Οδηγός Εστιατορίων

Το χέλι που γοήτευσε τους Χρυσούς Σκούφους 2022

Καπνιστό και ντελικάτο, το αρτινό χέλι του Βαγγέλη Γείτονα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των πιάτων του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022. Καταξιωμένοι σεφ το αξιοποίησαν με πρωτοτυπία, γοητεύοντας γαστρονομικά και εκπλήσσοντας ευχάριστα τους καλεσμένους της λαμπερής βραδιάς.

Χέλι Γείτονας Χρυσοί Σκούφοι 2022

Ταξιδεύει από τα καθαρά νερά της Άρτας όπου εκτρέφεται, στα πιο λαμπρά finedining τραπέζια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το καπνιστό χέλι του Βαγγέλη Γείτονα κάνει κάθε χρόνο στον κόσμο της γαστρονομικής δημιουργίας και απόλαυσης ένα ταξίδι τόσο θαυμαστό όσο εκείνο που οδηγεί τα άτομα του είδους του Anguilla Anguilla από την αλμυρή Θάλασσα των Σαργασσών στα γλυκά νερά γύρω από τις ακτές της Ευρώπης και της Αφρικής. Και δε χρειάζεται να φτάσει κανείς μέχρι το Τρίγωνο των Βερμούδων για να το ανακαλύψει: το ελληνικό χέλι "Γείτονας" είναι μια λιχουδιά ξεχωριστή, που στα χέρια των κορυφαίων σεφ της χώρας και όχι μόνο, αναδεικνύεται σε υλικό – θησαυρός.

Υλικό που μπορεί να γίνει βάση για αξέχαστες δημιουργίες, που εντυπωσιάζουν τις αισθήσεις της όρασης αρχικά και της γεύσης στη συνέχεια, όπως αυτή που συνέθεσαν οι σεφ του dinner de gala των Χρυσών Σκούφων 2022, Αστέριος Κουστούδης (executive σεφ της "Μεγάλης Βρετάννιας" και του "King George") και Τάσος Μαντής (από το καινούργιο "Soil"). Μια τρυφερή κρέπα από αλεύρι ρεβιθιών, σκεπασμένη με έναν ανθισμένο αιγαιοπελαγίτικο κήπο από μυρώνια, άγριο σκόρδο, κάππαρη, πέταλα ξινήθρας και μαγιονέζα φυκιών, και κεντημένη με το εξαιρετικό καπνιστό χέλι "Γείτονας".

Μια πανδαισία φρεσκάδας, δροσιάς, τρυφεράδας και εκλεπτυσμένης γεύσης, που έγινε καμβάς ώστε το καπνιστό χέλι "Γείτονας" να ξεδιπλώσει τη βουτυρένια θαλασσινή νοστιμιά του, πλουτισμένη με ευγενικές νότες καπνίσματος, το πιάτο αυτό προκάλεσε ενθουσιασμό στα τραπέζια του Grand Ballroom της "Μεγάλης Βρετάννιας". Απέδειξε για άλλη μια φορά τον πλούτο της νοστιμιάς και της ποιότητας, που μπορεί να συμπυκνώσει ένα γνήσιο ελληνικό υλικό, όταν ευτυχήσει τόσο φίνας φροντίδας, από την εκτροφή ως και τη μεταποίηση,όσο αυτή με την οποία το περιβάλει η εταιρεία "Β. Γείτονας &Σια EE"και στη συνέχεια να απογειωθεί γευστικά από κορυφαίους δημιουργούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μια κοσμοπολίτικη εμπειρία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου

Για μία γευστική jap-fusion πρόταση ή ένα δροσιστικό ποτό που θυμίζει Αιγαίο, το "Academias Hotel, Autograph Collection" με το "NYX Rooftop" του και το "Plato All-Day Lounge" είναι ο προορισμός σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/07/2022

Στη ''Σουρτούκω'' για μεζέδες της παρέας που γυρίζουν την Ελλάδα

Μια αυλή που γεμίζει με μυρωδιές από γνώριμες και παραλλαγμένες συνταγές.

"Taverna Estia": Διάστερο ταξίδι υψηλής γαστρονομίας στη Νάπολη

Τα αδέλφια Sposito μας μαθαίνουν μοναδικές, ισορροπημένες γεύσεις και αρώματα του τόπου τους .

Παγκόσμια διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά έλαβαν 5 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού κρασιού "Decanter World Wine Awards 2022", καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική γη παρέα με το GB Roof Garden

Το εστιατόριο υποδέχεται το κοινό με ανανεωμένο μενού υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου Chef De Cuisine Νίκου Λιόκα.

All-day rooftop pleasures στο St. George Lybabettus Lifestyle Hotel

Καλοκαίρι με θέα την Ακρόπολη και ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις.

To ''Chalet" είναι ένας παραδεισένιος κήπος στα βόρεια

Ο πολυχώρος που φέρνει σε αρμονία τις έννοιες του μπόχο και του μίνιμαλ είναι σημείο αναφοράς στην Πολιτεία.