατικής κουζίνας, χωρίς να λείπουν οι δυτικές πινελιές που τα κάνουν πιο εύληπτα για τη δική μας κουλτούρα" εξηγεί η Τζο, καθώς μου φέρνει δροσερά και πικάντικα ρολάκια γαρίδας, τυλιγμένα σε διάφανο φύλλο ρυζιού. Ακτινοβολούν κόλιανδρο και sisho, και συνοδεύονται από εξαιρετική χειροποίητη fish sauce που ξεδιπλώνει το αλμυρό, το δροσερό και το γλυκό κατά κύματα. 

hongkong3

Από τα ορεκτικά επιλέγω επίσης τα τηγανιτά spring roll με μαδημένο χοιρινό, που μπορεί η σάρκα τους να είναι πιο στακάτη από το επιθυμητό, έχουν όμως ζουμερή κρεατένια γέμιση ενισχυμένη με κάρυ και γάλα καρύδας που τα πηγαίνει κατά Ινδία μεριά. Ανοίγοντας το κεφάλαιο των bao buns, τα tsar siou έρχονται με διαολεμένα νόστιμη και πικάντικη πανσέτα μέσα σε αφράτο χειροποίητο ψωμάκι που "σφραγίζουν" με το λογότυπο του μαγαζιού, ενώ ενδιαφέρον έχει και η ενότητα των dim sum, αν κρίνω από το jaffe με καλοφτιαγμένο dumpling στον ατμό και γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά, τζίντζερ και λάδι τρούφας. 

Δεν λείπουν ακόμα τα noodles στο wok, όπως το pad kong με νόστιμες γαρίδες και τραγανό αμύγδαλο που εμπνέεται από το pad thai, αλλά και μια κολεξιόν από sushi, είτε πιο λιτά όπως το λαβράκι με λουίζα και λάιμ είτε πιο φαντεζί όπως το ΗΚ με σολομό, αβοκάντο, miso από calamansi και τραγανό φύκι hijiki. Για το τέλος, αξίζει να τιμήσετε τη δική τους "ασιατική" εκδοχή για το προφιτερόλ, με χειροποίητα σου που γεμίζουν με κρέμα από yuzu και σερβίρουν με γκανάς σοκολάτας και τσάι matcha. 

Θηβών 153, Περιστέρι, 2105759259, τιμή: € 20 – 25

( + ) Ανακαλύψτε τα κοκτέιλ που "μαγειρεύει" η κουζίνα, όπως το Zombie με ένα blend ρουμιών, κουμκουάτ και άλλα εσπεριδοειδή. 
( - ) Στο πιάτο beef rendang το μοσχάρι θυμίζει πολύ έντονα ελληνικό μαγειρευτό και δεν συνάδει με τα υπόλοιπα εξωτικά στοιχεία όπως η καρύδα και το galangal.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Hong Kong

Θηβών 153, Περιστέρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".