"Privilege": Νύχτες μαγικές και προνομιακές

To black noir club restaurant του Βασίλη Τσιλιχρήστου δονείται από κόσμο, ατμόσφαιρα και μοντέρνες γεύσεις. Αν ψάχνετε το μέρος όπου θα τους δείτε και θα σας δουν τολμήστε άφοβα.

privi1

Υπέρλαμπρα ντυσίματα, ψηλά τακούνια, μεγάλες παρέες, αρκετές από τις οποίες ξένες, μπουκάλια που άνοιγαν το ένα μετά το άλλο και βυθίζονταν στις ενσωματωμένες σαμπανιέρες, σαν μικρές κολυμπήθρες, των τραπεζιών. Δεν περίμενα ότι βράδυ Πέμπτης θα έβρισκα το "Privilege" κυριολεκτικά φίσκα, φαίνεται όμως ότι  ο Βασίλης Τσιλιχρήστος έχει τη συνταγή της επιτυχίας στο τσεπάκι. Το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό club restaurant του στο Γκάζι, άλλαξε φέτος διαρρύθμιση, κάτι που επιτρέπει σε ολόκληρο τον χώρο να αναπνέει καλύτερα μέσα στη sleek noir πολυτέλεια του. Ο χώρος του εστιατορίου μεταφέρθηκε στο βάθος της μεγάλης μακρόστενης αίθουσας, ενώ στο έμπα της σε καλωσορίζει το κομμάτι του club με την μπάρα πλέον από την απέναντι μεριά, μπροστά δηλαδή από τις μεγάλες τζαμαρίες. Δίπλα της, ο DJ παίζει με φόντο τον Ιερό Βράχο κι ενίοτε πυροτεχνήματα! 

privi2

Οι Πέμπτες είναι αφιερωμένες στην disco, τα Παρασκευοσάββατα οι ήχοι είναι mainstream, ενώ χαμός γίνεται και τις Κυριακές που οι πόρτες ανοίγουν από νωρίς για late brunch και τα περίφημα sunset parties του Τσίλι. Ναι, η ατμόσφαιρα έχει κάτι από τη γλυκιά ανεμελιά περασμένων εποχών και όπως μαθαίνω, εντός ολίγου θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν και οι επισκέπτες του ολοκαίνουργιου και πολυαναμενόμενου ξενοδοχείου Pestana στο Μαρακές που θα έχει το δικό του "Privi" σε open air εκδοχή

Στα του φαγητού τώρα, η κουζίνα που επιμελείται ο Νίκος Θωμάς και εκτελεί ο Κώστας Τερζούδης έχει σύγχρονο ύφος, ταιριαστό με την ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Ενδιαφέρον και με καλή αίσθηση του ψαριού το καρπάτσιο από λαβράκι με τραγανές φέτες από γογγύλι και αυγοτάραχο, γευστικά τα mini burgers με καλοφτιαγμένο μοσχαρίσιο ταρτάρ και γλυκοκαυτερή σος με πιπεριά Φλωρίνης, ολόσωστη ζύμη στα dumplings γαρίδας που σερβίρονται μέσα σε αρωματική σούπα tom yum. 

privi3

Ο κόκορας παστιτσάδα που μπαίνει λιγοστός σε κροκέτα με παχιά ζύμη δεν με συγκίνησε, αντίθετα εκτίμησα το εικονικό ριζότο σελινόριζας με flakes τρούφας και κρόκο αυγού σε σόγια για το σωστό του al dente και τις εναλλαγές στα επίπεδα και τις υφές. Παρότι βρίσκεται στα ορεκτικά, στέκεται άνετα και σαν κύριο πιάτο, δίπλα για παράδειγμα στα σοφιστικέ ραβιόλι με ραγού πάπιας, μους κάστανου, μανιτάρια king oyster και αφρό παρμεζάνας ή το εξαιρετικά ψημένο λαβράκι (από την ψαριά της ημέρας) σε φίνο πάντρεμα με χόρτα σε ζωμό αρωματισμένο με κουρκουμά, τερίνα πατάτας και αυγολέμονο-πραγματικός δυναμίτης. Το γλυκό φινάλε πλουσιοπάροχο, επιφυλάσσει ανάμεσα σε άλλα, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μπάρα λευκής σοκολάτας που κρύβει μέσα της αλλιώτικη καρυδόπιτα με φιστίκια pecan, κρέμα μαστίχας και μελάσα. 

(+) Ο κρυστάλινος ήχος τελευταίας τεχνολογίας που σου επιτρέπει να μιλάς με την παρέα σου κατά τη διάρκεια του δείπνου χωρίς να ξεφωνίζεις. Σημειώστε πως γύρω στα μεσάνυχτα η ένταση ανεβαίνει και η ατμόσφαιρα γίνεται party. 

(-) Ατυχής η αποδόμηση του παστίτσιου που θυμίζει περισσότερο μακαρόνια ογκρατέν και καθόλου το κλασικό μας έδεσμα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/09/2025

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.