Οδηγός Εστιατορίων

Το "Alykes" αγκυροβόλησε στο Παλαιό Φάληρο

Το νέο ψαροφαγικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου σφύζει από γεύσεις που μιλούν άπταιστα τη γλώσσα της θάλασσας.

Alykes

Ανοιχτόκαρδος με προσεγμένη αισθητική και το καθαρό λευκό να κυριαρχεί στην ευρύχωρη σάλα του, ο νέος αυτός χώρος για τους λάτρεις της ψαροφαγίας φέρνει την νόστιμη αλμύρα των θησαυρών της θάλασσας στο πιάτο. Δύο μεγάλα ενυδρεία κουμπώνουν με τη γευστική κατεύθυνση του θαλασσινού μενού που περιλαμβάνει κρύα ορεκτικά όπως μαρινάτο γαύρο, σεβίτσε τσιπούρας ή λαβράκι από τις ψαριές της μέρας, λευκή ταραμοσαλάτα, κυδώνια και γυαλιστερές. Το τσιμπολόι συνεχίζεται με πάσα σε αθερίνες, χταπόδι με λαδόξιδο και μύδια αχνιστά ενώ ολόφρεσκες αχνιστές καραβίδες, χτένια, καλαμάρια και κυδώνια πλασάρονται δίπλα σε ωραία πιάτα ζυμαρικών, ριζότο ή κριθαρότο θαλασσινών. Ρωτήστε για τις ψαριές και τα πιάτα της μέρας που θα απολαύσετε με κάποια από τα κρασιά ελληνικού και διεθνή αμπελώνα της λίστας τους υπό την καθοδήγηση έμπειρου σομελιέ, αλλά και επιλογές αποσταγμάτων. 

Περισσότερες πληροφορίες

Alykes

Κων/νου Παλαιολόγου 1, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.