Το χέλι που γοήτευσε τους Χρυσούς Σκούφους 2022

Καπνιστό και ντελικάτο, το αρτινό χέλι του Βαγγέλη Γείτονα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των πιάτων του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022. Καταξιωμένοι σεφ το αξιοποίησαν με πρωτοτυπία, γοητεύοντας γαστρονομικά και εκπλήσσοντας ευχάριστα τους καλεσμένους της λαμπερής βραδιάς.

Χέλι Γείτονας Χρυσοί Σκούφοι 2022

Ταξιδεύει από τα καθαρά νερά της Άρτας όπου εκτρέφεται, στα πιο λαμπρά finedining τραπέζια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το καπνιστό χέλι του Βαγγέλη Γείτονα κάνει κάθε χρόνο στον κόσμο της γαστρονομικής δημιουργίας και απόλαυσης ένα ταξίδι τόσο θαυμαστό όσο εκείνο που οδηγεί τα άτομα του είδους του Anguilla Anguilla από την αλμυρή Θάλασσα των Σαργασσών στα γλυκά νερά γύρω από τις ακτές της Ευρώπης και της Αφρικής. Και δε χρειάζεται να φτάσει κανείς μέχρι το Τρίγωνο των Βερμούδων για να το ανακαλύψει: το ελληνικό χέλι "Γείτονας" είναι μια λιχουδιά ξεχωριστή, που στα χέρια των κορυφαίων σεφ της χώρας και όχι μόνο, αναδεικνύεται σε υλικό – θησαυρός.

Υλικό που μπορεί να γίνει βάση για αξέχαστες δημιουργίες, που εντυπωσιάζουν τις αισθήσεις της όρασης αρχικά και της γεύσης στη συνέχεια, όπως αυτή που συνέθεσαν οι σεφ του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της "Μεγάλης Βρετάννιας" και του "King George") και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο "Soil"). Μια τρυφερή κρέπα από αλεύρι ρεβιθιών, σκεπασμένη με έναν ανθισμένο αιγαιοπελαγίτικο κήπο από μυρώνια, άγριο σκόρδο, κάππαρη, πέταλα ξινήθρας και μαγιονέζα φυκιών, και κεντημένη με το εξαιρετικό καπνιστό χέλι "Γείτονας".

Μια πανδαισία φρεσκάδας, δροσιάς, τρυφεράδας και εκλεπτυσμένης γεύσης, που έγινε καμβάς ώστε το καπνιστό χέλι "Γείτονας" να ξεδιπλώσει τη βουτυρένια θαλασσινή νοστιμιά του, πλουτισμένη με ευγενικές νότες καπνίσματος, το πιάτο αυτό προκάλεσε ενθουσιασμό στα τραπέζια του Grand Ballroom της "Μεγάλης Βρετάννιας". Απέδειξε για άλλη μια φορά τον πλούτο της νοστιμιάς και της ποιότητας, που μπορεί να συμπυκνώσει ένα γνήσιο ελληνικό υλικό, όταν ευτυχήσει τόσο φίνας φροντίδας, από την εκτροφή ως και τη μεταποίηση,όσο αυτή με την οποία το περιβάλει η εταιρεία "Β. Γείτονας &Σια EE"και στη συνέχεια να απογειωθεί γευστικά από κορυφαίους δημιουργούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/01/2023

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.