Μαθήματα γαστρονομικής "Naturalité"

Η École Ducasse έρχεται στην Αθήνα για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μύησης στη signature νατουραλιστική φιλοσοφία του Alain Ducasse.

ducasse

"Λαχανικά, ψάρια, δημητριακά. Αυτό ήταν το φύλλο πορείας που έδωσα στον εαυτό μου το 2014, όταν γεννήθηκε η Naturalité. Με ανησυχία για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και με τη συνειδητοποίηση της υπερκατανάλωσης των πόρων αυτών, εμπνεύστηκα από την επιθυμία, που από πάντα υπαγόρευε την έκφραση της μαγειρικής μου: να βρω την ουσία και να επανασυνδεθώ με την αρχική γεύση των προϊόντων”. Έτσι ξεκινά ο Alain Ducasse τον πρόλογο του βιβλίου του "Grand Livre de la Naturalité” που κυκλοφόρησε πρόσφατα μεταφρασμένο στα ελληνικά, στις σελίδες του οποίου ο σπουδαίος σεφ εξηγεί την προσωπική του αντίληψη για την αποστολή της σύγχρονης μαγειρικής, η οποία δεν μπορεί παρά να διακατέχεται από έντονη οικολογική συνείδηση. Μια βαθιά βουτιά σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη κουζίνα που ενώνει τη γαστρονομία με τη "φυσικότητα" και τις τεχνικές της προσφέρει στους επαγγελματίες της εστίασης το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Naturalité Cuisine”, που διοργανώνει η Gastronomy Essentials στην Αθήνα (6-8/4) με την υποστήριξη του INΣΕΤΕ. Την εκπαίδευση θα κάνει ο Florian Gravelle, εκπαιδευτής σεφ της κορυφαίας École Ducasse, και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους σεφ επιθυμούν να μυηθούν σε αυτήν την ξεχωριστή  φιλοσοφία και τα μυστικά της. 

Για περισσότερες πληροφορίες, Gastronomy Essentials: Χάρης Χαραλαμπίδης, τηλ.: 6972444820, e-mail:gastronomy_essentials@mail.com 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.