Οδηγός Εστιατορίων

Τα νέα αστέρια Michelin του Λονδίνου

Ο έναστρος ουρανός των Michelin της βρετανικής πρωτεύουσας φωταγωγήθηκε με 9 νέα αστέρια στον φετινό οδηγό για Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.

Ikoyi Ikoyi- Maureen M. Evans

Στην φετινή ανακοίνωση των Michelin, που πραγματοποιήθηκε μέσω twitter, απονεμήθηκαν συνολικά 25 νέα αστέρια (1,2 και 3), 9 "Green Stars", ως επιβράβευση για τις "πράσινες" πρακτικές που εφαρμόζουν τα εστιατόρια και 16 "Bib Gourmand", διάκριση για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Το Λονδίνο μετρά δύο νέα διάστερα: το κοσμοπολίτικο "Ikoyi" (κεντρική φωτογραφία) των Jeremy Chan και Iré Hassan-Odukale, στην καρδιά του St James Market, με πολυσυλλεκτικό προφίλ και κουζίνα με άφθονα μπαχάρια κυρίως της υποσαχάριας Αφρικής, και το "The Clove Club", των Isaac McHale, Daniel Willis, και Johnny Smith στο Shoreditch, όπου ο McHale αξιοποιεί τις γαστρονομικές του εμπειρίες για να δώσει στη βρετανική κουζίνα τη δική του δημιουργική μετάφραση. Ακόμα επτά εστιατόρια στη βρετανική πρωτεύουσα διακρίθηκαν με το πρώτο τους αστέρι, με τη συνεργία των αδερφών Luke, Nathaniel και Theo Selby, του "Evelyn’s Table" στο Σόχο να αποδίδει διπλά αφού τιμήθηκαν και με το "Βραβείο Νεαρού Σεφ", που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε τρία άτομα ταυτόχρονα. Η crème de la crème των τριάστερων δεν εμπλουτίστηκε φέτος με νέες αφίξεις στο Λονδίνο, με τα "Alain Ducasse at The Dorchester", "Core by Clare Smyth", "Hélène Darroze at The Connaught", "Restaurant Gordon Ramsay" και "Sketch" να διατηρούν την ύψιστη διάκριση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/05/2022

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.

Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

To "Saitama" έρχεται στον Κεραμεικό

Για το νέο του πρότζεκτ ο Σταμάτης Σταματιάδης συνεργάζεται με τον Άνταμ Κοντοβά και παντρεύουν δημιουργικά τα κοκτέιλ με τα κεμπάπ και τα noodles.

Νέο "Mama Tierra" στην Ακρόπολη

Το δημοφιλές χορτοφαγικό resto της οδού Ακαδημίας απέκτησε street αδερφάκι.

H Margarita γιορτάζει στα "TGI Fridays"

Η Margarita MAYnia απλώνεται για ολόκληρο τον Μάιο στα αγαπημένα εστιατόρια.

Νύχτες "COYA" ξανά στη Μύκονο

Το δημοφιλές ιαπωνοπερουβιανό restaurant bar επιστρέφει για τρίτη σεζόν στο Νησί των Ανέμων.