Οι "Ammothines" μας περιμένουν ξανά για γεύσεις Μεσσηνίας

Το εστιατόριο του glamping complex "Ammothines" άνοιξε πάλι την κουζίνα του στις 25 Μαρτίου, μιξάροντας ελληνική παράδοση και μοντέρνες τεχνικές, με farm to table πρακτικές και αγάπη για τη φρεσκάδα της θάλασσας και τη γευστική αβρότητα της ξηράς.

Ammothines Glamping

Έχοντας αφήσει το στίγμα του στον γευστικό χάρτη της Μεσσηνίας με την περσινή του κάρτα, ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος επέστρεψε ξανά στην κουζίνα του "Αμμοθίνες", ετοιμάζοντας το κομψό εστιατόριο για άλλη μια επιτυχημένη χρονιά, ξεκινώντας από την Παρασκευή 25 Μαρτίου.

Δημήτρης Τσώτσος Ammothines Glamping

Σε απόσταση αναπνοής από τη διάσημη παραλία της Βοϊδοκοιλίας και με πόστο σε έναν μοναδικής ομορφιάς αμμόλοφο, το "Αμμοθίνες" συνδυάζει στην open plan σάλα του τη θεαματική βίστα της πανέμορφης αυτής μεσσηνιακής γωνιάς, με την αυθεντική γεύση της γης και της θάλασσας που περιβάλλουν το προσεγμένο της locale. Μεσσηνιακά προϊόντα όπως το ταλαγάνι, η σφέλα, το σύγκλινο και τα λαλάγγια, βρίσκουν πρωταγωνιστική θέση σε ένα μενού που επανεφευρίσκει τη γεύση της ελληνικής παράδοσης, προσεγγίζοντάς την από σκοπιά μοντέρνα και συντονισμένη με τις διεθνείς τεχνικές, αλλά πάντα σε value for money πλαίσια.

Λαχανοντολμάδες Θαλασσινών Ammothines Glamping

Έτσι, με μεγάλο μέρος απ’ τα φρέσκα λαχανικά και τα αρωματικά βότανα της κουζίνας να προέρχονται από τα μποστάνια που βρίσκονται περιμετρικά του εστιατορίου, ο μαγειρικός προβολέας πέφτει στους θησαυρούς της μεσσηνιακής θάλασσας μέσα από πιάτα όπως το παστίτσιο με κιμά θαλασσινών και μπεσαμέλ αρωματισμένη με αβγοτάραχο, ή οι λαχανοντολμάδες θαλασσιών, ενώ τη δική του θέση ανάμεσα στα φαβορί έχει κερδίσει και ο διαφορετικός μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών.

Μουσακάς με μπεσαμέλ τρούφας Ammothines Glamping

Φυσικά, τη γευστική εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα, συνθέτοντας μια γαστρονομική ταυτότητα που, πέρσι, έφερε στο "Αμμοθίνες" το Gold Award of Quality & Taste του πανελλαδικού θεσμού βραβείων Ποιότητας & Γεύσης Estiatoria.gr Golden Awards, αναδεικνύοντάς το ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα στο είδος του. Δοκιμάστε το, και θα καταλάβετε γιατί…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.