Μαθήματα γαστρονομικής "Naturalité"

Η École Ducasse έρχεται στην Αθήνα για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μύησης στη signature νατουραλιστική φιλοσοφία του Alain Ducasse.

ducasse

"Λαχανικά, ψάρια, δημητριακά. Αυτό ήταν το φύλλο πορείας που έδωσα στον εαυτό μου το 2014, όταν γεννήθηκε η Naturalité. Με ανησυχία για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και με τη συνειδητοποίηση της υπερκατανάλωσης των πόρων αυτών, εμπνεύστηκα από την επιθυμία, που από πάντα υπαγόρευε την έκφραση της μαγειρικής μου: να βρω την ουσία και να επανασυνδεθώ με την αρχική γεύση των προϊόντων”. Έτσι ξεκινά ο Alain Ducasse τον πρόλογο του βιβλίου του "Grand Livre de la Naturalité” που κυκλοφόρησε πρόσφατα μεταφρασμένο στα ελληνικά, στις σελίδες του οποίου ο σπουδαίος σεφ εξηγεί την προσωπική του αντίληψη για την αποστολή της σύγχρονης μαγειρικής, η οποία δεν μπορεί παρά να διακατέχεται από έντονη οικολογική συνείδηση. Μια βαθιά βουτιά σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη κουζίνα που ενώνει τη γαστρονομία με τη "φυσικότητα" και τις τεχνικές της προσφέρει στους επαγγελματίες της εστίασης το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Naturalité Cuisine”, που διοργανώνει η Gastronomy Essentials στην Αθήνα (6-8/4) με την υποστήριξη του INΣΕΤΕ. Την εκπαίδευση θα κάνει ο Florian Gravelle, εκπαιδευτής σεφ της κορυφαίας École Ducasse, και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους σεφ επιθυμούν να μυηθούν σε αυτήν την ξεχωριστή  φιλοσοφία και τα μυστικά της. 

Για περισσότερες πληροφορίες, Gastronomy Essentials: Χάρης Χαραλαμπίδης, τηλ.: 6972444820, e-mail:gastronomy_essentials@mail.com 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/10/2025

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.